Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inMario Party 2

Nintendo 64
Mario Party 2
 • Genre
  Pussel
 • Releasedatum
  13 oktober 2000
 • Utvecklare
  Hudson
 • Antal ägare
  158
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 7.7

Speltest av Kigsz

Inskickad av Kigsz den 23/05 -09 00:59

Handling / story / vad man gör i spelet
Mario Party 2 är ett spel i brädspelsformat som släpptes i oktober 2000 i Europa. Både spelupplägget och grafiken är väldigt likt den som finns i förra spelet, alltså Mario Party. Det är samma karaktärer man kan välja mellan och man använder fortfarande en tärning (d10:a) för att slå sig fram. Vad är då skillnaden mellan de två spelen?

En av skillnaderna är minispelen. Vissa minispel är tagna direkt från förra spelet, men de har gjorts om lite för att inte vara exakt likadana. I andra fall är det helt nya minispel, där nya former av minispel introducerades. En annan sak som är annorlunda är att Baby Bowser har fått en större roll. I det första spelet är han bara en bikaraktär (om ens det…), medan han har en hyfsat stor roll i detta spel. En av de sista stora skillnaderna är att karaktärerna har på sig dräkter som är typiska för det bräde man är på. Varje spel avslutas även med en film där superstjärnan besegrar Bowser, dock på olika sätt beroende på vilket bräde man är på.

I övrigt är spelen väldigt lika. Bakgrundshistorien är annorlunda, då spelet inte utspelar sig i Svampbyn, som förra spelet gjorde. Istället är alla karaktärer med i en pjäs, där varje bräde är olika scener i pjäsen. Våra vänner är hjältarna såklart, medan Bowser är antagonisten. Kanske lyckas Bowser äntligen med en av sina ränker, eller…?

Vad jag tycker om spelet
Gillar man det första Mario Party-spelet så borde man gilla detta. Varför? Jo, därför att det praktiskt taget är samma spel. Några jättestora förändringar spelen emellan finns inte, men vissa saker har gjorts om, på gott och ont. Minispelen är roliga, men de är för många av dessa som är alldeles för lika de som fanns i förra spelet. Jag kände att jag gärna hade sett fler nya minispel och fler nya karaktärer.

Där finns inte mycket man kan säga om detta spel som inte redan sagts om det första spelet i serien, men det är de små sakerna som jag hakar upp mig på. Samtidigt som jag gillar spelet så känner jag att jag gärna hade sett mer innovativa saker i spelet. Det känns mest som en modifierad version av Mario Party, vilket i och för sig är ett bra spel, så vad kan gå fel? Nja, jag är kluven till detta spel. Jag låter mina betyg tala för sig själva…

Betyg till spelet
~ Grafik: Grafiken är samma som på Mario Party. Visst, det funkar, men jag hade förväntat mig mer. Det känns som att spelet tappar lite på grund av detta. Överlag är det acceptabel N64-grafik.
Grafikbetyg: 6

~ Spelkänsla: Den är nästan lika bra som Mario Party. Gnistan saknas dock. Ännu en gång måste jag säga att jag hade förväntat mig mer. Spelet är fortfarande roligt, även om det ibland bara känns som en nydaning.
Spelkänslebetyg: 8

~ Ljud: Ljudet är varken sämre eller bättre än förra spelet. Både musiken och rösterna håller samma höga klass, så det får bli samma betyg där som jag gav förra gången.
Ljudbetyg: 9

~ Hållbarhet: Jag klarade ut spelet ganska snabbt. Där finns dock element som gör spelet något utmanande, men hållbarheten brister lite. Så länge spelet varar så är det roligt i alla fall.
Hållbarhetsbetyg: 7

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 9 Grafik: 6 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8