Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inAnimal Crossing: Wild World

Nintendo DS
Animal Crossing: Wild World
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  31 mars 2006
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  280
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 8.5

Speltest av Index

Inskickad av Index den 27/09 -08 21:46

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet har inte så mycket i handling utan det är mer att det blir som det blir i det du gör. Detta spel är en simulator och man äger ett liv kan man säga. Du är ett barn som ska upptäcka staden som du själv ger namn till och staden blir slumpvis. Alla städer är olika och vad du kan göra är: Gå till Tom Nooks affär och köpa möbler, verktyg, medicin, blommor m.m. Sen finns det Able Sisters där du köper kläder, hattar och ansiktsmaskar eller liknande vilket är en stor uppdatering från det tidiga Animal Crossing. Vad du också kan göra är att hälsa på dina grannar som också har egna hus samt möbler, fast dina grannar är djur som kan prata och göra andra saker. Det som också är kul är ju klockan och årstiderna. Det är exakt samma som du har i tid och årstiderna samt datumet. Men bara hur du har ställt in det på ditt DS.

Så alltså har detta spel inte någon handling för det handlar om att du ska leva livet i spelet.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är si och så. Först är det jättekul att upptäcka, men efter några månader blir det lite tröttsamt att spela det för det är nästan bara samma saker du gör varje dag. Men om du precis har fått det kan du inte sluta spela spelet. Det finns ju först så mycket att utforska som att fiska, fånga insekter, se vad andra säger, betala av lånet så huset blir större och får mer rum och mycket mer. Något jag saknar är att man inte kan skaffa jobb så man kan tjäna in lite Bells (pengar i Animal Crossings värld) så man kan köpa möbler och annat.

Betyg till spelet
Grafik – Grafiken är bättre än det tidiga spelet till GC och mycket mer renare. För att vara till DS är den helt okej. Men ibland så kan det hända att ett djur poppar upp ur tomma intet och att det kan komma lite saker i vägen. Därför ger jag grafiken en åtta.

Spelkänsla – Spelkänslan är mycket härlig och vad jag kan säga mer vet jag inte. Men jag ger därför Spelkänslan en åtta.

Ljud – Musiken i spelet är underbart även om du kan tröttna efter ett tag på att höra samma sak. Det byts låt varje timme när man är ute i naturen. Men alla hus har nästan bara en låt. Det enda som ändras är just i ditt hus när du får en låt varje kväll när K.K. Slider sitter i ditt hus och spelar en sång till dig och du får den efter spelningen. Ibland kan det hända att vissa djur i staden inte har någon musik i huset. Därför ger jag ljudet en nia.

Hållbarhet – Spelet håller kanske i två månader, sen tröttnar man och det finns också events i staden som en fiske tävling tillexempel. Synd är att man inte kan fira Jul i spelet, men det finns nyår. Därför ger jag hållbarheten en sjua.

Totalbetyg: 8 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8