Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Mario Kart 64

Nintendo 64
Mario Kart 64
  • Genre
    Racing
  • Releasedatum
    24 juni 1997
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    580
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 7.9

Speltest av Kigsz

Inskickad av Kigsz den 03/04 -09 14:15

Handling / story / vad man gör i spelet
Mario Kart 64 är ett spel som släpptes till Nintendo 64 i juni 1997, i Europa. Spelet är ett racingspel, i vilket man tar rollen som någon av de kända Nintendokaraktärerna. Spelet har ingen djup bakgrundshistoria, de facto så har spelet ingen bakgrundshistoria alls. Hela spelet går ut på att välja en karaktär, välja en cup och sedan tävla i dess fyra banor. Där finns totalt fyra cuper; Mushroom Cup, Flower Cup, Star Cup och Special Cup. Den första av dessa är den lättaste och de ökar i svårighetsgrad ju längre in i spelet du kommer. Den sista cupens sista bana är Rainbow Road och den är en nydaning av banan med samma namn från Super Mario Kart och även den längsta banan i spelet (för övrigt en av mina favoritbanor).

Karaktärerna som man kan välja att spela som är Mario, Luigi, Peach, Toad, Yoshi, Wario, Donkey Kong och Bowser. Innan spelet släpptes så fanns en Magikoopa med som spelbar karaktär, istället för Donkey Kong, men detta ändrades innan lanseringen. Förutom bara möjligheten att tävla i cuper så kan man även köra Time Trial, vilket betyder att man ska köra en viss bana på tid, och Battle Mode, som går ut på att kriga mot varandra på mindre banor. Man kan sedan även låsa upp ett så kallat Mirror Mode, som går ut på att man kan köra alla banor åt det spegelvända hållet (d.v.s. vänster blir höger). Vinner man en cup, eller kommer tvåa eller trea, så får man vara med om en prisutdelning i slutet. Hamnar man på fjärdeplatsen så får man ta sitt straff. Bokstavligen. Någon annan plats räknas inte, då man inte går vidare från en bana om man inte hamnar bland de fyra bästa.

I övrigt så är mycket av spelsättet att åka runt på de olika banorna, vilka alla har olika teman, och tävla mot motståndarna i kampen om förstaplatsen. Till sin hjälp kan man plocka upp olika saker på vägen, såsom bananskal (som får motståndaren att halka), Koopaskal (som får motståndaren att flyga i luften) och blixtar (som får motståndarna att krympa i storlek). Allt detta och mycket mer finns att avnjuta i spelet Mario Kart 64.

Vad jag tycker om spelet
Detta är för mig det klassiska Mario Kart-spelet, då det var det första som jag spelade. Spelet är väldigt bra och tack vare Battle Mode så håller spelet än idag. Karaktärerna är roliga att köra med och jag gillar verkligen att de valde att ha med Wario i detta spel, då han är min favoritkaraktär. De enda sakerna jag kan komma på att klaga över är att där är för få cuper. Jag hade gärna sett fler utmanande banor, men de som faktiskt är med i spelet är ganska roliga. Grafiken hade jag kunnat klaga på, men med tanke på att spelet är från 1997 (1996 i Japan) så är grafiken helt acceptabel. Det är också roligt att se att prinsessans slott från Super Mario 64 finns med i spelet, även om det är lite undangömt på en viss bana.

Som jag nämnde innan så är det Battle Mode som gör spelet nästintill odödligt. Även om det bara består av fyra mindre banor så är Battle Mode det absolut roligaste mode:et man kan köra i Mario Kart 64. Svårighetsgraden är perfekt rakt igenom hela spelet och man känner aldrig att man alltid hamnar i underläge (eller överläge för den delen). Det enda som är lite retligt är att de datorstyrda karaktärerna får upp farten ovanligt snabbt efter att de har träffats av ett skal eller liknande. Bara några sekunder efter att de har träffats kan de vara bakom dig igen. I övrigt är det här ett mycket bra spel som alla N64-ägare ska ha i sin samling.

Betyg till spelet
~ Grafiken: Med tanke på att spelet har några år på nacken så är grafiken acceptabel. Den är precis så där ”N64-kantig” som den borde vara, utan att vara enbart polygonformat.
Grafikbetyg: 7

~ Spelkänslan: Spelkänslan är underbar. Förutom några småfel ibland så är det ett spel som verkligen inte förlorat sin charm efter alla dessa år.
Spelkänslebetyg: 9

~ Ljudet: Klassiska Mario Kart-låtar. Ljudet, och särskilt ljudeffekter, passar som handen i handsken. Inget att klaga på här, inte.
Ljudbetyg: 10

~ Hållbarheten: Det är tack vare Battle Mode som spelet håller än idag. Cuperna är lagom långa, men som jag nämnde innan så är de för få cuper i spelet. Överlag är hållbarheten ganska bra.
Hållbarhetsbetyg: 8

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 10 Grafik: 7 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9