Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Harry Potter och Fenixorden

Nintendo Wii
Harry Potter och Fenixorden
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    29 juni 2007
  • Utvecklare
    EA Games
  • Antal ägare
    47
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.7 7.8

Speltest av David

Inskickad av David den 15/07 -09 18:47

Handling / story / vad man gör i spelet
Harry Potter är en trollkar som går sitt femte år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Harry har ett uppdrag att besegra den onda trollkaren Lord Voldermort.
Även i detta spel ska han motarbeta Voldermort, så att han inte blir lika stor som han var för några år sedan. De var just Harry Potter som stoppade honom då, när han bara var ett år gammal.

Harry har nu ett jobbigt år, han och rektorn för skolan (Albus Dumbledore) säger att Voldermort är på väg tillbaka och tänker ta över världen, men ingen tror dem och alla går emot Harry och Albus.

Trolldomsministeriet ser till att alla regler för trolldom sköts och att de som inte har trollkrafter inte märker att häxor och trollkarlar finns. Men de misstänker att Albus tänker skapa en arme av elever från Hogwarts för att störta ministeriet. Så de fixar in en person som ska sköta undervisningen och spionera på Albus.

Den här person heter Dolores Umbridge och undervisar i "Försvar mot svartkonster" och hon låter ingen utföra några trollkonster. Då bestämmer sig Harry för att ta saken i egna händer. I hemlighet startar han en grupp som övar på att försvara sig mot svartkonster. Allt för att göra sig beredd mot Voldemorts och hans anhängare.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är spännande och de finns så mycket att undersöka. De är roligt att man känner igen många platser som nämnds i boken och som även visas i filmen.

Men man får en hel del uppdrag under spelets gång och det kan ibland bli lite jobbigt. Skolan är så stor att de kan bli väldigt jobbigt att gå göra alla uppdrag.
Trots detta är spelet väldigt fängslande och man har väldigt svårt att sluta.

Nackdelen med spelet är absolut kontrollen. Alla trollkonster som du gör ska du göra med wii-kontrollen och de gör du genom att vifta med den. Varje trollformel har olika rörelser. Ibland det ta väldigt lång tid för att utföra en trollformel.
Trots detta känns det mer verklighetstroget att hålla i wii-kontrollen som en trollstav, så tanken är inte dum.

Spelet är helt värt att köpa och du kommer troligtvis att bli lika fängslad som jag blev när jag spelade det.

Betyg till spelet
Grafiken är helt okej för att vara till Wii. Ansiktsuttrycken ser bra ut och man ser vilka personerna är. Dock finns inte det där lilla extra, men jag tror inte att det kan bli så mycket bättre till denna konsol.

Spelkänslan är bra när väl trollformlerna fungerar, men när de krånglar för en så gör det en bara arg och då är det lätt att man slutar.

Ljudet är bra, de är samma musik som de är på filmerna och dialogerna mellan personerna på spelet är bra och ibland intressanta.

Hållbarheten är okej, de är spännande och man fängslas ett tag men om man fastnar på något uppdrag är det väldigt lätt att man lägger undan spelet ett tag.

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 10 Grafik: 7 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 7