Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Ocarina of Time / Master Quest

GameCube
The Legend of Zelda: Ocarina of Time / Master Quest
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    3 maj 2003
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    275
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Guide: Klara Fire Temple

Inskickat av Splintey13 den 24/01 -06 21:35

Här är en guide på Fire Temple:

Börja med att ta dig upp till trapporna när du är inne i templet. Åt höger så är det en låst dörr så du kan inte gå den vägen, gå vänster dörr istället. Lyssna på vad Darunia har och säga, och från dörren så kolla åt vänster och hoppa över pelaren i den riktningen. Fortsätt att hoppa över pelaren tills du kommer till en knapp som kommer att öppna buren för dig när du hoppar upp på den. Prata med en Goron i buren och öppna sedan den lilla kistan bakom honom för att få en silvernyckel. Återvänd sedan till ingången till detta rum och hoppa över pelaren, och när du inte kan komma längre så ska du ta din hookshot och skjuta på objektet för att komma över. Uppe här är fyra krukor, i två av dem så finns det "Faeries". Ta dina tomma flaskor och fånga dem. Gå tillbaka till dörren nu och gå ut ur dörren.

använd den lilla silvriga nyckeln som du kan använda på dörren mittemot när du kommer ut ur rummet. När du kommer in så kommer du till ett gigantiskt rum. Ta dig till höger sida av rummet, Du kommer att kunna gå på lavan en kort tid men du kommer inte att skadas av det. När du kommer till dörren på höger sida, ta en av dina bomber och placera den framför dörren. Gå in i dörren och hoppa upp på en knapp som kommer att öppna buren. Prata med den Goron som är där inne, och sedan öppna den smala kistan bakom honom som kommer att ge dig en silvernyckel.

Återvänd till rummet innan och gå igenom hela rummet till andra sidan, det kommer att finnas en normal dörr där som leder till en hall och en annan bur med en annan Goron i, öppna buren och prata med honom. Öppna sedan den lilla kistan bakom honom för att få en annan silvernyckel. Kom ihåg att utanför denna hall, och över dörren som du just gick in i är en av dessa blå block. Stå nära det och ta ut din Ocarina, spela "Song of time" och blocket kommer att komma upp framför dig. Klättra upp och gå igenom dörren ovanför. När du kommer upp så kommer du att stöta på en sak och ett tips är att bara sätta dig i ett hörn och blockera med din sköld. Det lilla monstret kommer att suga upp dina tillbehörigheter om du inte aktar dig. Du ska inte ens tänka tanken att komma nära den där just nu. Döda den med din pilbåge istället på ett säkert avstånd. När monstret dör så kan du döda "Gold Skulltula" (nr 058) som också finns i rummet.Okej det är allt för det här rummet, gå ut ur rummet och fortsätt.

Gå tillbaka till det jättestora rummet med en bro en gång till, och gå till dörren till vänster, vänster perspektiv om man räknar med att man kom ut från rummet man var i innan. Det kommer att vara en låst dörr i slutet av bron, så du kommer att få använda en av dina silvernycklar för att låsa upp. Slira ner på rampen som leder till ett stängsel. Gå vänster, och sätt dig i ett hörn och ta fram din pilbåge och sikta upp i taket och skjut ner fladdermusarna som sitter på stängslet. efter du har dödat dom så ska du börja klättra upp på stängslet och fortsätt upp till en väldigt smal kant. Korsa det lilla området där fladdermusarna gömde sig för att få tre "Recovery Hearts". sedan så ska du försiktigt fortsätta genom det tunna stängslet till andra sidan. Var redo att förbereda en "Spin attack" för att döda ännu fler fladdermusar. hoppa ner på den lilla pelaren och tryck blocket över kanten. Vänta tills blocket är säkert på marken, och efter det så ska du hoppa på det. Det kommer att komma en tryckvåg av eld som kommer att skicka dig till ett annat rum, använd den lilla silvriga nyckeln för att fortsätta.

