Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Twilight Princess

GameCube
The Legend of Zelda: Twilight Princess
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    15 december 2006
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    258
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Guide: Besegra bossarna

Inskickat av skull_kid den 12/01 -07 23:28

Bossguide

(Även fast spelets bossar var nästan för lätta så tänkte jag att det vore bra med en bossguide)

Boss 1: Diababa

Steg 1
Börja med att "låsa" din boomerang på en av bomb-insecterna och sedan på bossens ena huvud. Fortsätt så på nästa huvud så kommer bossen att gå in i steg 2.

Steg 2
Nu kommer ett tredje huvud komma upp ur vattnet, och en apa (minibossen) kommer att åka fram och tillbaka framför bossen med en bomb mellan fötterna. "Lås" boomerangen på bomben och sedan på bossen så kommer den att falla till marken, vilket ger dig en chans att attackera hans öga. Fortsätt med denna strategi så kommer bossen snart att vara besegrad.

Boss 2: Fyrus

Denna boss kan se farlig ut, men är inte alls svår.
När du har chansen, skjut honom i hans panna (den lysande delen). Sedan tar du tag i en av hans kedjor, ta på dig Iron boots och dra honom bakåt. Nu när han ligger ner på marken har du chansen att slå honom i pannan. Fortsätt att göra det tills han är besegrad.

Boss 3: Morpheel

Steg 1
Försök att träffa bossens öga med Clawshot, vilket kommer att dra den till dig. Slå på ögat några gånger så kommer bossen att visa hela kroppen och gå in i steg 2.

Steg 2
Bossen är nu mycket större, men inte speciellt farlig.
Försök att simma ikapp den och träffa den i ögat med din Clawshot (igen) vilket kommer att dra dig till den. Slå nu på ögat. Fortsätt med samma strategi tills bossen dör.

Boss 4: Stallord

Steg 1
Börja med att använda Spinnern på rälsen runt bossens arena (kom ihåg att akta dig för fiender som även åker å rälsen). Åk sedan mot själva bossen och attacker hans ryggrad (med Spinnern). Fortsätt så tills bossens ryggrad är borta och steg 2 startar.

Steg 2
Använd Spinnern på rälsen tills bossen visar sig och undvik hanns attacker genom att hoppa från räls till räls tills du är tillräckligt nära bossen, hoppa då mot honom, vilket kommer att slå ner honom till marken. Slå honom med tills han vaknar upp. Börja då om med samma strategi som förut tills han är död.

Boss 5: Blizzeta

Steg 1
Bossens första form är ovanligt enkel. Slå henne med Ball and Chain till hon blir mindre och mindre.

Steg 2
Bossen flyger nu i luften och kommer att släppa ner istappar på dig. Rulla runt i rummet för att undvika dom och slå sedan sönder så många du kan med Ball & Chain tills dom flyger upp i luften igen. Hon kommer nu att använda en annan attack. Hon kommer att skapa en ring av istappar och släppa ner dom runt dig vilket gör så att du inte kan undvika hennes attack (så länge som du inte förstört hennes istappar). När hon landar ska du försöka att träffa henne med Ball & Chain. När hon blir träffad kommer hon att skapa nya istappar, fortsätt på samma sätt som förut ungefär 3 gånger till.

Boss 6: Armogohma

När ögat på bossens rygg öppnas ska du skjuta en pil i ögat, vilket kommer att få den att ramla ner. Använd Dominion Rod på en av statyerna (den som är närmast bossen) och slå sedan bossen på magen med hjälp av statyn. Fortsätt så tills bossen är död... eller är den? Bossen är nu inte mycket mer än ett litet öga nu som dör av några pilar eller slag med svärdet.

Boss 7: Argorok

Steg 1
Bossen kommer inte att ha några speciellt farliga attacker i början. Använd din clawshot på en av pelarna och använd sedan din andra Clawshot på pelaren brevid, fast högre upp. Fortsätt så tills du är i ungefär samma höjd som bossen. Skjut på bossens svanns och använd sedan Iron boots vilket kommer att dra ner bossen till marken och hans "armor" kommer att falla av.

