Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inLost in Blue

Nintendo DS
Lost in Blue
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  2005
 • Utvecklare
 • Antal ägare
  23
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 9.7

Fler fusk

Guide

Inskickat av Sunshiine den 06/09 -06 14:45

Det här är lite av allt i ett, och jag sammanfattar det jag har kommit fram till i Lost in Blue.

Du kommer till ön som Keith, och det första du borde göra är att leta på stranden efter ätbara saker. Vilket i stort sett bara är kokosnötter, eftersom musslor och sånna saker måste tillagas av Skye innan det går att äta. När du ätit dig lagom mätt på kokosnötter kan du börja gå rakt in i skogen mot en grotta. När du sen hittat grottan så pratar Keith lite, och precis bredvid grottan är det en flod som man kan dricka ur för att släcka törsten. Gå sen och leta efter bark och kvistar för att kunna göra upp en eld och vila ut dig. De första dagarna kommer vara rätt jobbiga eftersom maten är ganska svårhittad och man till en början får leva på kokosnötter, sjögräs och musslor.
Nästa dag, när du vaknar kan du först försöka ta hand om hans behov. Sen ska du hoppa över floden (som var för vild för att korsa kvällen innan) via ett par stenar. När du är över har du kommit till andra sidan och du får nu syn på Skye.

För att Skye ska kunna gå måste du leda henne, du (Keith) trampade på hennes glasögon!

Ju längre du spelar, ju mer hemtrevligt får du i din "sovgrotta" och kan förvara saker (vinrankor, bambu, vatten och kvistar) där för att kunna göra om det till andra saker (vinrankor till rep, bambun till korgar). Dessutom är det ju ett ganska utmärkt sett att slippa att bära allt i ryggsäcken.

När du ska utforska ön mer så ska du gå över på andra sidan, och upp för "kullarna" längst in. Du borde ta med Skye för man behöver vara två för att trycka på en sten som är i vägen. Tänk på att Skye inte kan klättra och därför får hjälp av Keith, vilket gör att han inte kan klättra lika högt som han kan ensam. Därför får du använda dig stockar för att få upp båda två ordentligt. När du kommit bakom vattenfallet så kan du välja två vägar. Om du tar den till höger kommer du till savannen, och det är där alla rotfrukter finns, potatis (som du även kan hitta på andra sidan ån om man går tillräckligt långt) lök, rädisor, ja det finns en hel del. Där finns även djur som man med hjälp av fällor kan fånga och döda. Om man går längre in kan man se att det finns ett stort tempel, och där någonstans finns det en platta man ska ta upp och ta hem till Skye. Det resulterar i bättre matlagning.
Andra vägen från grottan då? Tar man vänster istället kommer man in till skogen. Där finns det lite mer exotiska frukter som t. ex papaya, bananer, annanas. Det finns ganska måna gångar att välja på, och det är lätt att hitta med hjälp av kartan som man kan hitta om man trycker på L eller R. Om man går åt vänster och sen rakt fram och följer kartan så ska man komma till en liten strand. Där ska man börja bygga en flotte så man kan ta sig över till andra sidan. Till det behöver du stockar (log) och rep.

Fusket har betyget 10 (3 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 2 kommentarer:

ralle_007 den 06/10 -06 16:19
det där är ju bara början i spelet.men det är bra för nybörjare.jag ger den en 10

poontuusss den 07/08 -08 10:39
Kan du inte skriva mer om det som händer sen?

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.