Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Twilight Princess

GameCube
The Legend of Zelda: Twilight Princess
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    15 december 2006
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    258
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Guide: Besegra mini-bossarna

Inskickat av Kigsz den 17/10 -07 14:19

* Mini-boss guide:

Jag såg att det redan fanns en Bossguide till detta spel, men ibland kan en Mini-Boss (även kallad Halv-Boss eller Sub-Boss) vara lika svår som en vanlig Boss, om inte svårare. Jag kommer inte att skriva hur pass svåra de är (väldigt individuellt vad man tycker), men jag kommer att skriva vad du får för belöning efter att du har klarat Mini-Bossen.

Här nedan följer i alla fall de Mini-Bossar som Twilight Princess har att bjuda på:

~ Utanför Tempel ~

- King Bulblin:
1) Första gången kommer du att möta honom på ett fält. Jaga bara efter honom med Epona (din häst) och hugg honom när du kan. Efter ett tag kommer han att rida ut på en bro. Följ efter och var beredd på en duell. Ni kommer att storma mot varandra på bron. Lösningen här är att, när han närmar sig, akta dig för honom och snabbt hugga honom i ryggen (snurrattacken går också bra). Upprepa en gång till, så ska du ha klarat honom.

2) Andra gången kommer ni återigen att mötas på en bro, men nu har han sköldar på båda armarna, så det går inte att hugga honom. Använd din pilbåge och skjut honom istället, samtidigt som du aktar dig för honom när ni möts. Två pilar borde räcka för att få ner honom.

3) Tredje gången möts ni i en lada. Här är taktiken simpel: Akta dig för hans attacker och attackera honom när du själv får chansen. Han är inte så snabb, men får han in en träff gör det ont.

4) Fjärde gången möts ni i Hyrule Castle. Här ska du använda samma taktik som du gjorde i ladan (tredje gången ni möttes). Vinn över honom för att få en liten nyckel.

-- Belöning: En liten nyckel (Small Key)


- Twilit Carrier med Kargarok:
Ni möts i Lake Hylia, när du är i vargform. Mini-Bossen är helt enkelt en pilbågsskytt på en bevingad best. Taktiken här är att akta sig för pilbågsskyttens pilar och när besten dyker ner mot dig, så ska du hoppa upp och bita den (kom ihåg att du är varg här). Upprepa tills du har besegrat dem.

-- Belöning: Du kan använda den bevingade besten för att ta dig till Upper Zora River


- Twilit Bloat:
Detta monster möter du också i Lake Hylia. Tredje gången du samlar ihop Tårar till din Vessel of Light kommer du att märka att du bara vet var fjorton insekter är (istället för de vanliga femton). När du samlat fjorton kommer du att få reda på att den sista gömmer sig i vattnet i Lake Hylia. Det är en gigantisk insekt som har den sista Tåren. Din taktik är simpel (du är varg här med): Akta dig för insektens attacker. Efter en attack, bit insekten tills den ger sig iväg ner i vattnet. Upprepa tills den flyter upp på rygg. Hoppa då på den på magen och använd ditt Kraftfält (håll inne B-knappen) för att attackera alla ben den har samtidigt.

-- Belöning: Du får den sista Tåren till din Vessel of Light


- Skull Kid:
Den som har spelat Majora’s Mask känner igen denna retliga karaktär. I alla fall, ni möts två gånger, båda gångerna i Sacred Grove:

1) Ditt uppdrag här är att hitta honom och då slå/bita honom. Han springer iväg i skogen och han är inte lätt att hitta ibland. Om inte det vore nog så skickar han även fiender på dig lite då och då, men de är ganska lätta. Du vet att han är i närheten när du hör hans trumpet spela med bakgrundsmusiken. Efter att du har hittat honom och bitit honom (du är varg vid första mötet) tre gånger, springer han till en öppen plats. Här ska du göra samma sak, alltså bita honom tre gånger till, medan du aktar dig för hans medhjälpare. Gör detta och han försvinner, men bara tillfälligt.

2) Tillbaka i Sacred Grove (fast nu som människa) så blir ditt uppdrag precis det samma. Hitta honom (leta efter skenet från hans lykta) och slå honom (fast ibland får du skjuta honom med pilbågen). Gör detta tre gånger och han tar dig till en öppen plats, igen. Skjut honom med pilar tre gånger här för att få bort honom för alltid.

-- Belöning: Tillgång till Master Sword (första gången) och tillgång till Temple of Time (andra gången)


~ Inuti Tempel ~

- Ook:
En apa med en bumerang. Han är precis lika svår som det låter. Han kommer att hoppa runt på de olika pelarna i rummet. När han stannar kommer han att kasta bumerangen mot dig (lätt att undvika). Innan han får tillbaka den i handen, gör en rullattack på pelaren han står på. Han tappar balansen och bumerangen slår till honom i huvudet när den kommer tillbaka. När han är nere på marken, ta fram ditt svärd och hugg hans röda babianarsle. Upprepa tills han ger sig.

-- Tempel: Forest Temple
-- Belöning: Gale Boomerang


- Dangoro:
En bepansrad Goron, som är sur. Aj då, men misströsta inte. Ta bara på dig dina Järnskor och var beredd på en kamp utan dess like. Han skyddar sig bra, men han gör ett fel. Precis innan han ska attackera lämnar han sin mage fri. Dra då fram svärdet och hugg han i magen om och om igen. Om du lyckas, kommer han att rulla ihop sig till en boll och börja rulla mot dig. Ställ dig på kanten av plattformen och när han närmar sig, ta tag i honom för att slänga honom bakom dig, ner i lavan. Gör detta tre gånger, sen ger han sig.

