Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inDiddy Kong Racing

Nintendo 64
Diddy Kong Racing
 • Genre
  Racing
 • Releasedatum
  21 november 1997
 • Utvecklare
  Rare Ltd.
 • Antal ägare
  166
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.3 7.5

Speltest av Forsa

Inskickad av Forsa den 02/11 -08 19:58

Handling / story / vad man gör i spelet
Diddy Kong Racing är ett racingspel till Nintendo64. I spelet är Diddy Kong, som tidigare varit känd i Donkey Kong serien, en av karaktärerna. Det är honom spelet är döpt efter.
Spelet går ut på att vinna alla race med bil, båt eller flygplan. För varje del av världen du klarar får du möta en boss. Efter varje boss färgas en bit av det stora grishuvudet som sitter på bergsväggen där du börjar. När du klarat alla fyra bossar öppnas munnen på grishuvudet och du kan flyga in. När du kommit in i gapet så kommer du att möta den stora "grisbossen" för första gången. Han kommer att utmana dig på ett race då han springer och du får köra bil. Om du vinner över honom nu kommer det bli en liten fest nere vid stranden. Grisen kommer då att skrämma bort alla och du måste sedan köra ytterligare några race för att kunna möta honom igen. Denna gång ute i rymden då han åker på en raket och du kör flygplan.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är otroligt roligt och charmigt. Spelet är kul att spela på både multiplayer och själv. Man behöver inte bara köra race, man kan även köra utmaningar som "Staying Alive" m.m. Det är ett bra tidsfördriv och fantastiskt snyggt gjort för att vara ett Nintendo64 spel. Handlingen är bra ända från start till slut. Det är bra gjorda banor, bossar och karaktärer. Härlig grafik, bra ljud och som sagt ett väldigt bra tidsfördriv. Dock kan vissa nycklar vara jobbiga att hitta så länge man inte letar fusk till vart dom är. Nycklarna ska man ha till "bonus utmaningarna".

Betyg till spelet
Grafiken är bra för att vara ett spel till Nintendo64. Karaktärerna ser hyfsade ut, snö och vatten ser ganska realistiskt ut och fordonen ser väl bra ut dom med. Dock får det bara en 8:a eftersom att det kunde ha varit bättre.

Spelkänslan är väl inte perfekt den heller, men väldigt bra ändå. Kan inte riktigt motivera till varför men jag tycker bara inte att den är perfekt. Men den får ändå en 8:a den med.

Ljudet är nog det bästa med spelet. Otroligt skickligt gjort av skaparna och mycket fina detaljer som dom har tänkt på. Dock inte det bästa som jag har sett till samma spelkonsol men bra ändå. Ljudet ger jag en 9:a på grund av alla detaljer, motorljud o.s.v.

Hållbarheten går an. Spelar det fortfarande fast jag klarat ut det, dock verkligen inte lika mycket. Spelade det mer när jag var yngre men det är verkligen värt att ha spelet till ägo. Hållbarheten får en 9:a.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8