Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Phantom Hourglass

Nintendo DS
The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    19 oktober 2007
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    272
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Guide: Fiendeguide

Inskickat av Sidis444 den 15/04 -08 12:46

Monsterguide
Här skriver jag lite info om några av de monstren du kommer möta på ditt äventyr.

Vanligt rött slemhuvud
Dessa är standardmonster och väldigt lätta att döda, det är bara att slå dem (de har endast 1 liv). Om du också har sköld studsar de bara tillbaka när de attackerar dig.

Elektriskt slemhuvud
Dessa är en kopia av vanliga slemhuvuden förutom en sak: de är elektriska! Om du slår de medan det strömmar elektrisitet genom dem så blir du skadad ett halvt liv och din karta på överskärmen blir suddig ett par sekunder. Om du dessutom har bomerang kan du kasta den på dem och så slutar de vara elektriska för en stund. Dessa monster har också endast ett liv.

Grönt slemhuvud
De här slemhuvudena blir bara en liten slemklump när du slår dem och den kan du inte skada. Efter en stund blir de vanliga igen. Men det som dödar dem är om du kastar en bomb på dem medan de är vanliga. Akta dig bara för att hamna i sprängzonen för bomberna!

Sten slemhuvuden
De här ser ut som vanliga stenar men du kan märka att de inte är det om du prövar att ta upp och kasta dem. Det funkar nämligen inte! Slå på dem isåfal och de kommer ut ur stenen. Då måste du kasta en bomb på dem så kommer de att dö.

Kanonbollar
De här monstren kan vara riktigt svåra om de spottar utt kanonkulor regelbundet men du kan döda dem med ett slag. Om det är väldigt svårt kan du pröva med bomerang och sen slå dem eller med pilbåge.

Spindlar
Dessa monster är i olika storlekar beroende på färg och det finns 2 storlekar. De olika storlekarna har olika mycket liv: blå-1 och röd-3.
Men akta dig, spindlarna kan hoppa på och skada dig!

Myror
De här monstren har en fin stridsteknik och ibland kan de behövas 2 träffar för att ta död på dem om de skyddar sig. Var försiktig om de går i grupp för då kan de omringa dig och attackera dig från olika håll.
Då rekomenderar jag en spin-attack då du kan få in träffar på flera olika på samma attack.

Maskar
De här monstrena kan vara lite knepiga att döda men slå bara på den röda punkten på svansen så sprängs de.

Underjordsmaskar
De här monstrena är ofarliga om du smyger fram långsamt på marken där de finns men om du ser något som ser ut som en jordhög bör du fly till en hög punkt eller en plätt där det inte finns jord. Om du vill döda dem så kasta en bomb eller bombplanta på jorden där de finns och fly till en säker plats. Då kommer de tro att bomben/bombplantan är du och svälja den. Då sprängs de och dör.

Elddödskallar
De här är relativt lätta monster. Kasta bara bomerangen på dem och elden som flyger efter dem försvinner. Gå då fram och slå dem så kommer de dö.

Gående stenkulor
De här krabaterna kan inte dö om du slår på dem men de åker iväg en bit när du gör det. Därför måste du slå på dem tills de ramlar ner för ett stup. Om de går på dig skadas du och åker en rejäl bit bakåt.

Havsmonster
De här monstren möter du på havet och de flesta behöver du bara skjuta på med kanonen men vissa är svårare och har någon svag punkt.

Grottvakter
De här vakterna brukar du ofta möta i ställen som grottor och små öppna plättar och de är ganska enkla om du vet hur du ska göra. Det är bara att springa runt och undvika eldattackerna och vänta på att de ska göra ett riktigt hugg med svärdet. När de gör det (Du ser att de laddar upp med att dra svärdet långt över axeln) så undviker du den och springer bakom vakten medan han fortfarande står i stridsposition
och slå på honom efter några gånger kommer han dö med ett vrål.

Dödskallespindlar
De här finns ombord på ghostship (spökskeppet) och hoppar ner från taket. Du kan undvika dem om du flyttar dig när det kommer en skugga på golvet där du står. De dör av ett slag men efter ca en minut
kommer det en ny där du dödade den förra. Om du inte hinner döda dem medan de är nere kommer de åka upp igen med hjälp av en spindel tråd och komma ner igen efter en stund.

