Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inTetris

Mobil
Tetris

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.3 8

Speltest av Stegosaurus

Inskickad av Stegosaurus den 23/04 -11 12:43

Handling / story / vad man gör i spelet
Tetris är en av spelhistoriens klassiker. Alla som vet vad ett spel är måste ha hört talas om Tetris, ty annars är man blott en halv människa!
Nej då, så illa är det inte - men om du inte visste vad Tetris är, kommer du att få veta det nu!

Tetris går ut på att flytta fallande klossar så att de passar in i varandra.
Dessa klossar ser ut på olika sätt (utformade efter olika bokstäver i alfabetet) och kan därför användas strategiskt efter sin form.
Målet med spelet är att få så mycket poäng som möjligt och poäng får man när en hel rad fyllts utan hålrum, varpå de försvinner och spelaren belönas med den ljuvaste av digital nektar - poäng.

Vad jag tycker om spelet
Vet inte om jag verkligen tycker så, eller om det bara är Tetrismanin på Facebook som talar, men Tetris är ett minst sagt fascinerande spel som garanterat kommer öppna dina ögon och se världen på ett helt nytt sätt. Handlingen kan alla relatera till, eftersom den illustrerar varje människas kamp för att passa in och hitta sin plats i världen.

Betyg till spelet
Grafiken är simpel, även om det beror på vilken version av spelet man spelar. Variationen av Tetrisversioner är lika stor som artvariationen av insekter!
En framtida 3D-version i stil med Crysis vore dock inte helt fel.

Spelkänslan är viktigare än både grafiken och ljudet, eftersom spelkänslan är allt i det här spelet. Känslan man får när rad efter rad rensas i snabb följd är fantastisk.

Ljudet finns det inte mycket att säga om, ty ljudet består endast av "Tetrislåten" och några ljudeffekter som spelas när man rensar en rad, roterar en kloss och så vidare.

Sist men absolut inte minst har vi hållbarheten. Tetris är ett spel som tar lång tid på sig innan man tröttnar (om man gillar den här typen av spel alltså). Mycket underhållande och lärorikt och öppnar nya dörrar till det undermedvetna!

Ha kul!

Totalbetyg: 8 Ljud: 7 Grafik: 5 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10