Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Mario Kart 64

Nintendo 64
Mario Kart 64
  • Genre
    Racing
  • Releasedatum
    24 juni 1997
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    580
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 7.9

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 19/07 -08 15:12

Handling / story / vad man gör i spelet
Mario och hans vänner återvänder ifrån SNES till Nintendo 64.


Att Go-kartsen återupplivas gör nog ingen unge där ute besviken. Speciellt när det nu kommer till Nintendo 64. Precis som innan så är det du emot 7 andra förare ute på racebanan. 4 cuper med 4 banor på varje, alltså, 16 splitter nya banor att utnyttja fartens hastighet. Men det finns även som innan inte endast race, utan du och dina närmaste 3 kompisar kan tävla hemma i soffan inom Battle där ni alla har 3 ballonger var som måste bli skyddade ifrån att smällas. Och du har faktiskt som roligast när det är flera som kör med dig.

Det finns totalt 8 karaktärer som var för sig har sin egna färg på sin Go-kart. Du kan tillsammans med en kompis antingen köra Grand Prix eller VS. Race med 2 till i sådana fall.
På Grand Prix får du välja mellan kubikerna 50cc, 100cc och 150cc. Självklart så blir det svårare för ju högre grad du tar.

Poängutdelningen ligger på 9, 6, 3 och 1-poäng. Den som kommer 1:a får 9 poäng och så vidare. Alltså så är det de 4 första som utdelas poäng.

Även Time Trials går att köra på detta spelet, där du får välja en bana och finslipa ditt banrekord på den. Mycket roligt!

Vad jag tycker om spelet
Spelet har en sådan känsla att man verkligen kan sätta sig in i rollen som en förare. Det är en perfekt kontroll och inga val av att ställa in bilen på vissa inställningar eller välja det perfekta fordonet. Att Nintendo valde att göra så att alla hade samma bilar med olika färger var en lysande idé. Det är så lätt och smidigt att starta upp ett race ifrån menyerna till racerbanan. Och man hittar nog snabbt sin favoritkaraktär och bana.

Det finns föremål även i detta spel som du har nytta av för att ta dig förbi dina motståndare. Du kör på en triangel på varje med ett frågetecken som ger dig ett föremål som är lämpligt att använda. Detta kan vara bananskal, gröna eller röda sköldpaddsskal, svampar och mycket mera. Alla har en stor fördel i racen. På tal om föremål så har jag en till påpekelse: I detta spelet så kan man få föremålen hursomhelst. När du tex. ligger 2:a så kan du få en blixt som gör alla dina motståndare till små miniförare. Till och med de som är bakom dig! Sjukt, när du ligger 2:a också.

Hursomhelst är spelet helt fantastiskt. Men det har gått över till ett lite mera party-spel istället för racing-spel. Förr var det mera håll vägen och inte "Håll utkik efter föremål att knocka ut varandra med". Nåja, ett otroligt spel i alla fall.

Betyg till spelet
Grafik: För att vara Nintendo 64 är det en otrolig grafik. En 8:a blir det för alla snygga detaljer och de grymt dekorerade karaktärerna!

Spelkänsla: Som jag sa innan: Otrolig känsla där du som kör kan leva dig in i livet som en förare. Mycket bra kontroll och härliga racingbanor.

Ljud: Det kunde ha varit en aning bättre, men schyssta ljudeffekter har vi nerpackat i detta spel. Massor av ljud ifrån förarna och såklart tll banorna.

Hållbarhet: Det här håller faktiskt ett långt tag framöver. Mycket att göra, och ännu mera skoj vid släktträffar och vid övernattning med kompisar.

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8