Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Tales of Symphonia

GameCube
Tales of Symphonia
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    November 2004
  • Utvecklare
  • Antal ägare
    102
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.3 9.5

Speltest av Banca_Edwiss

Inskickad av Banca_Edwiss den 13/04 -06 11:06

Handling / story / vad man gör i spelet
En person, som är utvald av Änglarna, ska föra tillbaka manan till världen så att den igen kan blomstra, ska gå upp för trappan som leder till the Tower of Mana.
Den utvalde är en tjej på 16 år som heter Colette som bor i en by som heter Iselia.
hon går i en liten skola där hennes två bästa vänner också går. En av dem heter Lloyd och är 17 år, han sover på lektionerna så han kan inte lika mycket som hans bästa kompis Genis, som är ett geni fast han bara är 12 år. Genis och hans syster Raine är alver vilket gör att dom åldras långsammare men kan använda magi.

En helt vanlig dag i skolan. Lloyd somnade (som vanligt) under lektionen så Raine var tvungen att väcka honom. De har lektion i gamal historia och de pratar om en hjälte som hette Mithos som satte ett slut på ett krig som kallas där The Ancient Kharlan War.
Plötsligt så kommer ett mystiskt sken utifrån. Det kommer från templet som ligger väster ut från byn. Raine springer ut för att kolla vad det är för nåt, Collete säger att hon vill följa med, men Raine säger åt henne att vara kvar.

Du styr Lloyd (eller någon annan) när du slåss mot monster eller går genom byar, men det är du som väljer Lloyds alternativ svar. Beroende på ditt svar så kommer du närmare vissa medans några kommer tycka om dig mindre. Vilket gör att du själv kan välja vem ska bli din bästa vän. En grej som är jobbig är att Colette verkligen ”klistrar sig” vid Lloyd och det gör att i slutet så blir Colette din bästa vän. Om man är nybörjare och verkligen HATAR Colette borde man använda sig av en guide för att slippa henne.
Man kan spela flera personer, men bara i strid. Så det är en person som styr och sen när fighten börjar så är alla spelare med.

Det kommer flera karaktärer under spelets gång.

Vad jag tycker om spelet
Jag tyckte spelet var lite beroendeframkallat och jag satt framför Tv:n och spelade flera timmar i streck. Kontrollerna är ganska jobbiga tyckte jag. Det gick fort att lära sig kontrollerna i strid men jag blandade alltid ihop menyn och block... men jag lärde mig sen. Skulle någ kunna säga att det tar runt 10-40 min att lära sig dem.En annan grej jag uppskattade var att man själv får välja sin bästa vän. Det är några få svärord i spelet men det är inte så farligt. Tar väldigt få block på Memory cardet vilket är också en annan fördel. Jag gillade Lloyd för han var så dum i huvet ibland men det var bara roligt!

Betyg till spelet
Grafiken tyckte jag var sådär, det kunde varit bättre. När man gick ifrån en by så blev man en gigantisk människa och går runt, vilket är väldigt otrovärdigt. Det mesta är gräss och skog ser ut som konstig mossa :S. Men när man väl är i städerna är grafiken bättre.
Ljuden var bra, de passade in.

Ett RPG spel som måste finnas i alla RPG älskare

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10