Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team

Nintendo DS
Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    10 november 2006
  • Utvecklare
    ChunSoft
  • Antal ägare
    269
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Guide

Inskickat av Fuska-nu den 03/10 -07 14:55

Vad 100 Items gör:

Jag har skrivit en lista över vad 100 items gör och alla tillägg också. Efter varje item har jag skrivit en parantes där jag har skrivit vem jag rekommenderar att ni ger/använder den på.
Nedan är en innehålls lista så att ni lätt kommer åt det itemet ni vill veta vad det gör.

1-3 Äpplen
4 Max Elixir
5-8 Stats adderare
9-14 Berries
15-25 Seeds
26 poké (Glitch)
27-29 TM/HM
30 Link Box
31-32 Mew-hjälpmedel
33 Friend Bow
34-35 Kaststenar
36-38 Övriga kastsaker
39-43 Scarfs
44-45 Ribbons
46-56 Bands
57 No Stick Cap
58-59 Glasögon
60-75 Gummin
76-81 Utvecklingstenar
82-100 Wonder Orbs

1: Apple: Mättar din pokemon med 50 belly. Har din pokemon redan fullt i belly går max belly upp med 5 (Används av ledaren)
2: Big Apple: Mättar din pokemon med 100 belly. Har din pokemon redan fullt i belly går max belly upp med 10 (Används av ledaren)
3: Huge Apple: Maximerar din pokemons belly, samt max belly går upp med 10 (Används av ledaren)
4: Max Elexir: Återställer pokemonens PP i alla attacker (Används av någon i ditt team)
5: Protein: Adderar pokemonens Attack status med 2 (Används av någon i ditt team)
6: Iron: Adderar pokemonens Defense status med 2 (Används av någon i ditt team)
7: Calcium: Adderar pokemonens Sp. Atk status med 2 (Används av någon i ditt team)
8: Zinc: Adderar pokemonens Sp. Def status med 2 (Används av någon i ditt team)
9: Oran Berry: Ger tillbaka en pokemon maximalt 100 hp. Om den används av ledaren mättas även pokemonen med 5 belly (Används av någon i ditt team)
10: Pecha Berry: Botar en pokemon från förgiftning (poison/badly poison) Om den används av ledaren mättas även pokemonen med 5 belly (Används av någon i ditt team)
11: Rawst Berry: Helar en pokemon från statusproblemet Burned. Om den används av ledaren mättas även pokemonen med 5 belly (Används av någon i ditt team)
12: Cheri Berry: Helar en pokemon från statusproblemet Paralysed. Om den används av ledaren mättas även pokemonen med 5 belly (Används av någon i ditt team)
13: Chesto Berry: Hindrar en pokemon från att ha dessa statusproblem: Sleeping, Napping, Nightmare och Yawning. Om den används av ledaren mättas även pokemonen med 5 belly (Används av någon i ditt team)
14: Sitrus Berry: Maximerar en pokemons hp. Om pokemonen redan har fullt hp adderas pokemonens Hp status med 2. Om den används av ledaren mättas även pokemonen med 5 belly (Används av någon i ditt team)
15: Reviver Seed: Återställer hela pokemonen om den dör. (Varning! Kan bara användas av någon som har IQ-förmågan Item Master) Ges den till någon kan bara den återställas av detta item. Om den äts av ledaren mättas pokemonen med 5 belly. Att äta detta item rekommenderas verkligen inte. Efter användning blir den en Plain Seed. (Används av någon i ditt team)
16: Plain Seed: Har ingen effekt. Om den används av ledaren mättas pokemonen med 5 belly (Rekommenderas att används av ledaren)
17: Stun Seed: Ger pokemonen som använder det statusproblemet Petrificied. Om den används av ledaren mättas även pokemonen med 5 belly (Kastas på motståndarpokemon)
18: Sleep Seed: Ger pokemonen som använder det statusproblemet Sleep. Om den används av ledaren mättas även pokemonen med 5 belly (Kastas på motståndarpokemon)
19: Totter Seed: Ger pokemonen som använder det statusproblemet Confused. Om den används av ledaren mättas även pokemonen med 5 belly (Kastas på motståndarpokemon)
20: Allure Seed: Ger pokemonen som använder det statusproblemet Hallucinater. Om den används av ledaren mättas även pokemonen med 5 belly (Kastas på motståndarpokemon)
21: Blinker Seed: Ger pokemonen som använder det statusproblemet Blinded. Om den används av ledaren mättas även pokemonen med 5 belly (Kastas på motståndarpokemon)
