Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inBreak the Game - Best indiegame in the world

The Simpsons Game

Nintendo DS
The Simpsons Game
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  2 november 2007
 • Utvecklare
  Electronic Arts
 • Antal ägare
  36
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.2 9.5

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 15/04 -09 10:31

Handling / story / vad man gör i spelet
Det hela börjar med att det har kommit ett nytt spel ut i Springfield, som handlar om något mördarspel. Barnen i staden blir helt beroende och vill köpa spelet, men föräldrarna (framförallt mammorna, som Marge) blir oroliga över våldsamheten i spelet, som går även ut över barnen.

Spelet börjar med att Homer är i sin soffa, i en spalt, till höger, så kan man se en liten chokladbit (för varje avsnitt i spelet du klarar av, kommer du ha mera saker att mata honom med och underhålla, men saker som han inte tycker om, t.ex. grönsaker, kommer att dyka upp!), den ska man mata Homer med, sedan så somnar han in.

Homer börjar drömma, om att han är i en Chokladland, med godiskaniner, karameller och byggnader, vatten och liknande gjort utav choklad - där är din första bana.
När du har klarat av den, så ser man Homer återigen sitta i sin soffa - och fortsätter att drömma, men mummlar:
"Not dreaming, Not dreaming, Not dreaming" men ändå så vaknas han upp och upptäcker att det är verklighet.

Efter ett litet tag börjar det "riktiga" spelet, med ett ännu avsnitt där Bart är med. Han står utanför videobutiken med det senaste spelet, plötsligt kommer Marge (hans mamma) och upptäcker att han har spelet. Hon rycker sig åt den och säger till Bart att hon ska gömma spelet. Bart blir ledsen, och muttrar över att han har ingenting att spela förutom spelet han köpte igår.

Det kommer en blixt ifrån himlen, det ramlar ner en tidning ner, Bart fångar den, och på tidningen står det, "The Simpsons Game" - han upptäcker att alla i hans familj är spelfigurer med krafter.
Bart stöter sedan på sin pappa Homer.
Sedan börjar spelet.

Du kommer få igenom en hel del banor, knasiga, roliga, svåra, enkla - vadsomhelst! På de banorna som kommer lite senare i spelet, när det är ungefär 60-75% på spelet du har avklarat, så kommer du möta spelets grundare, han/hon (som jag inte vill berätta, det blir en överaskning som du kommer skratta ihjäl!) kommer skapa nya figurer som du ska slås med, det är verkligen svårt, jag har ännu inte avklarat det.

I alla fall ... du kommer att ha tillgång till att se tidigare filmklipp, ifrån spelet, som du aldrig kommer se på TV.

Du ser varje gång du startar upp din spel"konto" en mapp över Springfield, där det finns de mesta kända husen som finns i Simpsons. Där kan du välja de olika avsnitt, om du klickar på Simpsons hus, så kommer du till Homer, där man ska mata, underhålla och ta hand om honom.

Vad jag tycker om spelet
Jag älskar spelet, jag har haft den i ett halvår, jag köpte det i USA - men spelet finns i Sverige.

Spelet är roligt, med mycket fantasi, den är absolut värd att köpa/spela. Det finns massor med banor, det negetiva är att ibland blir det lite för svåra banor, men de klarar man så småningom!

Betyg till spelet
Grafik:
Grafiken är toppen, även om figurerna ser inte precis som de på serien, så är den i alla fall bra! Det är svårt att göra ett spel, så det finns ingenting att klaga över - eftersom figurerna ser fantastisk bra ut, dels även bakgrunden.

Spelkänsla:
Man har inte direkt spelkänslan att man är "inne" i spelet, utan man är alltid medveten att man spelar på sin DS. Men den är ändå super!

Ljud:
Ljudet är toppen, man får även höra små kommentarer när man spelar med ens figur, eller när den står still, och man undrar vad man ska göra.

Hållbarhet:
Jag är superberoende utav spelet, spelet är toppen!

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9