Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inPokémon Diamond & Pearl

Nintendo DS
Pokémon Diamond & Pearl
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  27 juli 2007
 • Utvecklare
  Game Freak
 • Antal ägare
  592
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 8.1

Speltest av Apower

Inskickad av Apower den 09/04 -10 16:59

Handling / story / vad man gör i spelet
Detta är ännu ett spel i den omåttligt populära Pokémonserien.
Du spelar som en ung tränare, vars mål är att en dag lyckas besegra de legendariska tränarna i ”Elite Four”, en grupp utvalda, väldigt duktiga tränare med väldigt starka Pokémon.

Men det är långt kvar. Du måste fånga fler Pokémon samt träna dem. Du kan besegra andra tränare. Du ska också vinna gymnålar, för man är endast värdig att möte ”Elite Four” om man har alla dessa. Dessa får du genom att besegra gymledare i deras gym som är utspridda i olika städer i din region.

Du har också en rival, som har samma mål som du. Du kommer möte denne flera gånger under spelets gång.

Spelet är dock inte över när du besegrat ”Elite Four”, du kan fortfarande träna dina Pokémon, samt möta dina kompisar via trådlös förbindelse. Du ska också försöka fånga alla Pokémon som finns.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är ett trevligt pokémonspel, även om det känns precis som de äldre, ingen större uppdatering har skett mer än att några nya Pokémon matats in. Pokémonspelen är dock alltid roliga och detta är inget undantag. Jag tycker dock att de utnyttjar pekskärmen för lite som jag tycker är väldigt rolig att använda. Har man spelat tidigare pokémonspel finns risken att man tröttnar fort på grund av de få uppdateringarna jämfört med de äldre spelen.

Betyg till spelet
Grafiken får en sjua då den är avsevärt mycket bättre gentemot Game Boy-spelen. Lite uppdateringar har dessutom skett inom animeringen vid attacker.

Spelkänslan får en sjua, det kunde lagts ner mer tid på bl.a husen och karaktärerna.

Ljudet får en sexa. Som vanligt misslyckas Nintendo med musiken till Pokémon, men ljudet är något kraftfullare än det brukar.

Hållbarheten får en femma då man tröttnar väldigt fort om man har spelat Pokémon tidigare.

Totalbetyg: 6.3 Ljud: 6 Grafik: 7 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 7