Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Asphalt: Urban GT

Nintendo DS
Asphalt: Urban GT
  • Genre
    Racing
  • Releasedatum
    11 mars 2005
  • Utvecklare
    Gameloft
  • Antal ägare
    28
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 8.3

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 08/07 -05 17:53

Handling / story / vad man gör i spelet
Det finns ingen direkt handling i spelet. Det är ett helt vanligt streetracing. Det finns 2 "modes" i huvudmenyn. Arcade och Evolution(det finns även Options och Multiplayer där).

ARCADE innehåller Instant play(spelet utser slumpmässigt bana och fordon), Road challenge(du får välja en bil-kategori och måste komma 1-3:a i fem tävlingar. När du har klarat en kategori låses en ny upp.), Free race(ja du hör nog på namnet...), Time attack(du kör flera varv på en vald bana och ska försöka slå nytt tids-rekord) och Cop chase(du får köra en ferrari-polis bil och ska stoppa 8st andra förare genom att "låsa ditt sikte" på dom i 3sek.)

EVOLUTION innehåller Garage(här kan du trimma och sälja dina bilar. Det får plats hur många som helst), Championship(från början kommer du få låna en bil och köra ett race för att sedan kunna vinna en egen. Finns 35st "kupper" totalt) och Car dealers(här kan du köpa bilar).

Vad jag tycker om spelet
Superb grafik, många bilar och varierade låtar. Kan det bli bättre?? Ja det kan det faktiskt. Det finns bara 9banor och låtarna är varierade men det betyder inte att dom är bra.
Dom flesta är bra men andra inte.
Bilarna är snyggt gjorda och tillräckligt detaljerade för att du ska bli nöjd. Banorna ser också bra ut, men när du kör nära vägkanten så märker du att husen och allt nära dig genast blev mycket kantigare och mycket "pixligare".
En annan "inte-så-bra-sak" är krockarna. Många andra skriver att om du ska försöka tackla nån så blir det bara du som flyger iväg. Det kan jag INTE hålla med om. Men om du t.ex krockar med en traffikant som kommer rakt mot dig så snurrar din bil runt och du glider överdrivet mycket in i väggen. Men om detta inte skulle hända(om det är lite större väg) så snurrar den som vanligt MEN din bil saktar bara ner i kanske50-70km/h och fortsätter sedan köra.

Betyg till spelet
Grafik: Coola bilar och snygga banor som utnyttjar DS grafikmotor till det ultimata men när du kommer närmare banorna blir dom riktigt pixliga.

Spelkänsla: Alla bilar har lustgas från början. Och när du har trimmat dom för fullt så gör dom flesta över 350km/h. Men det känns inte riktigt som det ute på banan. Jag tycker det känns för långsamt för att vara så snabbt. Du kan heller inte kontrollera din nitro. När du väl har tryckt så sprutar det i några sekunder för att sedan bli som vanligt igen. För att få mer gas ska du köra över många hinder och tight förbi trafiken.
Om du ska välja mellan RidgeRacer DS och det här, välj det här tycker jag.

Ljud: Låtarna är varierade och dom flesta är riktigt bra. I paus menyn under racet finns en s.k Jukebox där du kan välja låt och självklart lyssna på alla låtarna. Bilarna låter ganska realistiskt men det blir tjatigt när du har nått topphastigheten.

Hållbarhet: Det finns över 30olika bilar från bl.a Lamborghini, Ferrari, Aston Martin, Nissan och mycket mer. När du har klarat alla race i championship så är det ändå kul att vinna igen för att kunna köpa alla bilar!!

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 7 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8