Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Ocarina of Time / Master Quest

GameCube
The Legend of Zelda: Ocarina of Time / Master Quest
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    3 maj 2003
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    275
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Guide: Besegra bossarna

Inskickat av spartan14 den 02/03 -06 13:09

Bossar:

1. Queen Gomah. Annvänd Slingshot och skjut den i ögat. Den ramlar då ihop och du kan gå fram och slå på den. Tips! När Queen Gomah klättrar upp i taket och "lägger ägg" så SKJUT den i ögat. Annars blir läget genast mycket jobbigare eftersom du då har 3 "mini Queen Gomahs" efter dej. Men denna boss är i stort sett väldigt enkel...

2. King Dodongo. Denna är den enklaste bossen av alla! Innan denna enorma "ödla" skall spruta eld laddar den upp. Kasta då en bomb, valfri, i i munnen på den. Bomben exploderar då och du är fri att gå fram och slå på den. Repetera det här 3-4 gånger så kommer Dodongo att dö.

3. Baranade. Denna boss är enligt mig en av de svåraste (svårare en Ganondorf och Ganon i alla fall) men det enda du behöver göra är att annvända boomerangen och döda alla maneter den har runt sej. Sen är det bara att kasta boomerangen på den och sedan gå fram och skå på den.

4. Phantom Ganondorf. Du är nu stor och kan göra en massa nya saker. Mot denne boss ska du annvända pilbågen och skjuta honom när han rider ut ur tavlorna. I början är det enkelt, men snart kommer han att dyka upp i många tavlor så var på din vakt! När du skadat honom med pilbågen några gånger kommer han att hoppa av hästen och sväva runt i rummet. Då och då skickar han iväg blixtbollar som du ska slå iväg med svärdet, men det gör han oxo. Det gäller att han förlorar denna "tennismatch" för dej annars blir du skadad. När han träffas av blixtbollen kommer han ramla ner på marken och du kan slå honom med svärdet.

5. Volvagia. Denna eldsprutande drake kommer dyka upp i något av de 9 hål som finns i bossrummet. Du ska då slå honom med hammaren och upprepa detta tills att han dör.

6. Morpha. Annvänd Longshot för att få tag i morpha! men akta dej för armarna som skickas upp, får de tag i dej kommer du att förlora 4 hjärtan.

7. Bongo Bongo. Om du inte har Eye of truth så kommer du bara kunna se halva denna boss. Men det gör inget för du ser den halvan som du behöver se! Förstelna händerna och skjut sedan mitt emellan de båda händerna när de far rakt emot dig. Då kommer du kunna se Bongos kropp och gå fram o slå på ögat.

8. Twinrova. Dessa häxor är så himla coola aso! Dom är dessutom enkla! Annvänd Mirror Shield för att ta upp energin som de skickar iväg mot dej. Om du fångar upp t.e.x. Eld 3 gånger I RAD så kommer du att skjuta eld från den uppladdade skölden. Sikta då elden mot is-häxan (kotake) som då skadas. Men se upp för att fånga olika energier! satsa på att fånga is 3 gånger eller eld 3 gånger annars måste du börja om från början med uppladdningen. När du skadat dem så här några gånger kommer dom att sätta ihop sig och bilda en SUPERHÄXA! Men fortsätt bara likadant så kommer även denna enkla boss att falla!

9. Gannondorf! Gör ungefär samma sak som mot Phantom Gannondorf... Men när denna blir träffad av blixtbollen så ska du skjuta en ljuspil på honom! Sen är det bara att spöa på honom!

10. Ganon. Mot denna har du inget svärd så annvänd istället anntingen hammaren eller pilbågen för att skada honom på svansen! Ett bra sett att komma runt honom är att rulla honom mellan benen.

P.S. Jag kan ha skrivit fel någonstans men i stort sett stämmer allt!

Hoppas att det hjälper och fråga gärna mig om vad som helst i detta spel! Jag har klarat det minst 100 gånger!

Fusket har betyget 8 (9 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 13 kommentarer:

oliverus den 03/03 -06 11:39
äh jag tycker att ganon är väldigt mycket svårare än barinade har fortfarande inte besegrat honom men tack för tipset att rulla mellan benen på honom det ska jag testa

KISEN den 13/05 -06 15:27
hur kommer man till"shadow templet"?

shadowizer den 12/06 -06 18:49
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuusssssssssssssssssskkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Henke00 den 28/10 -06 11:42
JAg vet en sak till med ganon. Man kan ju ta det bästa, Big Goron Sword, och skada honom med (förutsett att man har det).

guskal den 01/11 -06 20:45
man lägger en fisk ivägen för att koma in

kirby1000 den 15/01 -07 18:57
hur kommer man in till volvagia

Jopzon den 31/01 -07 12:55
Jävla va bra fusk de här va :D  men tyvärr inte de jag söker men är de ngn som vet hur man gör när man har slut med pilar och man är nära på att döda ganondorf där sitter jag fast just nu !plz

ridenud den 11/06 -07 16:30
hur gör man för att hitta prins Rito?

ridenud den 11/06 -07 16:31
Hur gör man för att hitta prins rito ?

xaurus123 den 06/07 -07 12:18
Queen gothma och bongo bongo var ju lättast

ridenud den 27/08 -07 16:30
var hittar man princess Rito?

LoveYourLife den 17/06 -08 19:56
Hur kommer man in i Lord jabu jabu? Jag vet att man sätter en fisk vid hans mun men jag hitar ingen fisk! Skriv gärna så fort ni kan när ni ser detta för jag måste veta xD

Chanti den 22/02 -09 13:16
Jag känner mig helt borta i Dodongos caven... xD Har utforskat alla rum på undervåningen, men hittar ingen väg upp till övervåningen, eller ett sätt att få upp munnen i första rummet så jag tar mig till King Dodongo... Hjälp? (A)

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.