Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Phantom Hourglass

Nintendo DS
The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    19 oktober 2007
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    272
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Guide: Besegra bossarna

Inskickat av skull_kid den 14/11 -07 01:15

Bossguide

Blaaz:
När striden börjar kommer Blaaz att dela upp sig i tre mindre former. För att sätta ihop honom till hans riktiga form så använder du bomerangen på de små spökena i rätt ordning. På de övre skärmen syns det att de spökena har horn. Börja med att kasta bomerangen på spöket med ett horn, sedan den med två horn och sist den med tre horn. När Blaaz nu har tagit sin rätta form så kommer du kunna skada honom. I den här formen så kommer han att kalla ner brinnande stenar som du bör undvika. Efter ett par slag så kommer Blaaz att återigen dela upp sig. Fortsätt med samma taktik.

Cyclok:
Denna boss är ganska lätt. Han kommer flyga runt och skapa små tornados. Undvik dessa. När du ser att bossen flyger över en av dom så kastar du in en bomb, som i sin tur kommer flyga upp i luften och (förhoppningsvis) träffa bossen. Nu när bossen är på marken har du chansen att slå honom. Upprepa.

Crayk:

(Steg 1)
Den här bossen är osynlig. Men som tur för dig så används den övre skärmen nu som bossens synvinkel. Spring så långt från bossen som möjligt och ställ dig mot en väg. Ta sedan fram pilbågen och vänta på att bossen hittar dig. Skjut en pil i Crayks ögon innan han kommer fram till dig (använd den övre skärmen). Nu kommer du att kunna se Crayk för ett litet tag. Slå på de lila "knölarna" som sticker ut från hans skal. Efter ett tag så kommer bossen försvinna igen. Upprepa tills hans skal har spruckit helt.

(Steg 2)
I det här steget så saknar bossen skal och du kommer kunna se honom under hela striden. Slå/Skjut en pil i bossens ansikte och spring runt honom för att nå hans svaga punkt; svansen. Slå på svansen tills bossen vänder sig om igen och upprepa sedan.

Diabolical Cubus Sisters:
För er som spelat tidigare Zelda-spel som Ocarina of Time eller Windwaker så känns det här konseptet kanske bekant. En av systrarna kommer att skjuta blåa klot mot Link medan dom tre andra kommer att skjuta laser. Slå på klotet så kommer det att flyga tillbaka mot bossen. Efter ca 2-3 träffar så kommer den första systern dö, och blir ersatt av nästa. När det bara är en syster kvar så kommer hon istället skjuta tre klot mot dig. Endast ett av kloten (det största) går att slå tillbaka.

Dongorongo:

(Steg 1)
I den här striden så kommer du att få spela som både Gongoron och Link. Börja som Gongoron och vänta på att bossen försöker ramma dig. Undvik bossen så den springer in i väggen. Nu kommer den att stå stilla 
för ett litet tag. Använd då Gongoros attack för att tippa över bossen på sidan. När bossen ligger ner byter du roll till Link och skickar in en Bombchu i Dongorongos mun. Upprepa. (Kom ihåg att medan du rullar runt som Gongoron så kommer monster att attackera Link. Håll alltid koll på den övre skärmen).

(Steg 2)
Just som du trodde att du hade dödat den feta ödlan så vaknar han upp och bestämmer sig för att irritera dig ännu mer. Nu kommer Gongoron inte hjälpa dig. Bossen kommer att ta ett djupt andetag för att sedan spruta eld mot dig. När han andas in så slänger du en bomb i munnen på honom, och slår honom sedan på hans blåa knöl på ryggen. Fortsätt med samma strategi.

Gleeok:

(Steg 1)
Den här bossen har två huvuden. Det ena huvudet skjuter eld och det andra is. Fäst din Grappling Hook mellan två av de fyra pålarna som finns på plattformen. Vinkla repet så att eld-attackerna träffar det blåa huvudet och is-attackerna träffar det röda huvudet. 3 Träffar på båda huvudena och steg 2 inleds.