Spöködlor
De här kan bli genomskinliga och sprutar eld. Du måste slå de medan de är synliga annars försvinner dem och kan dyka upp på ett helt annat ställe några sekunder senare.

Phantoms (Fantomer)
De här behöver du ha phantom sword för att döda. Om du har det ska du skjuta en pil i ryggen på dem så de blir yra och gå fram och slå på dem så dör de. Deras slag skadar 3½ liv och ca 1min i phantom hourglass så var försiktig.

Switch phantoms
De här läskiga riddarna är extra snabba och smarta fantomer. Du dödar de på samma sätt som vanliga fantomer. Varning! De här fantomerna
kan plocka upp nycklar så akta! Det funkar inte att kasta bomerang på dem så de tappar sina nycklar, de tar upp de igen! Du måste skjuta med pilbågen så de blir yra och springa fram snabbt och hämta nyckeln.

Phantom eyes (Fantom ögon)
De här ögonen är ofarliga men jobbiga för om de upptäcker dig suger de sig fast på dig och kallar på sina mästare: Fantomerna, som teleporterar sig blixtsnabbt dit. Du dödar ögonen lätt med att kasta bomerangen på dem och springa fram och slå dem, kasta en bomb på dem eller skjuta med pilbågen på dem.

Bossar
De här är de bästa monstren på spelet. De heter Blaaz, Cyclok, Crayk, Diabolical Cubus sisters, Dongorongo, Gleeok, Eox och Bellum (för mer detaljerad info finns andra fusk på Zelda PH sidan).

Fusket har betyget 8.88 (7 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 16 kommentarer:

lego_las den 20/07 -08 11:59
Jag känner inte ens till hälften... Är du helt säker på att det är Zelda: Phantom Hourglss du menar?

Sidis444 den 24/09 -08 19:57
Självklart, jag har själv klarat ut spelet...
På framsidan av förpackningen står det:
THE LEGEND OF Zelda(TM) Phantom Hourglass.

Sidis444 den 24/09 -08 19:59
Om det är ´´slemhuvudena´´ du tycker är skumma så är det dem som du möter överallt, om du harkommit till hamnen så måste du ha sett dem röda iallafall.

memAndo den 05/10 -08 21:14
ehm, liemannarna, kan du visst det döda. Du ser på skärmen ovanför vart dom är. Kasta din boomerang på ikonerna som visar vart dom är, så dör dom. ( om du träffar såklart.

Sidis444 den 16/10 -08 18:45
oj då, sorry att jag råkade göra fel...
=(

Fyrus den 21/10 -08 16:34
hur kommer man förbi dimman?? har fått nordvestra kart delen och en spade.

Sidis444 den 26/10 -08 08:12
Gräv under alla palmer på ön eller hitta alla dagboksstenar och markera de på kartan och dra linjer mellan de. Då ser du vart du ska gräva.

Sidis444 den 26/10 -08 08:12
Alltså på ön där du fick spade...

2k3 den 09/11 -08 16:22
när man är på spök skeppet på våning 3 där ska man dra i fem spakar i vilken ordning ska man dra i dom????

Sidis444 den 12/12 -08 20:40
Kolla på stenen. Där står det. Har förklarat noggrannare för typ 9999 personer nu... Ingen verkar veta hur man ska ta sig förbi där... Kolla på forumet om du inte klarar det.

cherryberry den 22/01 -09 12:43
hej,  kan du hjälpa mig? jag fattar inte vad man ska göra på det stället vid sacred crest. det är massa stora stentavlor eller nått men vad ska man göra? snälla hjälp!

totten97 den 16/02 -09 17:01
hur kommer man förbi cyklonerna till
(Isle of ruins)
hur gör man? sssnnnääällllllaaa!!!!!!!!!!!!!

Fyrus den 29/06 -09 19:33
var möter man kanonbollarna?

Sidis444 den 05/10 -09 21:32
Svar till cherryberry:
Rita ett timglas. På den röda stentavlan i mitten av rummet.

Svar till totten97:
Du behöver ett föremål som du får på Isle of Dead (samma havskarta).

Svar till Fyrus:
På massor av olika ställen. Vindtemplet är det första.

Bowletta den 07/12 -09 17:23
det heter chu chu's och inte slemhuvuden.

Sidis444 den 18/02 -10 07:59
Jag översatte till svenska... ;P

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.