22: Quick Seed: Gör så att pokemonens speed går upp. Om den används av ledaren mättas även pokemonen med 5 belly (Används av någon i ditt team)
23: Blast Seed: Finns det någon framför den som använder den missar den 45 hp, samt mättar även pokemonen med 5 belly (Används av ledaren)
24: Heal Seed Helar en pokemon från alla statusproblem. Om den används av ledaren mättas även pokemonen med 5 belly (Används av någon i ditt team)
25: Joy Seed: Ger pokemonen +1 Lv. (Används av någon i ditt team)
26: poké: Används när du köper saker. En glitch gör så att det ibland syns i din Toolbox, och tar plats. Om det händer, lägg den på marken (Place), ta sedan upp den. Då borde den synas på din pengastatus istället. (Kan inte användas)
27: TM: Lär en pokemon en attack. (Används av någon i ditt team)
28: HM: Lär en pokemon en attack. Blir inte en Used TM efter användning. (Används av någon i ditt team)
29: Used TM: Ett använt TM. Detta item kan inte placeras hos Kangaskans Item Storage. Kan återställas av attacken Recycle. Om du använder detta försvinner den. (Används utan effekt)
30: Link Box: Gör så att du kan länka attacker. Detta item försvinner efter en användning. (Används av någon i ditt team)
31:Rock/Steel/Ice Part: Detta item tappar varje regi-pokemon när du har besegrat den. Har du alla tre smälter den ihop till en Music Box.
32: Music Box: Ger dig möjlighet att möta Mew i Buried Relic på våning 50-99. (Låt den vara i din Toolbox, använd det inte)
33: Friend Bow: Gör det lättare för dig att få medlemmar i ditt team om ledaren håller i det. (Ges till ledaren)
34: Gravelrock: En sten som ALLTID skadar motståndarpokemon med 20 hp. Long Toss/Pierce-status har ingen effekt på detta item. Kastas på motståndare, kan svänga lite om det inte är exkt det hållet du kastar. (Kastas på motståndarpokemon)
35: Geo Pebble: En sten. Long Toss/Pierce-status har ingen effekt på detta item. Kastas på motståndare, kan svänga lite om det inte är exkt det hållet du kastar. (Kastas på motståndarpokemon)
36: Stick: Använd det mot motståndare (Kastas på motståndarpokemon)
37: Iron Thorn: Använd det mot motståndare (Kastas på motståndarpokemon)
38: Silver Spike: Använd det mot motståndare (Kastas på motståndarpokemon)
39: Pass Scarf: Passar tillbaka attacker (inte alla men många) till den närmast till vänster om den som gjorde attacken. Används den av ledaren förlorar pokemonen 2 belly/passning. Har ledaren mindre än 2 belly kvar fungerar inte itemet. (Ges till någon i ditt team)
40: Mobile Scarf: Gör så att pokemonen kan gå i magma, vatten, i luften (ifall det finns hål) och igenom väggar. Används den av ledaren förlorar den 5 belly/steg om den går igenom väggar. (Ges till någon i ditt team)
41: Racket Scarf: ??? (Ges till någon i ditt team)
42: Pecha Scarf: Hindrar pokemonen från att bli förgiftad (poison/badly poison) Har pokemonen redan blivit förgiftad när du ger Pecha Scarf till den, då händer inget (Ges till någon i ditt team)
43: Warp Scarf: Flyttar pokemonen som håller i den runt i våningen lite då och då. (Ges till någon i ditt team, helst till ledaren)
44: Gold Ribbon: Ingen effekt Säljer du det får du 2000 poké (Sälj det)
45: Heal Ribbon: Gör så att du får hp snabbare. Används det av ledaren går Bellyn även ner snabbare (Används av någon i ditt team, helst inte ledaren)
46: Special Band: Adderar Sp. Atk statusen med 12 om den ges till någon (Tas den bort försvinnär även den extra statusen) (Ges till någon i ditt team)
47: Zinc Band: Adderar Sp. Def statusen med 12 om den ges till någon (Tas den bort försvinnär även den extra statusen) (Ges till någon i ditt team)
48: Power Band: Adderar Attack statusen med 12 om den ges till någon (Tas den bort försvinnär även den extra statusen) (Ges till någon i ditt team)
49: Def. Band: Adderar Defense statusen med 12 om den ges till någon (Tas den bort försvinnär även den extra statusen) (Ges till någon i ditt team)
