Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Majora's Mask

Nintendo 64
The Legend of Zelda: Majora's Mask
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    17 november 2000
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    634
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 9.1

Speltest av Rakuja

Inskickad av Rakuja den 17/02 -06 20:54

Handling / story / vad man gör i spelet
• Inledning •

En dag rider Link, hjälten i spelet, runt i Lost Woods på sin häst Epona. Då kommer två féer och skrämmer Epona så att hon stegrar och Link flyger av. Då kommer Skullkid, ett dekubarn med Majora's mask på sig, fram och letar efter något som Link har. Han hittar Links Ocarina of Time och börjar spela på den. Då vaknar Link och han ser det. Han försöker ta tillbaka den men Skullkid hoppar upp på Epona och´sticker iväg. Link tar tag i benet på Epona som springer, men efter ett tag tappar han taget. Sedan får du spela själv. Senare, förvandlas Link till Deku Link och så får du börja spela!

Man kommer till den lilla staden Clock Town. Där håller månen på att falla ner. (Den är typ besatt ellet något.)
Du har tre dagar på dig (i spelet alltså) att bli vanliga Link igen. Du måste utföra alla uppdrag som Deku Link och sedan blir du vanliga Link igen. Man kommer att få tillbaka flöjten som Skullkid tog från en, då lär man sig en sång som heter Song of Time, med den kan man spola tillbaka tiden till första dagen. (Ni kommer att få se, det är lite svårt att förklara.) Då måste du kämpa dig genom spelet och möta många fiender med dina vapen. Du måste samla vanliga masker och speciella masker, förvandlingsmasker, Deku masken (den får du väldigt tidigt), Goron masken och Zora masken. Det finns fyra tempel, Woodfall Temple, Snowhead Temple, Great Bay Temple och Stone Tower Temple. I slutet av varje tempel finns en boss. Sista bossen, (inte någon av de i templen jag nämnde) är självaste Majora's Mask! Mer säger jag inte.

• Tidigare spel •

Det finns en massa tidigare spel, men dem är till andra Nintendo-konsoler. Men det finns ett tidigare spel till Nintendo 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

Man kan inte köra multiplayer i spelet. :(

Vad jag tycker om spelet
Ett mycket bra spel, det är nog ett av de bästa Nintendo 64-spel som Nintendo har skapat. Något som gör spelet väldigt kul är all mystik. Det är väldigt ensamt, men ändå inte. Musiken är jättebra, den är så bra, härlig, vacker och bara helt underbar. Jag gillar det, men det är väldigt klurigt ibland (VÄLDIGT KLURIGT, VERKLIGEN.) Ett mycket trevligt spel till Nintendo 64.

Betyg till spelet
Grafik - Bra grafik, Nintendo har fixat till det grymt snyggt. 8/10

Spelkänsla - Spelkänslan är Jättebra, man lever sig in i spelet. 9/10

Ljud - Ljudet är nog det bästa med detta spelet, musiken passar verkligen in på rätt ställen i spelets gång.

Hållbarhet - Det här spelet kan man verkligen hålla på med länge.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9