Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inMario Kart Wii

Nintendo Wii
Mario Kart Wii
 • Genre
  Racing
 • Releasedatum
  11 april 2008
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  380
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 8.4

Speltest av Petti

Inskickad av Petti den 12/01 -09 02:39

Handling / story / vad man gör i spelet
Mario Kart Wii är det senaste spelet i den populära Mario Kart serien och det än så länge överlägset bästa racing spelet till Wii. Spelet är som jag nämnde ett racing spel, men till skillnad från vanliga racing spel är den fylld med Super Mario element. Man kör till exempel inte på vanliga racing vägar, nej man kör i färglada och roliga miljöer så som öknar, isgrottor, runt vulkaner, stränder, guldgruvor, för att nämna några.

Spelet skiljer sig också från mängden med sina föremål. Man kan till exempel kasta sköldpaddsskal på motståndarna eller bli jättestor med en Mega Mushroom, och självklart många fler, både gamla och nya föremål.

Karaktärerna man kör med är färglada och är från tidigare Mario spel. Man kan självklart spela som Mario, Bowser och nästan alla tidigare, men även nya så som Baby Peach m.fl. Fordonen man åker är bilar eller motorcyklar, bägge är färglada och ser roliga ut för att ge spelet Mario känsla.

Huvudcupen heter Grand Prix och det finns allt som allt 8 olika cuper med 4 banor i varje, varav 4 av cuperna är upplåsbara. Man kör hur som helst 4 banor och vinner man får man 15 poäng, kommer man 2:a får man 12 osv... Det är allt som allt 12 som deltar i Grand Prixet. Efter alla banor är färdig körda så räknas poängen ihop och den med mest poäng vinner.

Spelsättet "Battle" återvänder också. Där du kan välja ett spelsätt i det här spelet så finns det Balloon Battle och Coin Runner.

I Balloon Battle så börjar man med 3 ballonger och målet är att med hjälp av Items skjuta ner motståndarnas ballonger samtidigt som man undviker att förlora sina egna ballonger.

Coin Runner har ungefär samma mål, men nu är det mynt som är placerade över banan och man skall samla mynten, och om man skjuter nån med till exempel ett sköldpaddskal så tappar han ett antal mynt. Bägge Battle spelsätten spelas i lag.

Time Trial är ett spelsätt där man väljer en bana, så ska man sen köra igenom den och få så bra tid som möjligt. Man får 3 svampar, man får extra fart om man använder en svamp, men om man vill få bra tid så ska man använda den strategiskt.

Spelet går självklart att spelas multiplayer, med upp till 4 spelare. Spelet går att spelas online med Nintendo WFC, det är enligt mig väldigt bra och man kan spela 2 spelare Online (självklart går det ensam också).

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är väldigt roligt. Det är kul att spela Grand Prix och så, men det som verkligen gör spelet roligt är Online läget. Online läget är det bästa Online läget på ett Wii spel än så länge, utan lagg och mot 12 stycken spelare.

Banorna är roliga och det är kul att man kan spela på några banor från tidigare Mario Kart spel också. Det är många karaktärer vilket jag tycker är bra och många fordon.

Jag tycker dock att karaktärerna är väldigt lika varandra, inte design mässigt, men hur bra de är. Det är bara några små skillnader som skiljer dem åt annars är de alla lika dana. Jag skulle hellre se att varje karaktär hade sina unika fordon, kanske 2 eller 4 stycken, det hade räckt.

Det finns ganska mycket att göra, även om man inte tycker om att spela Online. Man kan till exempel försöka få 3 stjärnig rank på alla Grand Prix cuperna, eller försöka få så bra Time Trial tid som möjligt.

Men ett stort problem med spelet är hackers. Det finns en kanal till Wii som man enkelt kan hacka till sig som heter homebrew channel, och med den kan man lätt vinna alla race utan att anstränga sig det minsta! Man kan till exempel göra sin karaktär till en Bullet Bill hela loppet, och så sätt åker man jättefort och kan inte åka utanför. Och nästan alla Time Trial världsrekord är hackade, man kan se världsrekorden på alla banor, men nu har hackers gjort så att de får rekorden på tider som 0: 0: 23 (23 hundradels sekunder) t.ex. Dessutom så är det några ganska stora buggar i spelet som gör att man kan klara en bana på en tid som 0:30 (30 sekunder) utan att hacka.

Men spelets enligt mig största problem är nog Items:en. Vissa är överdrivet bra och gör så att man i alltför många fall vinner på enbart tur och de mer skickliga spelarna kommer längre bak för att de har fått dåliga Items. Det jobbigaste Item:et är det blåa skalet, det attackerar den som ligger först med en explosion som gör att man lätt kan gå från först till sist ifall man möter jämnbra spelare.

Men trots dessa stora problem så är det ett väldigt bra spel och bättre Online spel får man inte till Wii för tillfället.

Betyg till spelet
Grafik: 8! Vissa karaktärer är lite kantiga och sitter på sina fordon på ett ologiskt sätt. Men annars känns det som ett spel som inte märker ut sig grafikmässigt, men inte heller är skiljer sig från mängden. Det är medelmåttigt med andra ord. Det är fina miljöer och roliga karaktärer.

Spelkänsla: 9! Det finns 4 kontroller att välja mellan, bland annat att ha sin Wii Remote som ratt, vilket inte jag riktigt gillar, men då är det tur att man kan köra med gamla klassiska gamecube dosan eller som jag föredrar Wii Remote och nunchuck, vilket har några Wii rörelse känslighet, men inte för många. Fartkänslan när man använder en svamp är bra, och känslan att kunna köra var som helst när man har en stjärna eller guldsvamp är bara för go!

Ljud: 8! Även ljudet är medelmåttigt. Det är några härliga melodier på banorna, men inte direkt såna som man nynnar på i duschen eller så. De låter ungefär som de flesta nya Super Mario låtarna, inte lika bra som de gamla, men inte dåliga. Man hör glädje rop och hånskratt bland karaktärerna när man spelar på banorna.

Hållbarhet: 10! Mario Kart spelen brukar hålla länge, men den här håller längre än de tidigare! Med utmaning som att få 3 stjärnig rank på alla cuper, Time Trial och Online läge så borde man kunna ha kul med det här spelet ett långt tag framöver. Så ifall du vill ha ett spel som är enkelt att sätta sig in i och som du inte tröttnar på på ett bra tag så är det här spelet för dig.

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9