Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inPokémon Diamond & Pearl

Nintendo DS
Pokémon Diamond & Pearl
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  27 juli 2007
 • Utvecklare
  Game Freak
 • Antal ägare
  592
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 8.1

Speltest av KNIFESOUL

Inskickad av KNIFESOUL den 11/03 -10 22:02

Handling / story / vad man gör i spelet
Pokemon Diamond ingår i generation fyra utav Pokémon-spel, i generation fyra så finns det två Pokémon-spel, Pearl och Diamond.

Spelen går ut på att fånga Pokémon, köra gymstrider och sedan möt Elite Four. Man fångar Pokémon genom att köpa Pokémonbollar som man sedan "kastar" på en vild Pokémon. Om man har tur så fångas denna Pokémon och man kan sedan använda den i Pokémonstrider.

Elite Four är själva målet med spelen, när man har klarat av Elite Four så kan man säga att man har klarat ut spelet, men det är inte allt, efter att man har klarat ut spelet får man möjlighet att fånga legendariska Pokémon. De är väldigt sällsynta och kan bara fångas en gång, i Diamond-versionen så är huvud-Pokémonen Dialga och i Pearl är det Palkia. Dessa två Pokémon är legendariska och är svåra att fånga.

Vad jag tycker om spelet
Jag tyckte väldigt mycket om detta spel, man har hela tiden något att göra, det finns över 500 Pokémon som man kan få. En del Pokémon kan man inte alls fånga i Pokémon Diamond & Pearl, de måste man byta genom ett Trade Center, över hela världen.

Om man sedan har Pokémon kvar i de tidigare spelen som Pokémon Ruby och Sapphire så kan man enkelt skicka över dem.

Betyg till spelet
Grafiken fick en 7a eftersom att, grafiken är bra, men grafiken är inte fantastisk, som man kunde tro. På vissa ställen så är grafiken i 3-D som gör den till något extra.

Spelkänslan var väldigt bra, nästan inget nytt sedan tidigare spel, men mycket roligt och man tröttnar inte så lätt. Spelkänslan fick en stark 8a.

Om detta spel har något negativt så är det ljudet, låtarna är ganska irriterande så man stänger helst av ljudet innan man startar spelet. Ljudet får en svag 6a.

Hållbarheten är fantastisk, det är verkligen kul att kunna byta och köra matcher över Wi-Fi, detta gör att spelet håller längre och roligare.

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 6 Grafik: 7 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8