Steg 2
Nu kommer Peahats (flygande grejer som du kan andvända Clawshot på) resa sig ur marken. Gör på samma sätt som förut, klättra upp för pelarna och ta dig från Peahat till Peahat med hjälp av Clawshot, tills du kan se drakens rygg. Använd Clawshot på hans rygg och slå honom med svärdet. Fortsätt på samma vis tills bossen är död.

Boss 8: Zant

Zant har många olika steg, men är inte lika svår som man kan tro.

Steg 1
Blockera Zant's attacker med skölden och använd sedan boomerangen för att dra honom till dig. Slå honom med svärdet tills steget börjar om.

Steg 2
Använd Iron boots för att inte ramla av plattformen. När Zant skjuter mot dig ska du ta av dig dom. Snart kommer han att sluta skjuta på dig vilket är ditt tillfälle att attackera honom. Fortsätt så.

Steg 3
Ta på Iron boots och Zora armor. Vänta tills statyn som föreställer Zant's Huvud öppnar sin mun och använd Clawshot på honom så snabbt du kan, slå honom sedan med svärdet. Sedan kommer 4 huvuden att komma up ur marken. Hitta det huvudet som innehåller Zant och fortsätt som du gjorde förut.

Steg 4
Nu är det bara att göra som du gjorde med mini-bossen i första templet. Undvik Zant's attacker och knocka av honom från pelaren som han stog på. Slå honom med svärdet.

Steg 5
Zant är nu störreän vanligt och han kommer att försöka att hoppa på dig. Undvik att bli nedhoppad genom att kolla efter Zant's spegelbild i golvet. När han har landat ska du slå honom med Ball & Chain så att han blir liten. Slå honom med svärdet.

Steg 6
Detta är det sista och svåraste steget. Zant kommer att försöka döda dig med två svärd, som du bör undvika. När han snurrar runt ska du blockera med skölden, men också undvika att bli knuffad in i väggen. När han har snurrat klart tar han en paus, vilket ger dig en chans att göra slut på honom.

Boss 9: Ganondorf

Steg 1

Ganondorf har tagit över Zeldas kropp, så du måste slåss mot henne.
Zelda ha tre attacker, alla är mycket lätta att undvika. Hon kommer att dyka ner dot dig med sitt svärd, vilket kan undvikas genom att hoppa åt sidan. Hon kommer ibland även att lägga ut en triforce på marken där du står. Undvik denna attack genom att hoppa åt sidan tills du har lämnat triangeln. Hon kommer även skjuta lysande klot mot dig, som du ska slå tillbaks mot henne. Fortsätt att bolla med klotet tills det träffar henne. Fortsätt med detta tills ganondorf byter form.

Steg 2
Nu har Ganondorf bytt form till ett enormt vildsvin, "Ganon".
Han har inte många attacker och kommer mest att spring mot dig. När han kommer springande mot dig ska du skjuta en pil i hans panna (ungefär som andra bossen). Efter du har skjutit pilen kommer han att svimma för ett tag, vilket är en bra timing att attackera. Slå på det lysande såret på hans mage. När han försvinner betyder det att han kommer komma utspringande mot dig genom en portal. Det finns ett antal röda portaler, men när en av dom blir blå betyder det att han kommer attacker från den. När han kommer utspringande ur portalen ska du skjuta honom i pannan och slå honom igen. Efter ett tag kommer Ganon att försvinna när du skjuter på honom. Då ska du förvandla dig till varg. När han kommer springande mot dig ska du trycka på A och dra styrspaken åt höger/vänster för att brotta ner honom. När han ligger på marken ska du attacker på hans sår igen.

