Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Fire Emblem: Radiant Dawn

Nintendo Wii
Fire Emblem: Radiant Dawn
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    14 mars 2008
  • Utvecklare
    Intelligent Systems
  • Antal ägare
    18
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 6.8

Speltest av The_new_cake

Inskickad av The_new_cake den 14/11 -10 02:17

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet består av fyra olika händelser, som händer i olika delar utav världen. De tre första olika händelserna berör olika karaktärer, som sedan möts tillsammans i den fjärde händelsen och gemensamt måste slåss för att världen ska kunna stå kvar.

Det hela börjar i landet Daein, som styrs utav Begnion då dessa vann kriget. Befolkningen i Daein behandlas som slavar, något som en liten grupp krigare kallad Radiant Dawn sätter sig emot. De gömmer sig i olika städer och se till att hjälpa befolkningen på alla sätt de kan.

Plötsligt får de reda på ett rykte om att det samlas en stor armé i öknen som har tänkt att slå tillbaka mot Begnion. De ger sig med i kampen för att hjälpa till. Du får nu styra armén i sin kamp emot Begnions soldater för att försöka återerövra er frihet och land.

Man styr sina krigare genom att göra strategiska val och flytta dem till positioner och göra dem i ordning för att attackera. Banorna som man slåss på är uppbyggda på ett rutnät där varje ruta klarar hålla en krigare. Det finns även olika sorters krigare och olika sorters svärd, yxor och magier som alla är bra mot olika saker. Krigssystemet kan man egentligen förklara hur länge som helst, då det är väldigt avancerat och det är mycket att tänka på om man vill göra de mest strategiska valen som bara går.

Vad jag tycker om spelet
'Fire Emblem: Radiant Dawn' håller en väldigt hög standard. Jag har aldrig spelat något strategi-spel som är så avancerat som detta. Vilket jag tycker är mycket roligt och mycket bra. Det jag även gillar är handlingen, som är väl genomtänkt och som har många detaljer. För att få fullständig kontroll på handlingen bör man ha spelat tidigare spel i serien, men det fungerar minst lika bra att börja direkt med detta. Vill man sedan ha alla detaljer kan man däremot få göra en del sökande...

Svårighetsgraden är något som jag vill påpeka om alla spel, vilket inkluderar detta. De som inte är vana vid strategispel kommer helt klart möta en utmaning utan dess like. Det krävs ett helt annat sätt att tänka på, och det hela är ganska avancerat. Det finns dessutom tre olika svårighetsgrader, där man redan på nivån enkelt (easy) kan möta på stora svårigheter.

Det tar ett bra tag att bara klara en av historierna, och sedan har man tre kvar. Dessutom så är banorna olika beroende på svårighetsgrad, och uppdraget i sig kan variera helt (trots att handlingen är densamma). Så, när man väl klarat spelet en gång så har man inget emot att köra det igen.

Sedan får man väl ge spelet ett litet minus när det gäller grafiken och ljudet. Grafiken har sina moment, och jag gillar filmerna mellan varje händelse med mera. Men när man väl spelar är det inget bra alls...

Betyg till spelet
Det finns flertalet små videos både i början och slutet av varje händelse. Dessa har en grafik som jag bara älskar. Det går inte säga mer än att jag älskar den, de är häftigt gjorda och riktigt bra. När man sedan kommer till tredje persons-perspektivet och ska utföra alla striderna själv så håller den inte alls samma standard, och med tanke på att det mesta utav spelet spelas på detta sättet så blir det ett litet minus.

Man klarar leva in sig i filmerna som jag pratat om, de är riktigt härliga och man önskar man vore där på riktigt. Sedan kommer man till själva spelandet så känner sig lite av en general som står och beordrar olika krigare att inta olika personer och attackera på olika håll. Det vill säga, mycket bra. Finns absolut ingenting att klaga på.

Det finns ingenting anmärkningsvärt med ljuden i spelet, man tröttnar dessutom på musiken. Jag tycker det är väldigt synd att i ett sådant utarbetat spel så ska ljuden dra ner det hela. Det är väldigt få ljud som låter trovärdiga, och detta drar ner ljud-betyget en hel del.

Spelet går att spela hur länge som helst! När man klarat det på en svårighetsgrad, vilket kan ta hur lång tid som helst, så har man inget emot att klara det två gånger till på de två andra svårighetsgraderna. På varje svårighetsgrad måste man tänka på olika sätt, och det finns inget som fungerar rent generellt på alla svårighetsgrader. Det enda som skulle kunna förbättras vore ett onlineläge, alternativt att man skulle kunna vara flera spelare.

Totalbetyg: 6.8 Ljud: 3 Grafik: 5 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10