Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Twilight Princess

GameCube
The Legend of Zelda: Twilight Princess
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    15 december 2006
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    258
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.3 8.8

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 15/01 -07 21:50

Handling / story / vad man gör i spelet
Handlingen i spelet är lite annorlunda, men ändå har den kvar Zelda känslan som alla andra spel.
Man börjar spela som Link som är en ung man i Ordon Village där han är mycket uppskattad. Han hjälper till att valla getter tillsammans med sin häst Epona, han hjälper byborna och är en mycket nära vän till de barn som bor där plus att han har ett speciellt förhållande till en tjej som tar hand om Epona, en tjej vid namn Ilia.
Men en dag blir byn attackerad av monster på stora vårtsvin som rövar bort alla barn och slår Link medvetslös. När han vaknar till springer han efter och kommer fram till en mörk vägg där han blir indragen av ett monster. Han befinner sig då i Twilight Realm där han förvandlas till varg och blir tillfångatagen. Väl i fängelset träffar han på en magisk figur vid namn Midna som hjälper Link att rädda sin värld från Twilight medan Midna vill att Link ska samla ihop någon som heter Fushed Shadows som är en otroligt kraftfull mörk kraft som Midna vill använda på Twilight Kungen Zant.

Vad jag tycker om spelet
Första gången jag såg bilderna från Twilight Princess var från en Club Nintendo tidning, jag hade inte hört talas om spelet innan och när jag såg bilderna så blev jag som förlamad. Sen den dagen har jag följd utvecklingen på spelet till den dagen spelet släpptes.
Jag hade tyvärr inte råd med att Wii men jag var där på releasedagen och fick för första gången se Twilight Princess spelet, men jag kunde ej spela det.
Senare lyckades jag få lite extra pengar och förhandsbokade då Twilight Princess till Gamecube, några dagar senare hade jag spelet i min hand.
Jag har spelat i stort sett alla Zelda spel innan och jag är ett stort fan av spelen, så jag visste redan innan att Twilight Princess skulle bli en stor succé.
Efter att ha provspelat spelet en stund så var jag som i trance, spelet hade en mycket snygg grafik, det var lättstyrt precis som alla andra Zelda spel, det hade underbar musik som mycket påminde om Ocarina of Time och Majora's Mask och karaktärerna var mycket detaljerade och fulländade.
Spelet var ett av de bästa spelen jag någonsin spelat... nu kommer dock den viktigaste frågan någonsin...
Är Twilight Princess bättre än Ocarina of Time?
Mitt svar till frågan är: Nej, Twilight Princess når inte ända fram och är tyvärr inte riktigt lika bra som Ocarina of Time, men spelet slår dock alla andra Zelda spel jag spelat.
Twilight Princess är alltså på andra plats när det gäller The Legend of Zelda.

Betyg till spelet
Grafik - 9/10 - Fulländad och vacker, dock ett par saker jag tycker kunde ha varit bättre. Men det är ändå ett otroligt vackert äventyr som inte borde kunna göras på Gamecube.

Kontroll - 9/10 - Bra kontroll, kameran kunde dock ha varit bättre.

Ljud - 9/10 - Bra musik och ljudeffekter, otroligt bra gjort.

Hållbarhet - 10/10 - Ett stort äventyr med 9 grottor och mycket med extra man kan göra som att samla hjärtdelar, gyllene insekter, själar m.m.


Totalt - 9/10 - Inte lika bra som Ocarina of Time men ändå ett spel man bör spela om och om igen, mycket bra spel. Jag är imponerad.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10