Steg 3
Nu möter du Ganondorf ute på Hyrule field, ridande på en häst.
L-targeta honom så mycket du kan för att Zelda ska kunna skjuta honom med ljuspilarna, vilket kommer att göra honom långsam för ett litet tag. Attackera honom så mycket du hinner tills han rider iväg igen.
Kom ihåg att undvika spök-ryttarna som han skickar ut genom att rida mellan dom. Fortsätt så tills detta ste är avklarat.

Steg 4
Detta är det sista (och enklaste) steget av den sista bossen. Det är en vanlig svärdsduel mellan dig och Ganondorf. Hans attacker är ganska lätta att undvika, men han har mycket liv. Det lättaste sättet att döda honom är att använda "Chance". En "Chance" går till att han kommer att springa mot dig och ett A kommer att visas på skärmen. Tryck då på A för att starta en "Chance". När "Chancen" är startad ska du trycka på A så många gånger och så snabbt du kan. Om du vinner kommer du få en chans att slå Ganondorf. När Ganondorf ligger på marken ska du använda "Finishing blow" för att döda honom.

Det var allt!

Fusket har betyget 7.65 (24 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 20 kommentarer:

guitarhero den 13/01 -07 11:48
tack jag hade problem med Argorok

Blaziken den 18/01 -07 20:24
Bra guide, även fast ja har klarat alla bossar utom ganon...

linkytwinky den 20/01 -07 13:20
steg fyra på ganondrf är det svåraste ju! jag höll på att svimma när jag sulle göra chance på honom

c_3po den 24/01 -07 11:44
steg 4 på ganondorf är vist lättast

Jopzon den 01/02 -07 14:48
Nice :D thx för hjälpen den va till nytta, Jag satt fast i en boss.. och så gick jag hit och kollade och så hittade jag hjälp :D

darin98 den 03/02 -07 20:53
hjälp jag är på 4templet i början jag har klarat det där spöket...

shadow1 den 18/02 -07 08:39
Du har rätt dessa bossar e för lätta det är ingen utmaning.:D

glass_strut den 28/02 -07 13:51
bra boss guide! men man behöver faktist inte göa "chance" på Ganondorf man kan göra "back slice" på honom istället, det är mycket enklare

shadow1 den 14/03 -07 10:28
Asså GANON e bara LÄttast eller hur?

hellsoffer den 17/03 -07 21:37
Ni måste skoja har ni fastnat på bossarna i det här spelet? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHA!

hippogriff den 18/03 -07 10:09
templena e svårare än bossarna

Cheatboy den 30/03 -07 08:52
Var hittar man alla Howling Stones? Jag har bara den sista kvar!

xaurus123 den 06/07 -07 10:12
Blizetta är klart lättast
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@££££££££££££££££££££££££££££££££

trickey den 13/08 -07 13:45
Asså jag har fasnat på Ganon det funkar inte att trycka på A knappen och sen dra spaken till höger/vänster han bara kastar väck en hela tiden :(

klarra den 30/09 -07 11:03
Jo, eeh alltså... jag har typ fastnat... Vart får man Clawshot? jag vet, fett mobbat av mig.. men i alla fall.. någon som vet? o.o

rush77 den 25/12 -07 16:15
Jag skulle kunna hjälpa dig, klarra, men jag vet inte vart du är i templet och jag orkar inte förklara HELA templet. Sorryyyyyyyyyyyyyyyy.

Albinow den 09/04 -08 21:46
http://www.mycheats.com/view/section/18040/1...
kolla där ifall ni har fastnat på nån del i spelet. andra guider finns på sidan. (sry att den e till wii och på eng) // Albinow

Albinow den 09/04 -08 21:48
det här fusket var bra, men bossarna är löjligt lätta. jag fattar inte varför vissa delar i spelet är sk*tsvåra, men bossarna som egentligen ska va fett svåra är aslätta o.O

Rasmus3 den 18/07 -08 08:17
Du har rätt med Fyrus: klarade honom utan att bli skadad eller se hans attacker första gången:/ men ganondorf steg 4 är lättare än honom:)

firedog den 29/11 -08 10:11
Den enda bossen jag har några problem med över huvud taget är ganondorf steg 3

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.