Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Mario Kart DS

Nintendo DS
Mario Kart DS
  • Genre
    Racing
  • Releasedatum
    25 november 2005
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    483
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 8.6

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 31/12 -05 00:15

Handling / story / vad man gör i spelet
Mario Kart... Nintendos största racing spel någonsin och det kommer det förmodligen att förbli i all evighet. Vad jag menar med "i all evighet", är förstås att Mario Kart DS är lika fantastiskt som de flesta Mario Kart spel... till och med fantastiskare.

Hur som helst, för de som aldrig spelat ett Mario Kart spel så är handlingen relativt simpel. Du kör hissnande bilrace som/mot Mario och hans vänner. På sammanlagt 32 olika banor (i detta spel) 16 helt nya och 16 "retro banor" som du säkerligen känner igen från de tidigare spelen i serien.

Du tävlar i två olika "Grand Prix" (Nitro & Retro) med fyra olika cuper vardera. Flower Cup, Leaf Cup m.m. Och målet är att vinna Guld på varje Cup och få en hög "ranking" på varje Cup.

Även ett nytt spelalternativ finns i Mario Kart DS som inte skymtats i nåt annat spel i serien. Nämligen Mission mode, där du ska klara olika "nivåer" med sammanlagt 8 små uppdrag på varje nivå och slutligen en boss på varje nivå. Låter det kul? Klart det gör och det är det sannerligen också. En riktig höjdar idé att lägga in detta underhållande spelalternativ.

Och sist men absolut störst är att Mario Karts DS är kompitabelt med Nintendo Wi-Fi connection. Vilket tillåter dig att möta spelare över hela världen via ditt bredband eller såkallade "Hot Spots" som Nintendo placerar ut lite här och vart i länderna. Dessutom kan du spela med sammanlagt 7 kompisar (alltså 8 spelare) på endast en kopia av spelet! Vilket är otroligt underhållande.

Vad jag tycker om spelet
Bättre än originalet, helt klart. Alltså det bästa Mario Kart någonsin. Många tyckte inte alls om Duoble Dash!! vilket jag älskade, men MK: DS älskar jag ännu mer. Och några av de många saker som gör det till ett extremt bra racing spel är ju självklart multiplayer delen i spelet. Oh' mama! Liksom du kan spela mot japaner på andra sidan jordklotet - trådlöst via din DS! Gillar även flerspelar läget då man endast behöver ett spel men kan ändå spela 8st samtidigt på varsinn DS... I LIKE!

Betyg till spelet
Grafik (9): Snyggare än MK:64 och jag upplever ingen skillnad när jag spelar MK:DD banor på DS'en. Då har man verkligen lyckats att trollbinda spelarens ögon ;)

Spelkänsla (9): Härlig fysik och otroligt djup. Vad ska jag säga... bästa hittills!

Ljud (8): Nintendo visar verkligen vad DS'ens fantastiska lilla ljud-chipp kan framhäva genom dess högtalare i det här spelet.

Hållbarhet (9): Wi-Fi, nya karaktärer, nya banor, that's enough folks! För att berätta hur långlivat det här spelet verkligen är!

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9