Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Mario Party 2

Nintendo 64
Mario Party 2
 • Genre
  Pussel
 • Releasedatum
  13 oktober 2000
 • Utvecklare
  Hudson
 • Antal ägare
  158
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 7.7

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 06/08 -08 13:55

Handling / story / vad man gör i spelet
Mario festar vidare men en ny uppföljare. Och det ser lovande ut!

För dig som aldrig har spelat Mario Party-spelen förr så går det ut på följande: Allting är som en spelbräda där du får slå en tärning och flytta din karaktär de stegen som det blev på tärningen. På själva spelplanen finns det utsatta markeringar som antingen är blå, röda, gröna eller någon annan markering. Hamnar du på en blå så för du +3 i pengar. Hamnar du på en röd får du -3 pengar. De gröna brukar oftast ha ett frågetecken som gör att en särskild händelse kommer att ske på spelplanen, det beror på vilken bana det är. Det är hela 4 spelare och när alla har slagit sina steg så är det dags för ett litet mini-spel där du måste göra allt ifrån att åka skateboard ifrån ett spöke till att åka nerförsbacke med en pingvin! Alltså, finns det en hel del mängder minispel som lönar sig med att man får pengar om man vinner.
Det finns även affärer där du kan köpa en massa items för en viss summa.

Men så fungerar spelandet. Vad som går ut på spelet är att samla stjärnor som man köper för 20 pengar. Någonstans ute på spelplanen gömmer sig Toad med stjärnan och den som har mest stjärnor och pengar vinner spelet. Man kan helt enkelt säga att det är som att den som samlar på sig de flesta stjärnorna vinner!

Det finns ingen direkt handling men i slutet så kommer det alltid en liten film där Bowser utför en händelse emot någon av Koopa Troopas. Då dyker hjälten som vann spelet upp och besegrar Bowser en gång för alla!

Men man behöver inte endast spela själva "spelpjäsen" för det går även att inkassera nya mini-spel som man köper med de pengar som man har fått ifrån spelpjäsens spel. Mini-spelen som man kan köpa är de ifrån spelpjäsens mini-spel.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är väldigt underhållande, man får ha en strategi framför sig och samtidigt ha väldigt roligt med sina kompisar eller familjemedlemmar. Spelet fokuserar sig mest på barn och ungdomar, men jag skulle även tro att en vuxen skulle kunna hoppa in i spelet.

Det finns otroligt många mini-spel och man tröttnar knappast på spelpjäsen som är "själva" huvudpunkten i spelet. Det känns verkligen som ett Mario-spel med en partystämning som kan få vilken fredagskväll som helst att bli fantastisk.

Något som spelet kanske skulle fokusera sig lite mera på är själva spelet. Det skulle kanske behövas något lite mera att göra än endast mini-spel eller spelpjäsen. Visst, det låtar kanske konstigt men något lite mera skulle göra mig glad.

Det finns inte så mycket att säga om spelet, det charmerar en och gör en glad med alla karaktärer och de galna mini-spelen. Det är helt enkelt köpvärt till din Nintendo 64:a!

Betyg till spelet
Grafik: 8
Riktigt bra grafik, en av de stora och mest detaljerade spelen under N64s tid. Jag gillar bakgrunden och de välgjorda karaktärerna. Mycket bra jobbat!

Spelkänsla: 6
Den är "godkänd" om man säger så. Visst, man får ju verkligen en partystämning och allt det där. Men man kan inte ha en spelkänsla på att spela igenom samma mini-spel och banor om och om igen. Annars hade det nog blivit en 7:a...

Ljud: 7
Okej, musiken är rolig och stämningsfull men ibland kan den låta lite för "löjlig" eller så. Bra är den i alla fall.

Hållbarhet: 8
Trots massor av mini-spel och spelpjäsens enskilda banor så blir det en 8:a. Det här är ett spel som man kan plocka upp i princip när som helst och ha kul med sina vänner. Nintendo har gjort ett strålande jobb!

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 6