Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Super Mario 64

Nintendo 64
Super Mario 64
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    1 mars 1997
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    481
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.1 8.2

Speltest av trickmaster

Inskickad av trickmaster den 19/03 -10 14:05

Handling / story / vad man gör i spelet
Prinsessan Peach har bjudit Mario på tårta och Mario springer till slottet för att träffa prinsessan Peach. När Mario går in i slottet så hittar han inte henne, då frågar han efter Toad. Toad säger att prinsessan Peach har blivit kidnappad av Bowser och Bowser vill åt alla Power Stars i spelet. För att rädda prinsessan måste du samla alla Power Stars och besegra Bowser tre gånger med ett visst antal stjärnor.

Spelet går ut på att klara olika uppdrag på olika banor genom att samla stjärnor. Du ska samla så många stjärnor som möjligt så du kan låsa upp mera banor. Det finns sammanlagt 120 stjärnor och 15 banor med sju uppdrag i varje. Den första banan du ska gå till är Bom-omb Battlefield. Där kan du få din första stjärna så du kan samla mer efteråt för att låsa upp mera banor. När du har samlat åtta stjärnor då kan du möta Bowser för första gången i spelet i "Bowser in the Dark World". När du möter han ska du få tag på hans svans på baksidan av Bowser genom att trycka på B-knappen och sedan hålla i det. När du får tag på Bowsers svans då ska du svinga runt han med en hög hastighet genom att vrida runt med kontrollspaken. Du ska sikta mot minorna som du ska släppa Bowser genom att släppa B-knappen. Om Bowser träffar ett av minorna så explodera den och du har vunnit över Bowser. När du har gjort det så får du en nyckel så du kan låsa upp ännu mer banor.

Kontrollerna till spelet.
A-knappen hoppar man med
B-knappen slåss man med
C-knapparna vrider man kameravinkeln med

Vad jag tycker om spelet
Utan tvekan är det ett av mina absoluta favoritspel någonsin. Det är även det första spelet jag haft någonsin (har fått tillsammans med The Legend of Zelda: Ocarina of Time). Jag fick det år 2000, då jag var 7 år. Spelet är ännu helt spelbart. Det är så underbart roligt så man nästan kan gråta. Det tog sin lilla tid när jag har samlat alla 120 stjärnor. Hade 119 stjärnor innan, men tog den 120:e stjärnan under år 2008! Det var en lång tid...

Super Mario 64 är det allra första Super Mario spelet i 3-D och ett av de första N64 spelen. Super Mario 64 är ett av de bästa spelen allround helt enkelt. Spelets kontroll är ett av de bästa som någonsin hade skapats. Kontrollen är så enkel som bara den, som går det ganska lätt att spela. Det passar för både hardcore och casual spelare. Spelet är bättre än både Super Mario Sunshine och Super Mario Galaxy, även om de spelen är mycket bra också.

Betyg till spelet
Grafik: 10/10
Det är det bästa grafiken på sin tid. Spelet kom ut år 1996 till både Japan och USA. Grafiken både är så bra och mjuk. Det är även ett av de bästa till N64.

Spelkänsla: 9/10
Som tidigare sagt, spelkontrollen är underbar. Med hjälp av styrspaken och C-knapparna kan du kontrollera Mario smidigt och enkelt. Med den mysiga grafiken och underbara gamplay så är utan tvekan spelkänslan ett av de bästa i spelvärlden.

Ljud: 9/10
Musiken och all ljud är helt passande för Super Mario 64. Det gör spelkänslan ännu bättre med häftiga ljudeffekter och den mycket bra musiken som finns i spelet. Det är även ett av de bästa musik man kan höra på N64.

Hållbarhet: 10/10
Super Mario 64 kan man spelar många gånger utan att riktigt tröttna på det, även flera år efter du har fått det. Av alla tre Super Mario 3D spelen så är Super Mario 64 det friaste spelet av dem (alltså göra vad man vill i spelet och springa runt, nästan som en sandlåda). Det är helt klart tack vare den nästan perfekta kontrollen och det underbara gameplay.

Med andra ord:
Det är en äkta klassiker! Ett av de bästa Super Mario genom tiderna och det bästa 3D spelet någonsin! Om du äger ett N64 så måste du ha detta spel. Det är så grymt.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9