Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Another Code R: A Journey into Lost Memories

Nintendo Wii
Another Code R: A Journey into Lost Memories
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    26 juni 2009
  • Utvecklare
    Cing
  • Antal ägare
    3
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
- 6.8

Speltest av Spade

Inskickad av Spade den 15/09 -09 16:19

Handling / story / vad man gör i spelet
I slutet på sommarlovet får 16-åriga Ashley Mizuki Robins en konstig inbjudan från sin pappa Richard. Efter äventyret på Blood Edward Island (under förra spelet), skulle han leva tillsammans med sin dotter - men har nu varit borta i sex månader för att fortsätta arbeta med sin frus forskning. Minnesforskningen de kallar för "Another", som var orsaken till Sayoko Robins alltför tidiga död.

Ashley's inbjudan består av ett meddelande där hennes pappa ber henne komma till Lake Juliet, där han förövrigt har sitt arbete, för lite familjecamping. Ashley vet att det bara är en ursäkt, men åker tillslut dit... i följd av en rad mystiska händelser som hon inte alls förstår, men som hon måste lösa på egen hand.

Under sin vistelse i Lake Juliet börjar hon minnas sin mamma från 13 år sedan, och Ashley blir alltmer säker på att det ligger mer i Richard's inbjudan än vad hon först anade. Troligtvis låg det mer bakom hennes mammas död än vad hon hade hoppats.

Själva spelet är ett Point-and-click Adventure game. Det är väldigt likt sin föregångare, men en aning friare. Under spelets gång får du lösa pussel och mysterier, leta efter försvunna saker och personer, prata med människor om det du helst vill ha svar på - allt på egen hand med din Wii Remote.

Vad jag tycker om spelet
Det här spelet, det fastnade jag i snabbt, och jag spelade gärna i sträck. Själva uppbyggnaden gjorde att jag ville veta mer och mer om allting, lösa fler olösta mysterier och titta mer i min omgivning. Det finns alltid något att hitta.

Jag tycker om hur kära gamla Cing har gjort kontrollerna. Det gör verkligen spelet fritt och pusslen roliga, och även en aning realistiska.

Betyg till spelet
Grafik: Mycket typisk anime 3D, men karaktärernas design är bra och absolut inte överdådiga. Rörelser och uttryck har de skapat riktigt ordentligt. De väldigt få sekvenserna som är med ser dock lite hafsiga ut.

Spelkänsla: Personligen fastnade jag snabbt i spelet, som jag tidigare nämnde. Det lämnar en oftast törstig för mer vetskap när man måste sluta spela.

Ljud: Musiken är lugn och avkopplande samt mycket välkomponerad, och jag är glad för att det inte finns några röstskådespelare. Det hade bara inte passat. Det finns inga starka ljud som skär in i den lugna musiken och stör allting.

Hållbarhet: Jag försökte spela om spelet efter att ha varvat det, mest för att testa New Game Plus (som innebär att det finns lite nya saker i spelet om man kör om det). Men jag tröttnade snabbt innan jag ens sett hälften av det nya. Spelet är som en roman där man själv är med. Men har man just läst boken, vet man förstås allt som händer - och därmed försvinner mer än hälften av spelglädjen i ett spel som detta, när man väl ska testa det igen.

Totalbetyg: 6.8 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 3 Spelkänsla: 9