50: Bounce Band: Gör så att ifall item du kastar träffar en pokemon, då slängs den bakåt tills den träffar en vägg eller en pokemon. Träffar den väggen missar den 5 hp, träffar den en annan pokemon missar de båda 5 hp (Ges till ledaren)
51: Pierce Band: Gör så att alla item du kastar åker igenom allt, väggar, pokemon m.m. Alla pokemon som är i vägen missar hp (Ges till ledaren
52: Weather Band: Gör så att pokemonen inte påverkas av väder (Ges till någon i ditt team)
53: Detect Band: Bättrar pokemonens Evasion (Ges till någon i ditt team)
54: Patsy Band: Minskar risken att motståndaren gör critical hit på den som håller i detta item (Ges till någon i ditt team)
55: Persim Band: Hindrar pokemonen från att få statusproblemet Confused (Ges till någon i ditt team)
56: Twist Band: Hindrar pokemonens Attack och Sp. Atk. status från att gå ner (Ges till någon i ditt team)
57: No Stick Cap: Hindrar Stick-fällan från att fungera för den pokemonen (Ges till någon i ditt team)
58: Insomniscope: Hindrar pokemonen från att få statusproblemen sleep, napping, nightmare och yawning (Ges till någon i ditt team)
59: X-Ray Specs: Gör så att du kan se motståndarpokemon och items på våningen (Ges till ledaren)
60: Red Gummi: Gör så att pokemonen får mer IQ. Ges den till ledaren mättas den med 50 belly. Används den i en Friend Area så stiger Attack/Defense/Sp. Atk./Sp. Def. status med 1. Gillas bäst av Fire-pokemon (Används av någon i ditt team)
61: Water Gummi: Gör så att pokemonen får mer IQ. Ges den till ledaren mättas den med 50 belly. Används den i en Friend Area så stiger Attack/Defense/Sp. Atk./Sp. Def. status med 1. Gillas bäst av Water-pokemon (Används av någon i ditt team)
62: Grass Gummi: Gör så att pokemonen får mer IQ. Ges den till ledaren mättas den med 50 belly. Används den i en Friend Area så stiger Attack/Defense/Sp. Atk./Sp. Def. status med 1. Gillas bäst av Grass-pokemon (Används av någon i ditt team)
63: Green Gummi: Gör så att pokemonen får mer IQ. Ges den till ledaren mättas den med 50 belly. Används den i en Friend Area så stiger Attack/Defense/Sp. Atk./Sp. Def. status med 1. Gillas bäst av Bug-pokemon (Används av någon i ditt team)
64: White Gummi: Gör så att pokemonen får mer IQ. Ges den till ledaren mättas den med 50 belly. Används den i en Friend Area så stiger Attack/Defense/Sp. Atk./Sp. Def. status med 1. Gillas bäst av Normal-pokemon (Används av någon i ditt team)
65: Brown Gummi: Gör så att pokemonen får mer IQ. Ges den till ledaren mättas den med 50 belly. Används den i en Friend Area så stiger Attack/Defense/Sp. Atk./Sp. Def. status med 1. Gillas bäst av Ground-pokemon (Används av någon i ditt team)
66: Gray Gummi: Gör så att pokemonen får mer IQ. Ges den till ledaren mättas den med 50 belly. Används den i en Friend Area så stiger Attack/Defense/Sp. Atk./Sp. Def. status med 1. Gillas bäst av Steel-pokemon (Används av någon i ditt team)
67: Pink Gummi: Gör så att pokemonen får mer IQ. Ges den till ledaren mättas den med 50 belly. Används den i en Friend Area så stiger Attack/Defense/Sp. Atk./Sp. Def. status med 1. Gillas bäst av Poison-pokemon (Används av någon i ditt team)
68: Purple Gummi: Gör så att pokemonen får mer IQ. Ges den till ledaren mättas den med 50 belly. Används den i en Friend Area så stiger Attack/Defense/Sp. Atk./Sp. Def. status med 1. Gillas bäst av Ghost-pokemon (Används av någon i ditt team)
69: Yellow Gummi: Gör så att pokemonen får mer IQ. Ges den till ledaren mättas den med 50 belly. Används den i en Friend Area så stiger Attack/Defense/Sp. Atk./Sp. Def. status med 1. Gillas bäst av Electric-pokemon (Används av någon i ditt team)
70: Orange Gummi: Gör så att pokemonen får mer IQ. Ges den till ledaren mättas den med 50 belly. Används den i en Friend Area så stiger Attack/Defense/Sp. Atk./Sp. Def. status med 1. Gillas bäst av Rock-pokemon (Används av någon i ditt team)