I det här rummet så ska du gå till vänster och klättra upp, men var försiktig. Som du ser så kommer en av facklorna att röra sig, kanske ingen fackla men något slags av monster. Som tur är så rör sig monstret långsamt, så du kommer nog att kunna döda det ganska lätt.
Det kommer att vara två av dom så du för ändå vara lite försiktig. När du är klar så ska du hoppa till andra sidan och då komer du att se någon kristall-liknande sak. Tryck på det stora blocket tills det inte går att flytta längre. Hoppa upp på blocket och hoppa över till platformen i den riktningen där du kom från. Från här så kan du klättra upp på "länkarna" eller vad man ska säga. Stanna på första och gå över så att du är över den kristall-liknande  saken. Det du ska göra är att ta en bomb och släng ner den på kristallen, och klättra snabt upp på stängslet som har eld på sig. Klättra snabbt upp innan den blir som vanlig och börjar brinna igen, och följ den upp till toppen.

Gå till vänster när du kommer till det här rummet och stanna så mycket intill väggen du kan. Du måste vara riktigt försiktig för att det är stora sten-bollar som rullar runt i området slumpmässigt. Om du stannar intill väggen så kommer du nog till ett område med en dörr. Stig igenom dörren och gå på knappen för att få dörren öppnad för en annan Goron.
Öppna kistan bakom honom och du kommer att finna en ny kista med en liten silvernyckel i. Lämna rummet och lyssna noga, när du kommer ut ur dörren så ska du trycka på knappen så att du tittar rakt framåt från den dörr du just kom ifrån (jag använder det för att guida dig). Gå upp på valfri plats och gå vänster, det här kommer att ta dig tillbaka till där du var förut. När du slår i en vägg så ska du du gå ner och du kommer att komma till ett ställe som är som slutet av området. Slå på väggen med ditt svärd tills det kommer att göra ett speciellt ljud, sedan ska du ta fram dina bomber och kasta på väggen. När du kommer in där så får du se en till Gold Skulltula (Nr 059). Gå till ingången av det här rummet och gå i motsatta hållet den här gången, stå nära väggen.

Eventuellt så ska du komma till en bur med en knapp framför, ställ dig på knappen till buren för att öppna den och prata med Goron. Öppna ännu en liten kista bakom honom för att få en annan silvernyckel.
Lämna det här och följ vänstra väggen hela vägen runt ill den andra dörren, den som för dig till hallen har fört dig för långt bort. Om det händer så vänd dig om och försök igen, den här gången kommer att bli lättare än förut för att dörren var dold från synen när du kom den andra vägen. Använd en av nycklarna för att komma igenom.

Rummet under dig här är det enorma rum som du gick igenom tidigare, och det menar jag med att om du ramlar ner så kommer du att få gå igenom en massa rum som du redan varit i. poängen är ganska simpel, ramla inte ner! Gå igenom till andra sidan och använd din sista silvernyckel på dörren här. I nästa rum så kommer du att lägga märke till att när du hoppar på metallområdet så kommer det att bli en stor vägg av eld bakom dig. Som tur är så flyttar sig elden väldigt långsamt, så du har gott om tid att springa till nästa dörr. Istället för att gå igenom dörren, så kolla på den stora metall-dörren på andra sidan av den här kanten eller det här rummet. Du kan klättra över det och falla ner på en stor kista som inehåller Fire temples karta. Gå sedan tillbaka till det rummet du skulle till.

