Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: The Wind Waker

GameCube
The Legend of Zelda: The Wind Waker
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    2 maj 2003
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    929
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 9

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 23/03 -09 18:39

Handling / story / vad man gör i spelet
Mitt ute i det vida öppna havet finns det en ö vid namn Outset Island. Här bor ett fåtal invånare på den stilla och trygga ön.

På denna ö bor Link. Han kommer att vara spelets hjälte, precis som i de flesta Zelda-spelen. Han har även en familj på denna ö. Hans syster Aryll och hans mormor. Det är en helt vanlig dag, eller åtminstone Links födelsedag. Stillhet och ro ligger i vindens väg. Men inte så länge till… När Link kikar upp i himlen med ett teleskop som han har fått av sin snälla syster i födelsedagspresent, ser han en stor fågel med ett byte i klorna. Det ser ut att vara en människa, närmre bestämt en pirat. Och nere vid havet skjuter ett stort piratskepp för fullt för att träffa fågeln. Vilket de gör. Och piraten som rovfågeln hade i sina klor kastas ner i den förbjudna skogen på ön. Men Link beger sig dit för att se efter hur det gick.

När Link kommer fram, efter att ha röjt undan ett par fiender, har piraten fastnat med byxorna i en gren. Klumpigt faller hon ner. En annan pirat kommer också in i skogen. Och de försvinner. Men Link följer efter.

Utanför skogen står Aryll på andra sidan för att se om hennes älskade bror klarat sig. Mitt i det blå dyker då den stora rovfågeln upp igen, och tar med sig Aryll! Och här börjar äventyret. Här bestämmer sig Link för ge sig ut på det öppna havet för att rädda sin syster. Men vad han inte vet är att han kommer utsätta sig för mer och mer hjältedåd. Det här är The Legend of Zelda: The Wind Waker som släpptes till GameCube år 2003!

Vad jag tycker om spelet
Zelda-spelen har alltid handlat om land täckta med grönska så långt ögat kan nå, brunanlagda hästar, skogs-täta områden och en hjälte till fots. I Wind Waker är det helt annorlunda. Här är det havet som omger världens alla öar. Och självklart kommer en båt till Links hjälp. The Red Lion King, heter den. Med han och Links förmåga att kunna ändra vindens riktning kommer ni att ge er ut på ett av de största äventyren någonsin.

Jag älskar att Nintendo varierar sina Zelda-spel så stort. Att lägga ifrån sig hästen för en båt är en stor satsning för fansen. Men de har lyckats otroligt bra med båtlivet. Här kan du segla med hjälp av ett segel och vindens riktning. Det finns ett bra antal öar att utforska. Självklart finns det skattkistor begravda på havets djup som är möjliga att fiska upp med en krok. Helt och hållet känns det som om man har en karriär som en båtsman.

Självklart ramlar klassiska saker in i spelet som templen, hemligheter, stor frihet och sånger att utföra med ett särskilt instrument. I det här spelet är det din Wind Waker som är ditt instrument – ett stavliknande spö som måste fäktas i luften på rätt sätt för att du ska kunna nå de heliga gudarna.

Som sagt, spelet innehåller stor frihet. Större än någonsin! Det är sjukt över hur många hemligheter det finns i det här spelet, och hur många öar som går att besöka. Nintendo har inte snålat alls här. Lika väl är det med grafiken. Här har vi en helt splitter ny design på Link och resten av hela spelet – tecknat. Att se sin grönklädde hjälte så här känns stort. Texturerna är suveräna och de färgrika variationerna av färger är starka. Bossarna i spelet har de dessutom lyckats fånga. De är inte så många men roliga är dem!

Spelets gång kanske är lite för kort, men hemligheterna gör att man vill utforska mera. Det här är utan tvivel ett av de bästa Zelda-spelen jag någonsin spelat. Här finns allt man önskar sig: frihet och utforskning. Alla Zelda-fans blir nog inte heller besvikna av ett äventyr utlagt till havs!

Betyg till spelet
Grafik: 10
Link i en helt ny design av tecknade animationer och ett färgglatt äventyr. Vad ska man säga? Felfritt, Nintendo… Riktigt snyggt gjort. Grafiken lyfter upp själva spelet ännu högre och jag kan knappast tänka mig Xbox med en mer igenomtänkt och välgjord design.

Spelkänsla: 9
Det här är Zelda som störst, nästan. Ett helt nytt äventyr – ute till havs också. Spelkänslan är nästan helt perfekt. Vem kunde tro att leva ett sjöliv vore så här kul?

Ljud: 10
Nintendo lyckas alltid få till det där extra i Zeldas musik. Likadant är det nu. Här finns det blandningar av ballader, havsmusik och till och med irländsk kultur! Musiken får en mer insatt i spelet, som vanligt. Bra jobbat! En 10:a!

Hållbarhet: 10
Kanske inte världens längsta spel eller svåraste men mina damer och herrar – friheten är större än någonsin och hemligheterna utlagda över havets utspridda öar gör att spelet håller ett riktigt långt tag. Vem har inte lust att bara segla över de sju haven med solen i nacken?

============

Ett måste för alla Zelda-fans!

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9