Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inFire Emblem: Radiant Dawn

Nintendo Wii
Fire Emblem: Radiant Dawn
 • Genre
  Strategi
 • Releasedatum
  14 mars 2008
 • Utvecklare
  Intelligent Systems
 • Antal ägare
  18
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 6.8

Speltest av Petti

Inskickad av Petti den 20/10 -08 08:08

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet är egentligen uppdelat i 4 "kapitel" varje kapitel har en unik story. Jag tänker fördjupa mig på den första bara, eftersom jag inte vill avslöja för mycket. Det har gått 3 år sedan Path of Radiance och Beginion behandlar Daeins invånare som slavar. Det är en liten grupp som kallar sig Dawn Bridage som slåss för ett fritt Daein. När de hör ryktet om att Ashnards son lever och tränar en armé i öknen så lyfts Dawn Bridages hopp om att Daein kommer bli fritt och de beger sig ut i öknen för att leta efter honom (Ashnard var Daeins förra kung som dog i Path of Radiance).

Fire Emblem: Radiant Dawn är ett RPG/strategi spel. Man börjar med att han sin tur där man flyttat sina karaktärer över en spelplan, lite likt schack. Sen om man kommer nära motståndaren så kan man göra en attack, motståndaren kan i samma tur göra en motattack mot din karaktär. Efter din tur blir det motståndarens tur. De kan precis som dig attackera och du gör en motattack ifall de attackerar dig. Det finns olika vapen, däribland pilbåge, magiböcker, svärd, yxa mm... Vissa vapen kan attackera från avstånd, vilket innebär att motståndaren inte kan göra en motattack så vida han inte heller har ett vapen som kan attackera från avstånd.

De flesta uppdrag går ut på att döda alla motståndare, eller döda deras ledare. Det finns också andra uppdrag som att man ska försvara ett ställe eller fly eller något annat, men dessa förekommer inte lika ofta. Det finns 3 svårhetsgrader, varav 1 är upplåsbar. Dessa skiljer sig på motståndarens attack styrka, antal motståndare på planen och i många fall ändras målet med uppdraget, dvs vad uppdraget går ut på.

Vad jag tycker om spelet
Jag tror att spelet passar bäst till de som är intresserade av genren, vilket inte jag är, det här är egentligen det första spelet i genren som jag spelat. Jag tyckte att genren var sådär... Jag tycker att det känns ganska segt ibland och ibland blir det väldigt enformigt. En annan sak jag stör mig på är fienderna, alla är människor med olika vapen och rustningar, eller människor som kan förvandla sig till olika djur (det finns ett litet undantag, men det tänker jag inte gå in på). Jag hade hellre velat se större variation av fienderna. Dessutom tycker jag det är dåligt att man måste börja om filen på nytt när man har klarat spelet. Det borde gå att spela om uppdrag och öka sin level när man klarat det. En bra sak är att det är långt och att det finns många karaktärer. Det finns karaktärer man får ifall man gör speciella saker, mest prata med dem, men det är ändå en bra sak. Det är bra att det händer mer än att bara svårhetsgraden ökar när man spelar om spelet på en annan svårhetsgrad, det ökar återspelningsvärdet.

Betyg till spelet
Grafik: Karaktärs designen är bra, men övrig grafik är inte särskilt imponerande. Det skulle kunna vara ett Gamecube spel grafiksmässigt. Filmsekvenserna är ser bättre ut.

Spelkänsla: Här skulle det också kunna vara ett Gamecube spel. Det använder inte Wii Remoten på något speciellt sätt, man kan inte ens peka på skärmen, utan man håller den sidled. Ett plus i kanten är dock att man kan välja mellan flera olika kontrollsätt.

Ljud: Musiken tänker man knappt på, jag har faktiskt inte en enda låt i minnet från det här spelet, jo en, meny låten. Låtarna är i de flesta fallen inte så bra. När en "Heron" sjunger i vissa filmsekvenser så stänger jag av ljudet, för jag står inte ut att höra på eländet. Det får två plus för att talet när de visar kartan är väldigt bra och att talet i filmsekvenser är bra.

Hållbarhet: Det är långt och det tåls att återspelas pga. de olika svårhetsgraderna. Dock så tröttnar man ibland på det och det tar ibland flera dagar innan man orkar spela det igen. Fast då funderar man oftast på varför man slutade spela.

Totalbetyg: 6.8 Ljud: 7 Grafik: 7 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 5