(Steg 2)
Nu finns det bara två pålar och bossen kommer nu inte längre att skjuta  klot mot dig. När ett av huvudena förbereder sin attack så kommer den sänka ner sitt huvud till den nedre skärmen. Han kommer öppna munnen och sticka ut tungan. Fäst då din Grappling Hook mellan tungan och pålen så kommer huvudet att falla till marken. Slå sedan på huvudet och upprepa.

Eox:

(Steg 1)
Möjligtvis den lättaste bossen i spelet. Eox är seg och kommer försöka slå ner dig. Spring runt honom tills han inte kan se dig och använd en av katapulterna. Slå på dom röda punkterna på hans kropp med hammaren när du är i luften. Det krävs tre slag för varje punkt. När alla punkter har blivit hamrade så kommer det upp ett par nya punkter. Alla dessa måste hamras sönder i ett hopp.

(Steg 2)
Nu återstår endast Eox's huvud. Huvudet kommer åka runt och skjuta pilar mot dig. Använd en av katapulterna för att hoppa upp på huvudet och slå på den blåa knappen med hammaren tills han är besegrad.


Bellum:

(Steg 1)
Ingen märkvärdig strid till att börja med. Bellum kommer att spotta ut fiender mot dig. Dessa går att besegra med ett slag, men dom kommer i stora mängder. Använd din Grappling Hook för att dra bort det lila kladdet från Bellums kropp. Använd sedan din Grappling Hook för att dra honom till dig. Slå på ögat i hans mun.

(Steg 2)
Bellum har nu flugit upp till övervåningen och fäst sig i pelarna med sina tentakler. På tentaklerna finns det små ögon. Skjut pilar i alla ögonen  så kommer Bellum att falla till marken, där du upprepar steg 1 igen. Bellum kommer sedan att flyga upp till andra våningen igen. Fortsätt skjuta pilar i Bellums ögon tills han nu flyger upp till toppen av tornet. Där använder du samma taktik som förut, fast denna gång blir det svårare.

(Steg 3)
Bellum kommer nu att flyga runt och du kommer inte kunna skada honom. Men nu har du kraften att stanna tiden. Ceila kommer att släppa ut ljus klot då och då. När du har tagit ett av ljus kloten så kommer en ikon dyka upp på botten av skärmen. Peka på ikonen och rita ett timglas på skärmen så stannar tiden. Du har nu bara några sekunder på dig att slå på Bellums öga så du får skynda dig. Fortsätt samla ljus klot och slå på Bellums öga så har du besegrat honom. Eller har du?

(Irriterande havs-duell)

(Steg 4)
Bellum har nu tagit kontroll över Linebeck och förvandlat honom till en enorm Phantom. Ceila kommer återigen att släppa ut ljusklot, men du kommer inte kunna attackera Bellum (som sitter på Linebecks rygg) eftersom hans öga är stängt. Ceila kommer nu att flyga runt bossen och  kika på hans rygg. Den övre skärmen kommer nu att visa Bellums öga. Bellum tar sedan fast Ceila så hon kommer inte kunna släppa ut ljus klot längre. Slå mot bossen (även om det inte gör någon skada) tills  era svärd möts. Gungga på skärmen med stylusen tills bossen släpper sitt försvar. Slå mot bröstet på bossen så kommer Ceila att bli fri. Hon kommer släppa ut ett ljus klot men blir sedan återigen tagen av Bellum. 
Undvik bossens attacker och håll koll på den övre skärmen. När du ser att Bellum öppnar sitt öga stannar du tiden med hjälp av ljus klotet och slår på ögat. Fortsätt samla ljus klot och slå på ögat så har du klarat spelet.

Fusket har betyget 8.8 (24 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 29 kommentarer:

korrex den 16/11 -07 20:10
HAHA NIICE SÄGER JAG BARA!!

jonny den 23/11 -07 20:41
Vet nån hur man klarar att trycka på sol nyckeln vid kartan sjökartan??????????

jensaren1 den 03/12 -07 14:56
hur ritar man en triangel så den blir 5 stycken när man skarita på den röda dörren för andra gången

zozek64 den 15/12 -07 14:50
det här kanske inte handlar om boss men hur klarar man pusslet i isle of dead????

xaurus123 den 22/12 -07 18:44
Har ingen tänkt på att Diabolical Cubus Sisters kanske är Poe systrarna från Wind Waker?

vikan den 24/12 -07 21:54
hur kommer man in på eld templet när man ska släcka ljusen jag vet ej hur man gör plzz hjälp

Tidel den 25/12 -07 12:54
När man släcker ljusen ska man blåsa i micken. I alla fall, jag kan inte komma till Cyclok. För det finns en massa dimma på vägen dit. Då är min fråga; hur kommer man förbi dimman?