Sväng höger och ta ut din Ocarina. spela sången "Scarecrow Song" och scarecrow kommer att visas på platformen framför dig. Använd din hookshot för att komma upp till honom. Här ifrån så ska du avfyra din hookshot för att komma över till andra sidan av plattformen som kommer att resa sig. På toppen av rummet så kommer det att finnas en vägg som du kan klättra, på toppen där så kommer du att hitta en Gold Skulltula (Nr 060) på väggen, åk dit med din hookshot. Nu så ska du klättra upp på väggen och in i nästa rum. Precis när du kommer in så ska du ta en titt åt vänster och där ser du en till Gold Skulltula (Nr 061). Bredvid dig är en knapp på golvet.När du ställer dig på den kommer elden runt kistan försvinna. Du kan springa upp men senare kommer det att bli brantare, du måste springa längs väggen och gå runt den vägen fats det kommer att ta längre tid. Gå upp på knappen och spring sedan till bottnen av av branten. Ta din hookshot och avfyra den på pelaren på topen av backen. Det här komer till slut att leda dig till en "Huge Rupee". efter det så ska du gå hela vägen tillbaka till stenblockets högre område.

Hoppa över till första plattformen och döda den första eld masken. På den här plattfromen så kan du se en jättestor spricka i marken. Lägg en bomb på det spruckna golvet, och hoppa ner till hallen under, som kommer att leda dig till en till Goron bur, hoppa upp på knappen som öppnar buren och gå sedan in och snacka med Goron. Öppna den lilla kistan bakom honom och där i finner du en silvernyckel. Sedan så ska du klättra upp på väggen där du hoppade ner för en stund sedan. Hoppa över till hörnet över dig, med andra ord så är det samma riktning som du var när du först gick in i rummet. Sväng sedan höger och hoppa på pelaren med knappen ovanpå. Från där så kan du bara gå din väg tills du kommer till en bur med en Goron i. Tala med honom och öppna kistan bakom honom som kommer att ge dig en till silvernyckel. Hoppa ner och gå tillbaka till rummte med plattformar och väggen med eld som kommer upp bakom dig. Gå igenom det här rummet tills du kommer till dom två pelarna som har Recovery Hearts på sig. Gå vänster på kanten och vänd dig om och hoppa upp på plattformen med den låsta dörren på.

I detta rummet så händer en massa saker. det du ska göra är att hoppa ner och gå till höger. Kolla på alla pelarna att om du går när en så kommer en eld-vägg att komma upp, så det är faktiskt en labyrint, du kan inte se eld-väggarna på långt håll. Stå till höger vägg om det inte kommer en eld. På den här väggen så kommer du att komma till en dörr. Gå in i dörren och öppna kistan som ger dig en kompass. Nu ska du gå till den sydvästra delen av detta stora rum.  efter det att du har gått igenom labyrinten som leder norr och dörren har ett lås på sig. använd en av de två nycklarna för att öppna denna dörr. När du kommer till andra sidan av dörren så kommer du att se en stor knapp igen. Navigera mellan flammorna och ställ dig på knappen, men du måste springa snabbt. Väggen av eld slocknar men du kan inte springa direkt till det, du kommer att blockeras. Istället så ska du gå runt för att nå. Försök inte att öppna den här dörren för den är inte riktig. Ta en bomb istället och kasta den på den låtsasdörren och gå igenom.

Nu så kommer du att möta en miniboss, och den kallas Flare Dancer. Den kommer att hoppa ut från mitten av rummet och försöka kasta eld på dig, och att undvika dessa är inte så svårt. När Flare Dancern hoppar ut från mitten är det din chans. Var säker att du har din hookshot redo att avfyras. Sedan ska du sikta på den lilla bollen som den har i kroppen. När den lilla bollen kommer ut ur kroppen så är det bara att gå fram och slå på den. Men den kommer också att hoppa runt så du får akta dig. Håll på så här ett tag tills den dör.

