Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Nintendo 64
The Legend of Zelda: Ocarina of Time
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    11 december 1998
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    908
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 9.1

Speltest av Firesplitter

Inskickad av Firesplitter den 18/08 -09 07:19

Handling / story / vad man gör i spelet
I början av spelet så får man se en filmsekvens av en mardröm som Link ständigt plågas med. Mardrömmen kommer senare i spelet bli verklighet. Sedan så kommer en fé vid namn Navi att meddela Link om att han måste till The Deku Tree och rädda denne från en parasit som bosatt sig i honom.

Link blir glad när Navi kommer eftersom han tidigare var den enda i skogen som inte hade en fé. Men där börjar det dyka upp problem. Mido, Kokiri-stammens ledare, vägrar låta Link träffa The Deku Tree eftersom att han inte har svärd eller sköld. Efter att Link fått tag på dessa så släpps han förbi.

Väl där så måste Link gå in i The Deku Tree och döda parasiten (detta är spelets första grotta). När man sedan dödat parasiten får man en sten och ska gå till Prinsessan Zelda som bor i Hyrule Castle. När man kommit fram till henne så skall man leta reda på två andra stenar, den första i Death Mountain, i detta spel är det Goron folkets rike och inte Ganons gömställe, samt i Zora folkets rike.

När du sedan fått tag i dessa kommer du komma in i Tempel of Time där du genom att dra svärdet ur stenen kommer att teleporteras 7 år framåt i tiden. Det är där de riktiga problemen startar.

Under de 7 år som Link varit försvunnen har Ganondorf tagit över Hyrule och prinsessan Zelda har försvunnit spårlöst. När han vaknar så träffar han den mystiske Sheik och får i uppgift att väcka dom 6 Sagen, en väckte han när han drog svärdet ur stenen så 5 är det kvar alltså. För att på så sätt kunna stoppa Ganondorfs onda plan att lägga vantarna på Triforce och ödelägga Hyrule.

Förutom den ganska långa storyn så finns det massa side quests varav det längsta och det som kommer ta längst tid att klara av är att hitta 100 golden skulltunas för att rädda en familj som blivit förhäxad.

Det finns massa fler också, och belöningarna kan vara allt från hjärtebitar till ett nya vapen och utrustning! Dessa side quests är det som är det som kommer ta längst tid att klara!

Vad jag tycker om spelet
Det här kan mycket väl vara det bästa spelet genom tiderna oavsett genre och konsol. Handlingen har ett religiöst djup och tar upp religionen inom Hyrule på ett väldigt bra sätt där man bland annat får reda på hur Hyrule skapades av de tre mäktiga gudinnorna och hur dessa bildade Triforce, den ultimata skatten.

Personligheten på karaktärerna är också ganska bra gjorda, det där med att Link aldrig säger något ger bara övriga karaktärer mycket mer djup.

Det här är ett spel som föralltid kommer leva kvar som en mall för hur ett perfekt spel ska vara, och slutstriden är en av de snyggaste genom spelhistorien.

Betyg till spelet
Grafiken får en 10a:
Trots att detta spel släpptes 1998 så är grafiken något av det snyggaste som någonsin funnits.

Spelkänslan får en 10a:
Spelet har utmärkt kontroll som helt saknar brister och med en rumble pack inkopplad så blev känslan för ett spel på den tiden helt magiskt och saknade och saknar än motstycke.

Ljudet får en 10a:
Spelet har ett av historiens bästa sound tracks med välkomponerad melodi som aldrig tidigare hade skådats!

Hållbarheten får en 10a:
En odödlig klassiker samt mall för det perfekta spelet!

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10