Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Super Smash Bros. Melee

GameCube
Super Smash Bros. Melee
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    24 maj 2002
  • Utvecklare
    HAL Labs
  • Antal ägare
    1063
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 8.8

Speltest av Kigsz

Inskickad av Kigsz den 10/09 -06 18:26

Handling / story / vad man gör i spelet
Någon som aldrig spelat det skall förstå vad man gör.
Nintendo släppte 1999 ett spel, till Nintendo 64, som blev hyllat av kritikerna. Spelet hette Super Smash Bros. Nu är uppföljaren här. Super Smash Bros. Melee (eller SSBM) är ett av de absolut bästa spel som har släppts till GameCube. Fast att det var ett av de första spelen som släpptes till just GameCube så har Nintendo lyckats få med de flesta karaktärer med alla deras egenskaper.
Bakgrundshistorien är lite vag, men man kan grunda det på att ett antal Nintendo karaktärer var ute och gick när plötsligt något gick snett och ett inbördes slagsmål bröt ut. Detta utvecklades till att Nintendo karaktärer från alla världens hörn gick ihop för att möta sina fiender. Ta kontroll över karaktärer såsom Mario, Luigi, Bowser, Samus Aran, Ganondorf, Pikachu eller varför inte lite äldre karaktärer såsom Mr. Game and Watch eller Ice Climbers.
Målet med spelet är att slåss. Svårare än så är det inte. Du ska gå bärsärk på dina motståndare och slåss tills det att du inte kan stå på benen. Du kan även träna dig lite på att slåss mot en Sandsäck eller öva pricksäkerheten på Måltavlor. Jämsides med detta samlar du Mynt som du sedan kan använda i en Enarmad Bandit för att vinna Troféer.
Klarar du av att samla alla?

Vad jag tycker om spelet
Utmärkt spel, som har det mesta. Det finns inte många spel som kan mätas sig med detta. Eftersom där finns så mycket att vinna och göra i det så blir där aldrig en tråkig stund. Grafiken är en klar förbättring från originalet till N64. Det roliga med detta spel är att man måste ha en taktik, samtidigt som man ska vara bra i både närstrid och långstrid. Att lära sig hemligheterna med de olika karaktärerna är nödvändigt för att klara sig i 5 minuter.
Där finns möjligheten att spela flera spelare på samma gång. Upp till 4 spelare kan vara med, så länge handkontrollerna räcker till. Om jag ska sammanfatt spelet i ett enda ord så får det ordet vara: Superbt!

Betyg till spelet
~ Grafiken: Härligt rundade former, jämfört med N64 versionens kantighet. Typisk GameCube grafik där det inte finns mycket att klaga på. Förutom vissa 3D fel så är grafiken förträfflig.
Grafikbetyg: 9

~ Spelkänsla: Också detta är något som är jättebra. Man kan riktig känna hur man kontrollerar karaktären på ett sätt som inte många andra spel erbjuder. All detaljrikedom de har lagt ner i spelet märks tydligt. Spelkänslan får toppbetyg.
Spelkänslebetyg: 10

~ Ljud: Ahh, ljudet. Klassisk musik som inte kan bli mycket bättre. På de olika banorna får man höra de olika karaktärernas signaturmelodier. När man senare i spelet låser upp Ljudtestet så kan man där få lyssna på en rad klassiska låtar. Perfekt.
Ljudbetyg: 10

~ Hållbarhet: Det bästa med hela spelet är hållbarheten. Jag känner folk som har haft spelet sedan det släpptes för några år sedan, och de har inte klarat det till 100 % än. Där finns alltid något man kan göra eller förbättra.
Hållbarhetsbetyg: 10 (+)


~Fakta om spelet~
-Namn: Super Smash Bros. Melee
-Släpptes år: 2001
-Konsol: Nintendo GameCube
-Spelare: 1-4
-Utvecklare: Nintendo och HAL Labs
-Super Smash spel, i tidsföljd: Nummer 2
-Karaktärer att samla: 25
-Banor att samla: 29

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10