Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Mario Kart Wii

Nintendo Wii
Mario Kart Wii
  • Genre
    Racing
  • Releasedatum
    11 april 2008
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    380
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 8.4

Speltest av Danne_00

Inskickad av Danne_00 den 23/12 -08 21:54

Handling / story / vad man gör i spelet
Mario Kart Wii, är precis som alla andra Mario-kartspelen ett spel där man kan välja bland Super Marioseriens mest kända karaktärer för att trycka ner dom i en bil och sedan köra rally med dom. Till skillnad ifrån andra bilspel så är Mariokart väldigt lekfullt utformat, och man ska bland annat kasta bananskal och bomber på varandra. Banorna är också väldigt lekfullt utformade och har olika utseenden, men alla är baserade på Marioserien eller Donkey-Kong-serien. Banorna är väldigt svängiga och har mycket stup och fällor, men också bra saker, så som speedboosts (Så att man åker snabbare i någon sekund) och genvägar.

Du kan som sagt välja bland många olika karaktärer, men du kan också välja olika bilar, och i detta spel även motorcyklar. Alla bilar/cyklar har olika s.k. "stats" som avgör hur snabba dom är och hur lätt dom åker utanför banan. Motorcyklarna har den extra finessen att kunna stegra, vilket gör att man åker mycket fortare än vanligtvis, men det går knappt att svänga när man stegrar. Bilarna däremot kan göra en liten extra "speedboost" i kurvorna. Precis som motorcyklarna kan man få en vanlig "blå" speedboost, men sladdar man lite längre med bilen så kan man även få "röd" speedboost, som självklart är bättre (Räcker längre).

När första racet börjar så får du starta längst bak, men beroende på vilken placering du får i varje race så kommer du att få starta på olika platser. När det väl drar igång gäller det såklart att komma först in i mål, men på vägen så får du hålla koll efter "lådor" som det finns olika föremål i. Utan dessa föremål vore det svårt att vinna, eftersom alla dina motståndare använder det, alternativt skjuter dom på dig. Du måste även hålla utkik efter "speedboosts" som är placerade lite här och var.

Till skillnad ifrån tidigare MarioKart-spel så följer det denna gång även med en "ratt" som man kopplar in sin Wii remote i. (Notera att man även kan spela med vanlig Game-Cube-controller). Ratten är tillsammans med Wiiremoten rörelsekänslig och det är meningen att du ska tycka att det är som att köra bil i verkligheten. Att köra med Wii-Remote/Ratt är tyvärr värdelöst eftersom det är så svårt att svänga, så till sist sitter man där med sin gamla dosa ändå.

Det finns även ett multiplayerläge i spelet, vilket var den främsta anledningen till att jag köpte spelet. Det är ju alltid roligt att få äga ut sina små kompisar... :'3

Vad jag tycker om spelet
Jag tyckte att spelet blev något extra (Jämfört med andra MK-spel) i och med motorcyklarna. Däremot så hade jag gärna sett "missions" som i MK:DS, då man tröttnar ganska fort på att bara tävla. Annars är spelet mycket bra enligt mig, och banorna på spelet är minst lika underbara som i dom andra spelen. Ratten var kanske inte så bra, men vad förväntar man sig när man vet att Wii remoten inte är känd för sin precision...?

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken får 9/1o av mig. Riktigt snyggt, dock inte HD, vilket man blir van vid när man spelat Xbox360. Men för att vara till Wii så var det riktigt snyggt.

Spelkänsla: Ja... Nu var det ju det med ratten igen. Men man kan inte komma ifrån att spelkänslan höjdes av det, och att man låg i kurvorna... x'3

Ljud: Ljudet var väl precis som alla andra Mario Kart-spel. Även om jag hoppas att dom aldrig ändrar det så kan jag inte säga att ljudet är mästerligt...

Hållbarhet: Hållbarheten får ett ganska lågt betyg av mig eftersom jag klarade dom tre olika svårighetsnivåerna, och sen la jag spelet på hyllan. Uppdrag som i MK:DS vore som sagt ett bra tillägg...

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 9