Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Pirates of the Caribbean: At World's End

Nintendo DS
Pirates of the Caribbean: At World's End
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    25 maj 2007
  • Utvecklare
    Amaze Entertainment
  • Antal ägare
    10
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 8

Speltest av Skywalker91

Inskickad av Skywalker91 den 16/04 -08 16:38

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet följer i stort handlingen av filmen med samma namn, men det finns vissa skillnader. Man börjar i slutet av förra filmen, på Isla Cruces, där man får lära sig grunderna och hur man hanterar spelet. Sedan åker man vidare till Singapore, där man ska försöka hitta Sao Feng och - framförallt - kartfragmenten till Davy Jones locker, för att rädda tillbaka Jack Sparrow.

Från början kan man "bara" vara Will Turner och Elizabeth Swann, men efter man räddat Jack från de dödas land kan man även spela som honom. Med tiden kan alla karaktärer även byta kläder, i en garderob som står i Jacks rum på Pärlan.

Andra ställen förutom Isla Cruces, Singapore och "The Locker", är Black Sand Beach och Shipwreck Cove. När man inte spelar på banorna är man på Svarta Pärlan, där man kan göra flera olika saker. Ragetti finns där för att ge råd, Pintel för att öva svärdsfäktning med. När du behöver bli bättre på fäktning, gå till Barbossa. Under däck finns även Gibbs som man kan ordna en omgång "Liars Dice" med, som ett minispel.

Man får totalt duellera med tretton olika karaktärer. Som sagt finns Barbossa och Pintel på Pärlan för träning, och så duellerar man med Norrington på Isla Cruces i början av spelet. Under spelets gång möter man även Mistress Ching, Sao Feng, en "Lost Soul", Jack Sparrow, Ammand, Chevalle, Maccus, Jocard och till sist Davy Jones själv.

Vad jag tycker om spelet
Ett mycket bra spel. Det tog inte allt för lång tid att klara sig igenom banorna, men det är svårt att tröttna på och det finns så många dolda saker att det tog ytterligare ett par veckor efter att jag klarat mig igenom det som det verkligen var färdigt.

Grafiken är hyfsad, rätt normal DS-grafik om man säger så. Ljudet är bra, med musik på varje bana och det finns en speldosa inne i Jacks rum på Pärlan med alla ljud i spelet, totalt över 500 ljud varav 40 är olika "musiksnuttar".

Betyg till spelet
Grafiken får en sexa för att det är ju DS där det allmänt inte är så bra grafik, och även om saker på skärmen ser stela och simpla ut är många saker på "pekskärmen" mycket välgjorda, enligt mig.

Spelkänslan får en åtta, funderade på en nia men är lite osäker där. Det är i allafall ett jättebra spel och det blir faktiskt en hel del inlevelse och tänkande när man får lösa problem, hitta på utvägar, lära sig duellering och leta skatter.

Ljudet får en nia, motivering där skrev jag tidigare.

Hållbarheten skulle kunna få en tia, men jag ger den en nia ändå eftersom jag har tröttnat på det till och från, men det har nog mer att göra med mig än med spelet... i allafall. Det har stor hållbarhet eftersom det finns så mycket att göra i spelet, inte minst spela Liars Dice om man någon gång skulle tröttna på de många banorna.

Totalbetyg: 8 Ljud: 9 Grafik: 6 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8