Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Sims 2

Nintendo DS
The Sims 2
  • Genre
    Simulator
  • Releasedatum
    4 november 2005
  • Utvecklare
    Maxis
  • Antal ägare
    51
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.3 5.5

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 23/04 -06 12:31

Handling / story / vad man gör i spelet
Först får spelaren designa sin huvudperson genom att välja kön, hudfärg, kläder, frisyr och så vidare. Alternativen är dock få och för den som är van vid The Sims 2 till PC känns det nog ganska inskränkt.
Därefter rullas ett intro där vårt alter ego får bilproblem just utanför öknens värsta byhåla. Som tur är blir vi erbjudna en gratis lagning mot att vi dammsuger det lokala hotellet. På den vägen rullar det vidare och innan vi vet ordet av har vi blivit hotellföreståndare.

Vad jag tycker om spelet
Sims 2 är absolut inte ett givet köp. Om du vill ha ett fritt, stort spel i stil med PC-spelen är detta helt fel val, och även om du vill ha ett spel av den här typen känns föregångaren The Urbz bättre.
Realtidsklockan öppnar bara för fusk i ren frustration över att behöva vänta, och 3D-grafik är rent allmänt inte så lämpligt på DS. Urbz hade en bättre handling med tydligare mål, fler möbler och föremål, bättre minispel, fler karaktärer att prata med, en större spelvärld och, tja – det var helt enkelt bättre.

Betyg till spelet
Sims diverse PC-tappningar förlitar sig på att simmarna behöver få vissa behov tillfredsställda. De måste äta, sova, gå på toa, umgås, ha roligt och så vidare. I The Urbz DS fanns mätarna kvar och gjorde att spelandet stundtals kändes som att vara personlig assistent.
Därför är det bra att Maxis till The Sims 2 DS bytt ut mätarna mot en enda övergripande behovsmätare istället för flera små. Oftast går det att till exempel enbart duscha för att fylla på mätaren, men någon gång ibland måste man sova också. En bra avvägning.

Totalbetyg: 5.5 Ljud: 5 Grafik: 6 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 5