Hoppa upp på plattformen i mitten och den kommer att ta dig till nästa rum ovanför. Klättra upp på den metallliknanade väggen här och kolla sedan över kanten åt höger. kasta en bomb på kristallen och vänta på bomben att sprängas, sedan ska du klättra upp på den andra väggen och gå in i rummet. I detta rum ska ta dig till knappen men inte stiga upp på den. Ta fram din pilbåge och döda alla fladdermusar. Gå nu upp på knappen och spring sedan i den tunna vägen som tar dig runt till en stor skattkista, du har mycket tid så du behöver inte stressa. När du kommer till kistan så kommer du finna en Megaton Hammer i den. den här speciella och roliga hammaren gör så att du kan slå på stora saker, och den är mycket användbar. Hoppa tillbaka ner till ingången av detta rummet och ta fram hammaren och som du kan slå sönder den stora tegelplattan framför dig. sedan så ska du bara hoppa ner i rummet under dig.

använd här din Megaton hammer och slå på staty grejen från dörren som blockar och gå igenom till nästa rum. Det finns många flammande fladdermöss i detta rummet, fyra om jag ska vara exakt, döda alla fyra utan att förstöra lådorna nära väggen. Ta sedan din Megaton hammer och slå på blocket i mitten av det nedre området. När det är klart, ska hela golvet förvandlas till en "staircase". Ta upp en av de små lådorna och hoppa ner till botten. Stå på knappen och lägg sedan ner lådan på den. Genom dörren är det en annan panel som du ska slå med hammaren, den här gör så att du ramlar ner. Gå upp på lådan och upp till dörren bredvid knappen. Knappen är rostig, och som du vet så kan Megaton Hammer fixa det. Använd den och gå igenom dörren.

stå här och ta fram din Ocarina, du måste spela "Song of time" för att flytta blocket bort från dig. Hoppa över och ta tag i kanten, sedan ska du ta din Megaton Hammer och slå på panelen. Rid på den hela vägen ner och du är tillbaka från början igen. Lämna det här rummet och gå till det första rummet du besökte i Fire Temple alltså rummet till vänster när man går upp på trapporna. Från ingången, ta en titt till höger för att se en staty. Slå sönder statyn med din Megaton hammer och gå igenom.

I det här rummet är ett typiskt rum som man ska slåss mycket i. Använd din Spin attack väl i detta rum och det kommer att gå fint.Gå igenom detta rummet, ta fram din sköld och skydda dig från stenplattorna som kommer flygande. Det är en Gold skulltula (Nr 062) som kryper omkring på väggen där inne. Gå till nästa rum som kommer att leda dig till en annan Flare Dancer. Använd dina bomber på den här är mitt tips. dörren bakom denna kommer att leda dig till en Boss key om du pratar med en annan Goron som sitter i buren bakom minibossen.

Gå sedan till boss room som ligger längst bort i rummet där man var från början. Använd din Boss Key och gå igenom dörren. Här kommer bossen som heter Volvagia. I början så kommer bossen att flyga runt i rummet och skjuta eld på dig. Senare så dyker den ner i ett av hålen. efter det så kommer den att dyka upp ur ett annat hål, och detta är slumpmässigt varje gång. Iallafall, när hon dyker upp så ska du ta din Megaton Hammer och slå på den. Fortsätt så här tills du klarar henne. När du är klar så kommer du att få fire Medallion.

Fusket har betyget 3 (3 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 8 kommentarer:

Splintey13 den 24/01 -06 22:34
Jag kommer med mer guider på templen senare

Mega5 den 25/01 -06 19:52
Hur lång tid tog det att skriva det här?

oliverus den 03/03 -06 11:41
det finns säkert på spel och sånt i norrtälje men är inte säker

oliverus den 03/03 -06 11:42
jag behöver så mycket hjälp jag kan få mot ganon

Splintey13 den 07/06 -06 16:36
du kan köpa spelet tillsammans med WW (Wind Waker) till gamecube men det kostar cirka 1399 kronor eller nåt, jag förbokade spelet och fick det för 499. Så nu har jag ett av världens värdefullaste spel i världen hemma.

oscar_pett den 22/09 -06 10:43
kostar det så mycket att köpa med WW? Jag fick det och MQ i bonusskiva gratis när jag köpte WW, men det hade precis kommit ut då så det kan bero på det.

secretdoom den 04/08 -07 23:14
asså jag fick mitt av en kp!  XP

macketheswe den 30/01 -09 21:10
jag har åxå WW med bonusskiva MQ

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.