Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Super Mario 64 DS

Nintendo DS
Super Mario 64 DS
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    11 mars 2005
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    539
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8.7

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 19/05 -05 14:27

Handling / story / vad man gör i spelet
Som många vet så kom ett spel kallat "Super Mario 64" till nintendo 64 för många år sedan. Nu, flera år senare, kommer världens bästa plattformspel tillbaka, i bärbart format. Storyn är lite annorlunda och handlar om att Wario, Mario och Luigi försvinner i ett försök att rädda prinsessan Peach och resten av invånarna i Svampriket. Yoshi (som låg och sov när detta inträffade) måste rädda allihop. Efter hand låser du upp alla karakätrer och kan skifta mellan dem. Alla har olika egenskaper och förmågor. Banorna utspelar sig inuti tavlor på väggarna och du måste samla på dig Powerstars (kraftstjärnor) för att kunna besegra Bowser I originalspelet fanns det 120 powerstars men nu finns det 150 stycken och även ett ganska roligt VS-läge. D kan välja mellan 3 olika styrsätt: Stylus mode, touch mode och standard mode. I standard mode använder du knapparna medan du i de två övriga använder DS übertuffa Touchscreen.

Vad jag tycker om spelet
Jag älskade orginalet och det var mitt första egna spel. När det nu kommer tillbaka och är uppgraderat och bärbart är jag övelycklig. Jag älskar verkligen det nya Super Mario 64 DS och det med råge. När jag började spela så var spelet inställt på standard mode, alltså att styra med knapparna. Jag ändrade direkt till stylus mode och styrde med pennan istället. I början var det svårt men efterhand blev jag allt bättre och jag tycker nästan att stylusen är lättare att styra med än en analog spak och det är en av de viktigaste detaljerna i ett plattformspel; styrningen. När jag första gången tog på mig en flygmössa och börjad flyga runt var känslan överväldigande. Jag har aldrig flygit runt på en bärbar maskin förut och nu sitter jag här och väntar på ett nytt "Pilotwings" eller något annat flyspel till DS. Över till VS-mode: Det finns 4 banor. Man kan spela fyra samtidigt som vilken karaktär man vill men tyvärr kan man bara spela 30 sekunder långa matcher och bara ett spelsätt men det är ändå riktigt roligt att spela VS.
De dubbla skärmarna används tyvärr inte som de borde utan bara som karta i även detta spel.

Betyg till spelet
Grafik: 10 Riktigt snygg och den funkar perfekt. På grund av den lilla skärmen och spelmotorn är grafiken snyggare än den var på N64!
Spelkänsla: 10 Att flyga är helt underbart och flygningen skulle nästan kunna stå på egna ben som ett helt eget spel
Ljud: 10 Vacker musik och "It´s-a-me Mario!"
Hållbarhet: 10 Det finns 150 stjärnor och massor med upplåsningsbara minispel

Och nu till några betyg som man (av någon anledning) inte kan ställa in här på fuska.nu:
Kontroll: 10 Pekskärmen är en perfekt ersättning för en analog spak!
Design: 10 Banorna är utmärkt designade med svängande plattformar och djupa stup
Totalt: 10 Världens bästa spel blev just bärbart

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10