Tidel den 25/12 -07 16:44
OK klarat dimman =) Har också fixat Cyclok.
Men... nu är jag fast...
Fattar inte vad man ska göra sen i Temple of Ocean King...? Hur - om någon vet?

Tidel den 26/12 -07 17:00
jag fattar i alla fall inte hur man gär =(
om NÅGON kan så SNÄLLAAAAAAAA säg hur.
kan typ inte ens klara av första eller 2:a i Port of Wisdom! Klarar bara inte av det, ok jag kan inte segla iväg='(

Tidel den 27/12 -07 18:44
klarat det nu=).
Men jag kan inte hitta Solar Key eller vad det nu hette. Var kan jag hitta det? Kan inte komma till Courage Temple i såfall.

Tidel den 29/12 -07 11:13
OoOoOoK! Dongorongo funkar... INTE!!!
Har försökt jätte mycket. Men nej, funkar inte.

Tidel den 05/01 -08 13:33
Efter temple of ice ska du skaffa en ny sea chart. Men iaf, jag kan inte möta Bellum eftersom att jag inte vet på vilken våning han är på. Om någon vet så skulle de vara bra om du kunde berätta=P
Eller skicka in ett fusk på hur man kommer till honom=)

REWsk8 den 09/01 -08 16:23
edet nån som vet  vad man ska göra på zauz ö

REWsk8 den 09/01 -08 16:25
e det nån som vad man ska göra på zauz ö

vikan den 14/02 -08 15:29
jag har phantom sword men vet ej vad man ska göra för att möta bellum vet ej vart man ska sticka plzz hjälp!!!!!

maximilian den 14/02 -08 20:04
du ska gå till tempel of ocian king ok klara det helt ok hållet i slutt kommer du behöva döda 9 fanttomer men de är lätta

Sidis444 den 26/03 -08 19:23
Hjälp mig snälla!!!
Jag har fastnat i källaren på ghostship och jag har dragit spakarna i ordningen som det stog på stenen men det funkar inte!
Var snäll och hjälp mig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POPF den 27/03 -08 16:42
Hur ritar man ett timglas hos bellum steg 3 help mig

moferno den 03/04 -08 20:06
bara så att ni vet kan man kolla på You Tube .jag har gort det väldigt mycket och jag är vid bellum nu.

dragonmon96 den 19/04 -08 07:03
jag sitter fast hjälp mig snälla jag ska hitta nån dold gång på ett ställe på första kartan efter bergen så SNÄLLA HJÄLP MIG

toste den 21/04 -08 09:41
jag behöver hjälp jag kan inte fata hur jag ska jöra något på isel of the dead jag blir väldit tack sam om nån kan svara på min fråga.

Beckiezz den 20/08 -08 18:24
skit bra fusk verkligen xD

tovaelvira den 07/10 -08 18:32
sitter fast ikällaren vad gör jag med spakarna

Fyrus den 29/10 -08 15:45
Jag med, i vilken ordning ska man dra spakarna??? svara så fort som möjligt!!

AdvPlayer den 13/07 -09 12:01
Invisiblepan jag tror jag vet. du ska nog rita ett timglas TROR jag

AdvPlayer den 14/07 -09 18:59
det här fusket är skit bra och dina sköna ord som gjorde det roligt att läsa.fett najs asså 10/10 (=

AdvPlayer den 15/07 -09 23:10
okej jag har kommit till bellum nu och jag ritar ett timmglas när jag har fått en
power-boll...

MEN DET FUNKAR F*N INTE JAG BLIR GALEN OM 12 SEKUNDER!

zelda_lover0 den 25/12 -09 17:19
ett additionstips till sista steget av sista bossen använd target atack

zelda_lover0 den 25/12 -09 17:20
till whoopsan dom finns i en kista i muthos temple

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.