71: Silver Gummi: Gör så att pokemonen får mer IQ. Ges den till ledaren mättas den med 50 belly. Används den i en Friend Area så stiger Attack/Defense/Sp. Atk./Sp. Def. status med 1. Gillas bäst av Fighting-pokemon (Används av någon i ditt team)
72: Gold Gimmi: Gör så att pokemonen får mer IQ. Ges den till ledaren mättas den med 50 belly. Används den i en Friend Area så stiger Attack/Defense/Sp. Atk./Sp. Def. status med 1. Gillas bäst av Psychic-pokemon (Används av någon i ditt team)
73: Royal Gummi: Gör så att pokemonen får mer IQ. Ges den till ledaren mättas den med 50 belly. Används den i en Friend Area så stiger Attack/Defense/Sp. Atk./Sp. Def. status med 1. Gillas bäst av Dragon-pokemon (Används av någon i ditt team)
74: Sky Gummi: Gör så att pokemonen får mer IQ. Ges den till ledaren mättas den med 50 belly. Används den i en Friend Area så stiger Attack/Defense/Sp. Atk./Sp. Def. status med 1. Gillas bäst av Flying-pokemon (Används av någon i ditt team)
75: Clear Gummi: Gör så att pokemonen får mer IQ. Ges den till ledaren mättas den med 50 belly. Används den i en Friend Area så stiger Attack/Defense/Sp. Atk./Sp. Def. status med 1. Gillas bäst av Ice-pokemon (Används av någon i ditt team)
76: Fire Stone: Utvecklar en del pokemon (Används av någon i ditt team)
77: ThunderStone: Utvecklar en del pokemon (Används av någon i ditt team)
78: Leaf Stone: Utvecklar en del pokemon (Används av någon i ditt team)
79: Water Stone: Utvecklar en del pokemon (Används av någon i ditt team)
80: Sun Stone: Utvecklar en del pokemon (Används av någon i ditt team)
81: Moon Stone: Utvecklar en del pokemon (Används av någon i ditt team)
82: Blowback Orb: En stråle kommer ut. Träffar den en pokemon så flyger den bakåt tills den träffar väggen eller en pokemon. Träffar den väggen missar den 5 hp. Träffar den en annan pokemon missar båda 5 hp (Används av ledaren)
83: Cleanse Orb: Återställer sticky-items. Återställer ej TM's (Används av ledaren)
84: Decoy Orb: Ger pokemonen framför ledaren statusproblemet Decoy (Används av ledaren)
85: Drought Orb: Allt vatten och magma blir till mark. (På vattenbanor blir de till grunda vattenplattor) (Används av ledaren)
86: Escape Orb: Gör så att alla pokemon i ditt team, även de som joinat undet ditt nuvarande äventyr flyr från äventyret (ledaren okså) Detta är ett bra sätt att värva medlemmar utan att de dör (Används av ledaren)
87: Evasion Orb: Höjer ledarens Evasion med en nivå (Används av ledaren)
88: Mug Orb: Fungerar på samma sätt som attacken Theif. Motståndaren framför ledaren missar hp och om pokemonen håller i ett item blir det ledarens (Används av ledaren)
89: Petrify Orb: Alla motståndarpokemon i rummet får statusproblemet Petrificied (Används av ledaren)
90: Pierce Orb: Ledaren får statusen Pierce (Används av ledaren)
91: Pounce Orb: Gör så att ledaren flyger rakt fram till närmaste hinder (Används av ledaren)
92: Radar Orb: Gör så att ledaren ser var motståndarpokemon finns på kartan (Används av ledaren)
93: Luminious Orb: "Laddar ner" hela våningen åt ledaren. Ledaren kan se items, motståndare, trappor, medlemmar i ditt team och såna som ni ska rädda (Används av ledaren)
94: Rainy Orb: Ändrar vädret till regn i 10 omgångar (Används av ledaren)
95: Rebound Orb: Ändrar ledarens status till Minicounter i 10 omgångar. (Används av ledaren)
96: Rollcall Orb: Kallar alla medlemmar i ditt team till sig (altså, enbart de som är med på detta äventyr, inte de som är i Friend Areas...) (Används av ledaren)
97: Scanner Orb: Gör så att ledaren ser alla items på våningen (Används av ledaren)
98: Sandy Orb: Ändrar vädret till sandstorm i 10 omgångar (Används av ledaren)
99: Sunny Orb: Ändrar vädret till soligt i 10 omgångar (Används av ledaren)
100: Hail Orb: Ändrar vädret till hagel i 10 omgångar (Används av ledaren)

Fusket har betyget 7.75 (7 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 1 kommentarer:

dofla123 den 08/04 -09 20:56
WOW VAD BRA!!! CRAZY BRA!!! 10POÄNG!!

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.