Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Super Smash Bros. Melee

GameCube
Super Smash Bros. Melee
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    24 maj 2002
  • Utvecklare
    HAL Labs
  • Antal ägare
    1063
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 8.8

Speltest av wariofan

Inskickad av wariofan den 14/12 -05 18:20

Handling / story / vad man gör i spelet
I det hela går spelet ut på att man ska slåss mot olika klassiska nintendofigurer och få dom av banan, men det finns även en och annan hoppa-skutta bana, och ibland får man använda hjärnan och tänka ut en taktik!

I 1P mode (enspelarläget) finns fyra alernativ:

Regular match:

Det finns Classic och Adventure (och även All star när du har kommit längre i spelet). De går i stort sett ut på samma saker, att man är en figur som ska klara av matcher och få bonus poäng på olika nivåer. Om man tappar alla sina liv (man får bestämma hur många liv man vill ha i början när man väljer figur, 1, 2, 3, 4, eller 5. DOCK inte All star, där har man alltid ETT liv) så måste man betala mynt för att få fortsätta, eller så är det GAME OVER (om man inte har tillräckligt med mynt, eller väljer att inte fortsätta). Man betalar olika mycket beroende på vilken svårighetsgrad man spelar på, och vilket mode, Classic Adventure eller All star. Svårighetsgraderna är:
Very easy, Easy, Normal, Hard och Very hard. Jag rekomenderar Very easy eller Easy om man är nybörjare. Ni kanske undrar vad det var för mynt jag pratade om här förut? Isåfall ska jag förklara det nu:
Du vinner mynt beroende på hur många poäng du får i spelet och hur många nivåer du klarar av. Du kan även få mynt i VS mode (flerspelarläget) när du slåss både länge och väl med en computer eller/och en kompis (det går att spela flera spelare och computers, men mer om det senare). I classic så finns ett schema, och det är såhär:

1. Match mot en computer.

2. Du och en computer mot två computer.

3. Target Test. Du ska hoppa runt på en liten bana och slå sönder måltavlor.

4. Match mot en computer.

5. Du och två computer mot en jättestor computer.

6. Grab a Trophy. Du ska slå på troffeér så att dom hamnar i mitten en behållare. De som du fångar, får du behålla.

7. Match mot en computer.

8. Match mot massor av svaga computer.

9. Race to the finnish! Spring igenom en labyrint och gå ut genom en utväg när tiden håller på att ta slut. Du får lätt mynt på det här sättet.

10. Match mot en computer som har blivit "Metal". Den är svår att få den av banan men faller fort, så försök att KASTA den av banan.

11. Du möter "Master Hand", en hand som har 150-300 HP beroende på vilken svårighetsgrad du spelar på. Du ska slå til den så förlorar den HP, men den försöker hela tiden att knuffa av dig från banan och liknande. Om du gör bra ifrån dig så får du möta "Crazy Hand" också. Den kan lite mer attacker än "Master Hand" och nu kan dom göra lag attacker!
Kort sagt är schemat:
Vanlig match, special match, bonusbana, vanlig match, special match, bonus.......
OBS!! Inte näst sista banan, när du slåss mot en Computer som har blivit "metal". Det är ingen bonusbana i slutet, heller! Schemat är vad jag vet alltid detsamma, och jag har spelat classic mer än 25 gånger!

Adventure går ut på ungefär samma saker, men ordningarna är lite omkastade och det är inte likadana saker man ska göra. På näst sista banan möter du Metal Mario (och Metal Luigi, när du har vunnit honom som figur), och du möter jättestora Bowser på slutet.



Efter att du har kommit längre i spelet kan du vinna nya figurer och nya banor, och när du har vunnit classic och adventure med alla 25 figurerna (jag vet att det finns 25st, för när jag vann den sista så kom det up en skylt där det stod att jag hade låst up alla gömda figurer) så har du tillgång till All Star mode! Det går ut på att du ska klara av alla figurer som finns på raken, men du kan hela dig själv i mellan åt med tre st heart containers. Du har 1 liv och behåller den skada du fått tills nästa match om du inte helar dig.

Det finns även Event match där du ska klara av 51 olika nivåer, Stadium där du kan slå baseball med en sandsäck mm och Training mode. Det perfekta valet för den som vill träna upp sig!

På VS mode (flerpelarläget) så ska man slåss mot upp till tre motståndare, och man kan vara i lag om man vill. Man kan även välja special melee, där det finns många olika slags matcher att välja mellan. Man kan även starta turneringar.
Man kan också gå in på Data och Options för att kolla och ställa in saker.

Det finns många olika figurer med olika kläder och färger för varje figur! Många banor finns också, hela 29 st! Det finns 25 figurer.

Vad jag tycker om spelet
Det är ett väldigt roligt spel som verkligen håller i sig länge! Man kan kanske bli trött på att spela ensam efter några år, men man tröttnar aldrig på att spela med kompisarna! särskilt turneringarna är kul, när man får se vem som går vidare och vem som åker ut, och man skrattar gott åt sina misstag! När man är ensam så blir man bara irriterad. Allt är mycket roligare med en eller flera kompisar! I turneringarna kan man vara 64 st (men man slåss bara 2-4 åt gången), så bjud in hela klassen, släkten, alla kompisar och många fler på en härlig turnering! Det är bäst att skriva in sitt namn så man vet vilken figur och färg man hade. Namnet kan som mest vara 4 bokstäver, så om ditt namn är längre så får du korta ner det, eller skriva ett nytt, som 123+ eller Love. Jag använder mest tre namn, EMIL, XYZ? och UFO. UFO står för Unidentified Fighting Objekt ;). Mina favoritfigurer är Falco och Roy, och mina favorit banor är Corneria, Battlefield och Final Destination

Betyg till spelet
Grafiken är strålande! Inte världsklass, men väldigt bra! Både banorna och figurerna har mjuka konturer och är väldigt detaljerade!

Spelkänslan är också verkligen super, men ibland när det blir för spännande och nervöst så tappar man den.

Ljudet är världsklass! Många låtar och ljudeffekter som inte skorrar eller hakar up sig! Vissa melodier får man lätt på hjärnan! Man kan gå in på sound Test när man kommit väldigt långt i spelet och lyssna på alla låtar och ljudeffekter!

Hållbarheten är verkligen överstrålande och jättebra! Jag har haft spelet i ett och ett halvt år, och jag har inte tröttnat på det än! Det tar lång tid att klara av också, jag klarade ut det för någon månad sen! Visst har jag haft lite uppehåll i spelandet, men det här spelet kommer tillbaka och jag rekommenderar det VARMT!

Mvh wariofan

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9