Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Four Swords Adventures

GameCube
The Legend of Zelda: Four Swords Adventures
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    7 januari 2005
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    154
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 7.9

Speltest av Kigsz

Inskickad av Kigsz den 17/06 -07 11:15

Handling / story / vad man gör i spelet
The Legend of Zelda: Four Swords Adventures är ett spel som har en härlig spelkänsla. Det är ett av de första Zeldaspelen där du inte behöver spela ensam, utan du har möjligheten att ta hjälp av tre kompisar för att klara dig igenom uppdragen.

Storyn bakom spelet är att Vaati, den onde trollkarlen, släpps fri fast genom en annan form, nämligen Shadow Link. Under spelets gång kommer du att stöta på Shadow Link ett antal gånger och det är inte alltid som han är ensam. Du spelar som Link, den unga hjälten från Hyrule, fast inte bara som vanliga gröna Link utan även som Links tre kompanjoner:
Röd, Blå och Lila Link. Tillsammans ska ni kämpa för att rädda prinsessorna och såklart Zelda i slutet.

Detta Zeldaspel är annorlunda uppbyggt då man går igenom olika banor. För att klara de olika banorna (där är tre banor per värld och totalt är där åtta världar) så måste man samla ihop 2,000 Triforce Shards per bana. Detta kan verka mycket, men är oftast ganska lätt. När man har samlat ihop dessa Shards så laddas ens Svärd upp och man är redo att möta ondskan i alla dess former.

Vad jag tycker om spelet
Jag gillar faktumet att detta spel liknar en uppgraderad version av A Link to the Past, vilket är ett högklassigt Zeldaspel. Det är innovativt, men ändå retroaktigt. Där finns kända bikaraktärer, såsom Kaepora Gaebora och Gorons och lika kända bossar, såsom Manhandla och Dodongo. Allt för att få den där speciella Zeldakänslan.

Templen är lagom svåra och man har nästan alltid en aning om var man är på väg och vad man ska göra. Sedan finns där alltid möjligheten att gå in i en sorts skuggvärld där man förflyttar sig på kartan, men man syns bara som en skugga. Detta kan hjälpa till i vissa kluriga situationer.

En sak som jag inte gillar med spelet är att man bara har Föremålen (Items) temporärt. Plockar man upp Pegasus Boots kan man bara ha dem ett tag innan man kanske måste byta ut dem mot en Spade eller ett par Bomber.

Betyg till spelet
• Grafik: Grafiken är nästintill fulländad. Klassisk Zeldakänsla, men ändå inte för klassisk utan vissa nya inslag. Jag gillar grafiken starkt och den håller. Även om där har kommit ut snyggare Zelda 3D spel så håller den här grafiken en bra retrokänsla.
– Grafik: 10

• Spelkänsla: Spelkänslan är skön, men den kunde ha varit bättre. Det med att gå in och ut ur skuggvärlden är inga problem, men att kontrollera fyra Link kan vara jobbigt ibland. Även idén med att ”försvinna in i sitt Game Boy Advance” har jag lite svårt att förstå, men allt som allt så håller spelkänslan måttet.
– Spelkänsla: 8

• Ljud: Klassiskt. Ja, inte klassisk musik såsom Mozart och Beethoven, men klassisk Zeldamusik i en ny tappning. Inte mycket att risa och rosa där inte, utan bara säga att det räcker precis.
– Ljud: 10

• Hållbarhet: Här kanske spelet sviker lite, men inte mycket. Visst håller spelet länge om man nu så vill, men det är nog det lättaste Zeldaspelet jag har spelat. Idén med de olika banorna var trevlig, men det håller inte i längden för ett Zeldaspel, även om det var trevligt att det provade på det här.
– Hållbarhet: 9

~ Fakta om spelet ~
- Namn: The Legend of Zelda: Four Swords Adventures
- Släpptes år: 2005 (i Europa)
- Konsol: Nintendo GameCube
- Spelare: 1-4
- Utvecklare: Nintendo
- Zeldaspel, i tidsföljd: Nummer 12

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8