Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Nintendo 64
The Legend of Zelda: Ocarina of Time
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    11 december 1998
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    908
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 9.1

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 10/01 -07 23:23

Handling / story / vad man gör i spelet
Man är en kille, vid namn Link. Link har inte, till skillnad ifrån alla sina vänner i den lilla "staden" Kokiri Forest, någon älva.
En dag så får Link en mardröm om en man som rider en svart häst på jakt efter en flicka, en prinsessa. När Link vaknar så finns det en älva i hans hem, vid namn Navi. Hon kallar honom till The Great Deku Tree, ett träd som alla "Kokiris" ser som sin fader.

The Great Deku Tree ber om Link att rädda honom ifrån en hemsk förbannelse som en mystisk, främmande man gav honom när han vägrade ge mannen Kokiris Spiritul Stone. Link får veta att han är den enda som kan rädda Hyrule, världen där dom lever, emot den här mystiska mannen.
Link räddar Trädet, men Trädet måste ändå dö. Han ber då Link att gå till Hyrule Castle, för att träffa prinsessan Zelda. Han säger också till Navi att hon får bli Links "skyddälva" på vägen dit, och under hela deras resa.

I stort sett, spelet går ut på att man ska rädda världen Hyrule, där dom lever. Under tiden träffar man då människor som man blir vän med och monster som man får bekämpa. Man lär sig också olika melodier som kan komma till nytta i olika fall, dom kan bl.a ta en till olika Tempel som man måste gå igenom för att sedan möta bossar, allt för att kunna komma närmare den onda mannen som Link drömt om, mannen som kastade förbannelsen över The Great Deku Tree - Ganondorf.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker det här spelet är skitbra. Jag lärde mig spela det redan som liten, utav mina två äldre brorsor, och nu när jag blivit äldre (Hrm, äldre?) så tycker jag fortfarande att spelet är jätteroligt. Gå omkring, mörda monster, träffa människor, rädda världen. Allt det man ska kunna göra i ett bra spel.

Betyg till spelet
Grafiken är bra, med tanke på att det är Nitendo 64 som allting utspelas i. Ljudet är inte heller något att klaga på, jag gillar det. Spelkänslan. Jaa, den här Rädda världen-stämmingen har alltid fänsglat mig, och det här är inget undantag.

Jag ger allting en 8, eftersom att allt var jättebra, men inte perfekt. Hur som helst, spelet var underhållande och jättebra. Lycka till, om du väljer att spela det ;) (Vilket du borde, anledningar nämnda här ovanför :P)

Totalbetyg: 8 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8