Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Mario Kart DS

Nintendo DS
Mario Kart DS
  • Genre
    Racing
  • Releasedatum
    25 november 2005
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    483
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 8.6

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 21/02 -09 09:20

Handling / story / vad man gör i spelet
Mario och hans vänner glider ut men ett nytt party av gröna skal och bananskal över allt – till Nintendo DS, också.

Mario Kart har alltid handlat om att välja någon av de kända Mario-figurerna, fast sittandes i en go-kart, och där föremål som går att plocka upp på banan är ens ”vapen”. Här är det mesta sig likt. Spelets huvudsak är Grand Prix. Där du deltar i en cup på en viss inställd grad, som 50cc, 100cc och så vidare. Där 4 banor ska bli körda och ditt uppdrag är att plocka åt sig poäng för att kunna vinna själva cupen.

Det finns även annat smått och gott såklart. Som Time Trials, förbättra dina tider på särskilda banor. Battle, att med 3 ballonger kunna se upp för andra förares flygande föremål mot dig, och samtidigt spräcka andras ballonger. Men de största nyheterna i spelet gömmer sig i Wi-Fi-systemet. Det är det första Nintendo DS-spelet som använder sig av WFC, där det är möjligt att kasta bananskal på en fransman respektive amerikan. Det går även att kasta sig in i en vänskapsmatch mot en av sina kompisar. Den andra stora nyheten är att nu finns det även så kallade ”Retro Cups” i Grand Prix-läget. Vilket innebär att Nintendo har rört ihop hela 16 gamla banor som utgörs från de föregående spelen som Super Mario Kart, Mario Kart: Double Dash, och så vidare.

Helt och hållet är det samma gamla Mario Kart. Fast uppdaterat med massor av nyheter och bärbart.

Själva spelet är som du förstår helt beroende av racing. Det är det enda som gäller här såklart. Men med Marios vänner inblandade blir det ett galet race ända in till det sista!

Vad jag tycker om spelet
Mario Kart DS är ett sådant där spel som man bara måste ha till sin Nintendo DS. Jag menar, hur kan man inte äga det? Det finns så mycket att göra. 8 Cuper, med hela 32 banor, 16 nydesignade och 16 återutgivna. Att plocka med gamla banor var ett klokt val av Nintendo. Men det var inte allt. Självklart använder sig spelet utav DS’-funktioner som att kunna rita sitt egna märke, som visas upp för alla över Wi-Fi Connection, och t.o.m. kunna blåsa upp sina ballonger manuellt med att blåsa i DS-micken!

Det finns massor av nya spännande saker. Såklart är det nydesignade karaktärer, bilar och ett läge vid namnet ”Missions”. Det är slags uppdrag som man får en viss tid på sig att klara av. T.ex. att köra över ett visst antal Monty Moles med en stjärna. Hur kul som helst!

Men den största delen i spelet ligger nog i Wi-Fi:n. Okej, den kanske inte är bäst, men när allt har gjorts såkallat ”offline”, som Grand Prixes och Missions, känns det väldigt skönt att kunna luta sig tillbaka över lite utmaning av andra förare över globen. Det går till på följande att man söker antingen Worldwide, över hela världen, eller Continental, på den kontinent du bor på. Det kan max vara 4 spelare, vilket är lite synd. Sedan är det bara till att köra på runt vilken bana det nu blir som röstas fram.

Jag har alltid älskat Mario Kart-spelen, och även det här får mig att bli häpen. Nintendo har lagt in en sådan ny design att man kan glömma bort fiaskot med Mario Kart: Double Dash. Här finns det dubbelt så coola bilar, häftigare karaktärer och massor av saker att göra. Men det bästa är att du kan plocka upp det och spela det precis vart du vill! Vilket ger en känsla av frihet.
I en bransch som TV-spel är det väldigt svårt att förnya spelserier som Mario Kart. Men Nintendo har lyckats riktigt väl, faktiskt.

Mario Kart DS är utan tvivel ett spel man måste ha. Det är bara så. Bilarna går snabbare än förr, massor av nyheter, och de flesta föräldrarna där hemma kan nog skratta åt sig själva när de blir omkörda av drummeln Wario. Spelet är gjort för både hardcore-gamers och casual-gamers känns det som. Men du kommer nog inte ångra dig om du köper det.

Betyg till spelet
Grafik: 9
Så här snygg har Marios keps aldrig varit förut. Varken hela Mario Kart-spelens grafik kan ligga på en sådan här bra nivå. Mario Kart 64 – släng dig i väggen. För här har vi en vinnare!

Spelkänsla: 8
Mario, mina damer och herrar i ett av sina bästa Mario Kart-spel någonsin. Även snabbare har det blivit.

Ljud: 8
Kanske lite för lågt, men de tempofyllda bakgrunds-effekterna jämnar ut allt. Bra komponerat är det också.

Hållbarhet: 9
Det finns väldigt mycket att göra. Grand Prix väntar, likaväl Missions, Time Trials och tills slut Nintendo WFC. Man kommer att kunna sitta ett bra tag med online-spelare över hela världen.

Ett av de bästa Mario Kart-spelen någonsin.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8