Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Twilight Princess

GameCube
The Legend of Zelda: Twilight Princess
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    15 december 2006
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    258
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.3 8.8

Speltest av Xade

Inskickad av Xade den 14/09 -09 16:23

Handling / story / vad man gör i spelet
Man spelar som Link som i de flesta Zelda-spel. Denna gång har han blivit förvandlad till en varg. Spelet går ut på samma sak som de flesta andra Zelda-spel, rädda landet Hyrule och prinsessan Zelda. Det är såklart variationer och massa mindre saker att göra på sidan om huvudstoryn.

Hyrule är täckt av twilight, som är en mörk värld och Link ska ändra till en vanlig igen. Till hjälp har han Midna, som hjälper Link på sin färd. En nyversion på ett klassiskt spel helt enkelt.

Vad jag tycker om spelet
Har en personlig åsikt som skiljer sig från de mesta. Det här spelet är verkligen inte bra. Jag har aldrig sett ett så här dåligt Zelda-spel. Jag anser mig själv som lite av en Zelda-expert, har alla spel, klarat ut dem och samlat allt man kan samla väldigt många gånger. Om man jämför detta spel med de andra som finns så är det här hemskt. Inte ens nära samma kvalité som Zelda bör ha. Jag har beskrivit mer varför i betygsdelen men kan säga att jag inte gillar storyn, grafiken, spelkänslan med mera.

Framför allt så är det här spelt inte roligt. Jag hade aldrig kul när jag spelade detta spel, det är något jag egentligen kräver från bra spel. Den andra avgörande saken är att detta spel är så kallat linjärt. Det finns inte mycket side-quests, alltså saker att göra på sidan av huvudspelet. Principen med detta spel är gör detta, gör nu detta, sen detta. Man kan inte spela på egen hand känns det som. Jag vill kunna utforska världen och samla massa saker, det kan man inte göra mycket i detta spel.

Inte mycket nytt heller, det känns som det här spelet bara är ett spel för att fylla ut en lucka där inga Zelda-spel släpptes. Helt klart det sämsta Zelda-spel jag spelat och bland de sämre spelen jag spelat totalt sett.

Betyg till spelet
Grafik:
Jag trodde inte tidigare att Nintendo GameCube-spel kunde ha så är usel grafik, men de kunde de tydligen. Jag måste säga att jag hatar grafiken, när man är i Twilight blir det irriterande för ögonen hela tiden. Resten av spelet är så blurrigt så man inte står ut. 2/10 får spelet i grafik.

Spelkänsla:
Sega och långsamma rörelser, stelt spelande, jobbiga väggar man fastnar vid och liknande saker gör spelkänslan till de värre jag sett. Samma princip som i Ocarina of Time, Majora's Mask och Wind Waker men Nintendo har gjort allt värre. Hemsk spelkänsla helt enkelt, får 2/10.

Ljud:
Kan inte klaga, Nintendo är bra på ljud och detta spel har inte så dåliga låtar, gillar personligen inte låten på fältet eller vissa låtar i grottorna. Får väl en 7/10 i alla fall.

Hållbarhet:
Finns ganska många tempel men annars är det inget att skryta med. Det är ju inte enligt mig ett roligt spel, så hållbarheten gör det bara mer till ett lidande. Inte heller mycket att samla och göra på sidan om huvudstoryn. Ger det 4/10 i hållbarhet.

Totalbetyg: 3.8 Ljud: 7 Grafik: 2 Hållbarhet: 4 Spelkänsla: 2