Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Super Mario 64

Nintendo 64
Super Mario 64
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    1 mars 1997
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    481
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.1 8.2

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 01/07 -07 22:41

Handling / story / vad man gör i spelet
Super Mario 64 är Nintendo's flaggskeppskaraktär Mario's debut i tre dimensioner, vars release år 1996-97 blev en av Nintendos största, och därmed också Mario-seriens bästsäljare på N64. Handlingen denna gång är att Mario blivit inbjuden till prinsessan Peach Toadstool, för att delta i ett tårtkalas. Men när Mario anländer till hennes slott har läget förändrats drastiskt - Under tiden har hans ursprungliga rival, Kung Bowser, hunnit kidnappa prinsessan och hennes tjänare och förslavat de inuti slottets väggar, med hjälp av kraften från en mängd av stjärnor (Power Stars). Dessa stjärnor har Bowser gömt inuti speciella världar som han förseglat inom 15 av slottets tavlor. Det är nu upp till Mario att samla ihop alla 120 Kraftstjärnor, besegra Bowser och rädda Peach. Låter inte speciellt svårt, inte sant?

Vad jag tycker om spelet
Som sagt ovan, är Super Mario 64 Mario-seriens största N64-spel. Tack vare att det är ett av de mycket få plattformsspelen i 3D som släppts i serien (Tillsammans med Super Mario Sunshine och kommande Super Mario Galaxy), och jag är en storslukare av plattformsspel, så är detta förmodligen ett av de bästa spel jag prövat inom Mario-serien. Eftersom spelets konsol är något primitiv jämfört med nutidens XBox 360, PS3 och Wii, så kanske det inte har grafik och ljud i världsklass, men spelkänslan känns ändå extremt charmig och skönstilad. Att Mario's utbud av akrobatiska rörelser har blivit ännu större är dessutom en klar fördel - Alla moves går att utföras från spelets början, såsom trippelhopp, höga bakåtkullerbyttohopp och hjulningar, och dessutom det nyintroducerade, användbara vägghoppet.

Betyg till spelet
Grafik: 7. Vid en närmare titt så är grafiken inte helt perfekt, men det är iallafall en stor förändring från gamla tiders simpla 2D-pixelanimationer! Karaktärer, fiender och miljöer är trots grafikens begränsning mycket välgjorda.

Spelkänsla: 8. Tillsammans med den snygga 3D-grafiken så känns hela upplägget med att utforska ett hemlighetsfullt slott alldeles förträffligt! Dessutom får det en extra "skattjakts-känsla" iochmed stjärnletandet.

Ljud: 8. Ett utmärkt soundtrack i spelet, vare sig det är gamla remixade SMB-låtar eller splitter nya, svängiga melodier. Allra skönast är IMO spelets bosstridsmusik!

Hållbarhet: 9. Varning: Det tar nästan ofantligt med tid att samla ihop alla 120 Kraftstjärnor och upptäcka slottets hemligheter (Och inte minst dess SIMPLA, men otroligt snygga glitcher). Dessutom kan man hålla sig sysselsatt även efter att ha klarat spelet med nivå-Speedruns, som jag nyligen kommit på!

Slutkommentar: Det förmodligen bästa spelet överhuvudtaget till N64, absolut. Om du inte har konsolen, så ladda istället hem SM64 till Wii's Virtual Console och njut av skönheten.

Totalbetyg: 8 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8