Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Super Smash Bros. Melee

GameCube
Super Smash Bros. Melee
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    24 maj 2002
  • Utvecklare
    HAL Labs
  • Antal ägare
    1063
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 8.8

Speltest av Vaati_Neko

Inskickad av Vaati_Neko den 16/05 -06 08:47

Handling / story / vad man gör i spelet
Super Smash Bros. (Brothers) Meelee är ett fightingspel med ett flertal karaktärer från Nintendo. Spelbara karaktärer, som inte är hemliga och måste låsas upp, är följande: Mario, Bowser, Pikachu, Yoshi, Zelda, Link, Ice Climbers, Ness, Fox, Kirby, Samus, Donkey Kong, Captain Falcon och Peach. Det finns många karaktärer att låsa upp och slåss som.

När du just har börjat är mitt råd till dig att spela med alla karaktärer så att du hittar en som du känner att du är bra på och gillar att spela som. Alla karaktärer har olika fördelar och nackdelar, styrkor och svagheter, och alla har en unik attack som bara de kan använda.

Det finns mycket roligt att göra, du kan gå till Training Mode (Träningen) och öva upp dina olika attacker och combos eller varför inte kämpa mot alla möjliga karaktärer på Tournament Mode (Turneringen). Du kan också spela Multiplayer på VS. Mode och utmana dina vänner och syskon på en match eller två. Du kan slåss mot tre karaktärer som högst, och till och med teama upp med datorspelare och vänner.

Om du är nyfiken på mer är det bara att gå till Classic Mode och klara dig genom alla matcher så att du kan låsa upp hemliga karaktärer och få snygga Trophees (troféer). Efter ett tag kan du även låsa upp Adventure Mode och All-Star Mode, som är ännu roligare! Lycka till med spelandet!

Vad jag tycker om spelet
SSBM är ett spel som man lätt kan fastna i, och till och med en bra krydda för att avreagera sig. När jag först spelade spelet var jag van vid Super Smash Bros., och grafiken, de spelbara karaktärerna, möjligheterna och framförallt den oerhörda snabbheten överraskade mig totalt. Jag kan spela det i ett år och sedan tröttna, men sedan får jag abstinens igen och bara måste spela det igen och igen och igen.

Det är häftigt att det finns så mycket frihet och så många saker att göra i SSBM. Det jag stör mig på är bara att banorna är så "små" i jämförelse med karaktärerna. De som man spelar som verkar som stora jättar.

I övrigt är det ett mycket bra spel, och du som inte har det gör rätt i att köpa det; även om du inte gillar genren Fighting är detta säkerligen ändå ett spel för dig.

Betyg till spelet
Grafiken fick en åtta eftersom den är så slående, både mörk och ljus på samma gång. Vissa ställen, i exempelvis Adventure, kan vara ljusa, glada och nästan lite flummiga medan andra kan vara mörka, onda och olycksbådande. Samma sak gäller karaktärerna. Det tråkiga är det som jag nämnde ovan, att det är så "litet" på banorna. Har man fått tag i en svamp blir man nästan hälften så stor som The Great Fox, ett rymdskepp i spelet (som är väldigt stort i vanliga fall).

Spelkänslan är även den slående och inte det minsta fatal. Men den får inte högsta poäng eftersom det kunde ha varit bättre.

Musiken är som grafiken, ibland glad, trevlig och gullig; ibland snabb, mörk och cool. Ljudet får högsta poäng, då både ljudeffekterna och musiken inte kan bli bättre än så.

SSBM är som sagt ett spel som man kan spela om och om igen och oftast bara tröttna på om man har spelat det för länge; men sedan spelar man det igen tillslut. Så därför får hållbarheten sju poäng, mest för att det inte är helt säkert att man, då man börjar spela det igen, spelar det så särskilt länge.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 10 Grafik: 8 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 9