-- Tempel: Goron Mines
-- Belöning: Hero’s Bow


- Deku Toad:
En uppblåst groda som tror att han är något. Akta dig helt enkelt för hans attacker, särskilt den när han faller från taket. När han har fallit från taket, så märker du att hans tunga sticker ut. Hugg på tungan med ditt svärd. När han vaknar upp kommer han att dra in luft för att attackera dig. Ta då snabbt fram en bomb och släng in i munnen på honom. Han svimmar till, med tungan ute. Hugg den tills han vaknar igen. Upprepa detta tills han erkänner sig besegrad

-- Tempel: Lakebed Temple
-- Belöning: Clawshot


- Death Sword:
Han låter svårare än vad han är. Från början kommer du bara att se ett svärd som sitter fast i marken. Gå fram och hugg av ett av repen som är där. Svärdet vaknar till liv och du måste ändra din form till vargform (för att se bossen). Han kommer att börja attackera dig. Akta dig och när han blir lila så ska du börja attackera honom. Han kommer efter attacken att bli synlig för blotta ögat, så gör dig till människa igen. Han flyger nu runt, så ta fram din pilbåge och skjut honom med en pil. Han kommer då att snurra runt snabbt i rummet, men stanna i mitten och vänta på honom. När han lugnar ner sig, hugg honom med svärdet. Upprepa detta tills han försvinner

-- Tempel: Arbiter’s Grounds
-- Belöning: Spinner


- Darkhammer:
Denna Mini-Boss är inte att leka med. Ni möts i en trång korridor och han har ett vapen som heter stridsgissel (en kula med en kedja som han snurrar runt). Den gör skada om den träffar dig och det kommer den att göra. Taktiken här är att akta dig för honom, samtidigt som du ska komma bakom honom (det är där hans svaga punkt är). Använd Clawshoten i taket när han är tillräckligt nära dig. Du kommer då att landa bakom honom och med lite tur kan du börja attackera hans svans, som han har där bak. Upprepa tills han dör. Han är inte lätt, men besegrar du honom så får du hans vapen.

-- Tempel: Snowpeak Ruins
-- Belöning: Ball and Chain


- Darknut:
Han är bepansrad och stark, men han är ganska slö. Här kommer du att få använda dina specialattacker (Hidden Skills) för att överhuvudtaget få in en attack på honom. Blockera hans attacker och när du får en öppning, hugg honom med sitt svärd. Upprepa tills hans rustning är borta. Han blir nu lättare att träffa, men han blir också snabbare. Använd samma taktik som i förra fasen och han kommer till slut att ge sig.

-- Tempel: Temple of Time
-- Belöning: Dominion Rod


- Aeralfos:
1) Ett flygfä med svärd och sköld. Som du märker så är hans sköld väldigt likt ett Clawshot Target. Det är bra att veta. Så fort han tar upp sin sköld mot dig, ta fram din Clawshot och skjut på skölden. Han dras då mot dig och du kan attackera honom med ditt svärd. Han kommer nu att flyga ut, för att sedan komma in igen. Upprepa bara taktiken tills han ger sig (det borde inte ta för lång tid). Du kommer dock att möta denna fiende minst två gånger till under spelets gång.

2) Andra gången ni möts är där två stycken av denna fiende. Mötet äger rum i rummet innan Bossrummet i City in the Sky. Använd samma taktik som innan, fast akta dig snabbare, då den andra Aeralfos kan attackera dig bakifrån.

3) Tredje gången ni möts är i Hyrule Castle, precis innan du får Bossnyckeln. Du möter Aeralfos på en bro. Använd samma taktik som innan, så ska allt gå bra.

4) Fjärde gången ni möts är i Cave of Ordeals, våning 48. Här möter du två stycken i ett litet rum, tillsammans med en Darknut. Försök att få bort de båda Aeralfos innan du ger dig på Darknut, då de annars kommer att göra dykande flygattacker mot och på dig.

-- Tempel: City in the Sky och Hyrule Castle
-- Belöning: Double Clawshot


- Phantom Zant:
Den sista Mini-Bossen i spelet. Han är snarlik Zant och Zant är ju ingen vi gillar, eller hur?
Phantom Zant kommer du att möta två gånger (samma taktik båda gångerna), men han är ganska feg. Han kommer inte att attackera dig själv utan han kommer att skicka fram fiender på dig. Ditt uppdrag är att hindra honom. Han teleporterar sig runt i rummet snabbt, men han stannar till ibland, för att kalla fram nya fiender. Det är nu du har chansen att attackera honom med ditt svärd. Upprepa bara detta några gånger tills han försvinner i tomma intet.

-- Tempel: Palace of Twilight
-- Belöning: Ingen

Fusket har betyget 7.29 (8 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 2 kommentarer:

Frnaz den 30/12 -07 13:42
ok det var bra att veta när man kör dom fast jag tror inte alla tycker dom är svåra precis

Mikkel93 den 01/03 -08 18:47
jag behöver hjälp att hitta deathsword i "arbiters ground" snälla någon berätta hur jag tar mig till honom

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.