Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Majora's Mask

Nintendo 64
The Legend of Zelda: Majora's Mask
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    17 november 2000
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    634
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 9.1

Speltest av Nayru

Inskickad av Nayru den 24/06 -07 00:42

Handling / story / vad man gör i spelet
Majoras Mask börjar väldigt simpelt.
En ung pojke rider genom en skog på sin häst, i jakt efter en försvunnen vän..
Men innan han hunnit långt, dyker en varelse, iförd en stor mask, upp. Han har två älvor vid sin sida, en vit och en lila. Varelsen knuffar ner dig från din häst, snor din flöjt och rider iväg. Det är här du får kontroll över pojken, Link.

Efter att ha jagat varelsen, vars namn för övrigt är Skull Kid, en lång bit in i skogen, faller du handlöst ned för ett stup.
När du vaknar upp igen har du förvandlats till en Dekupojke. En Deku är en varelse gjord av trä, med en söt liten trattmun och sorgsna ögon.
Link får panik, men det enda som händer är att Skull Kid skrattande lämnar dig instängd i ett litet rum.
Som tur är så kan du enkelt öppna dörren, men du får oväntat sällskap utav den lilla vita älvan som tillhörde Skull Kid. Hon heter Tatl och hade kommit på efterkälken, och oroar sig nu till döds för sin lillebror Tael - den lila älvan.
Tatl slår följe med dig, och tillsammans hamnar ni i staden Clock Town, i landet Termina. Där möter ni en främmande man som upplyser dig om att hans mystiska mask, Majoras Mask, är stulen! Du förstår att det är den masken som Skull Kid bar. Majoras Mask besitter mystiska krafter, och nu har Skull Kid fått för sig att han ska jämna Clock Town med marken, genom att låta månen falla ned på staden!

Det blir din uppgift att rädda staden.

Till din hjälp har du Tatl, en mängd olika masker (som kan göra allt från att ändra din skepnad, till att göra dig till dansmästare!) samt en magisk melodi som kan spola tillbaka tiden.

Men du upptäcker snart att stadens invånare har många bekymmer, och det är upp till dig ifall du vill hjälpa dem allesammans, eller bara hindra månen från att krossa Termina.

Vad jag tycker om spelet
Majoras Mask är ett mycket underhållande spel, men på många vägar mycket svårt också. Det beror helt på om du väljer att endast stoppa månen eller hjälpa stadens många invånare med deras bekymmer.

Att bara göra det som krävs för att rädda landet är ganska enkelt, med relativt få tempel går det till och med fort.

Men att hjälpa invånarna är ganska svårt, och kväver perfekt tajming med klockan samt en massa tålamod.
Ofta kör man fast och förstår ingenting. Men det är alltid lika roligt när man lyckas få en ny mask, eller liknande.

Dessutom är landet Termina mindre är Hyrule, men det finns lika mycket, om inte mer, saker att upptäcka. Att bara röra sig runt i landet, är underbart. Många gånger har jag startat spelet endast för att besöka en liten bäverdamm och simma lite eller liknande.

Betyg till spelet
Grafiken är ganska bra, den spelar ingen större roll i spelet enligt mig. Ungefär likadan som den på Ocarina of Time, hyfsad och med vackra närbilder. Karaktärerna känns otroligt levande, och man fäster sig snabbt vid dem.

Spelkänslan är på topp. Mer behövs inte sägas.

Ljudet är underbart, musiken är helt lysande. Allt eftersom dagarna går i Clock Town, spelas musiken snabbare och snabbare.

Hållbarheten beror som sagt helt på vad man väljer att göra. Spelet går att klara av väldigt snabbt, om man väljer att förbise invånarnas problem.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 10 Grafik: 7 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9