Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Star Fox Assault

GameCube
Star Fox Assault
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    29 april 2005
  • Utvecklare
    Namco
  • Antal ägare
    81
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.2 7.2

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 29/08 -05 11:21

Handling / story / vad man gör i spelet
Ett år har gått sedan man räddade planeten Sauria.

Efter att Andrew Oikonny blivit utsparkad från Star Wolfs gangstergäng tar han kontrollen över sin döde farbror Andross armé och inleder ett uppror. Planeten Cornerias flotta skickas ut för att kväsa rebellerna och strider bryter ut. Men Oikonnys armé använder sig av oväntade gerillametoder och slaget tar en vändning till det sämre.

Utmattad ber general Pepper (Cornerias högste befälhavare) sin gamle vän Peppy (En av medlemmarna i Star Fox-teamet) om hjälp med att stoppa Oikonny och Star Fox-teamet beger sig ut på ett nytt uppdrag. (Nu kommer jag att avslöja delar av storyn för bättre förståelse av spelet). Efter att Star Fox-teamet besegrat Oikonny stöter dom på en ny fiende som heter Aparoids som dom tvingas bekämpa.


Spelet innehåller 10 story missions. Du kommer att få göra uppdrag både på marken och i luften. När man kör uppdrag på marken kan man på vissa banor välja att använda Landmastern eller att göra uppdragen till fots (eller i Pilot läget som det kallas) då man använder sig av olika vapen, som du kan läsa om längre ner om. I luften är det dock bara Airwing som gäller. Jag kommer att berätta om fordon också längre ner.

På single player läget spelar du som huvud karaktären Fox McCloud som är ledare för Star Fox-teamet. Du kommer även under uppdragen att strida tillsammans med de andra team medlemmarna Slippy Toad, Falco Lombardi, Krystal och Peppy Hare som dock inte längre är med och strider utan följer med ombord på deras jättelika skepp Great Fox och bistår teamet med tips och anvisningar. Dock kommer du att kunna använda andra karaktärer på vs.mode.


Nu ska jag berätta om dom olika vapnen som jag lovade tidigare.

Blaster: Det första vapnet du har. Det avlossar laddade skott och har obegränsad ammunition

Machine Gun: Avlossar flera skott i sträck.

Grenade: Granat som man kastar som sedan sprängs.

Sensor bomb: Bomb som man placerar ut.

Sniper Rifle: Gevär med sikte för att skjuta fiender på långt avstånd.

H. Launcher: Sikte som låser sig automatiskt på fiender sedan är det bara att avlossa en robot som följer efter fienden.

Gatling Gun: Den kraftigare versionen av kulsprutan.

Helvetesraket: Går bara att använda i vs.mode. Vapnet avlossar målsökande raketer som dödar omedelbart.


Då var det tags för fordon. Som jag tidigare nämnde kommer man att få använda fordon i vissa uppdrag. När man gör uppdrag på marken kan man ibland använda sig av en Landmaster (pansarvagnen) som är utrustad med små plasmamotorer som gör det möjligt att sväva korta stunder. Som jag även tidigare nämnde är det dock bara Airwing (rymdstridsskeppet) som gäller i luftuppdragen.



Releasedatum: 2005-04-29
Rekommenderad ålder: 7år
Antal spelare: 1-4
Antal minnesblock: 5
Utvecklare: Namco
Utgivare: Nintendo

Vad jag tycker om spelet
Jag hade högre förväntningar på spelet, visst är det roligt den tid det varar men 10 story missions är alldeles för lite. Multiplayer läget blev jag heller inte särskilt imponerad av. Visst finns en hel del att låsa upp men man upplever det hela tiden som lite småtrist.
Däremot tycker jag ändå att du ska köpa spelet under de förutsättningar att du får det under 400kr.

Betyg till spelet
Grafik
Grafiken är inte perfekt men dock finns inget att klaga över.


Spelkänsla
Det enda märkvärdiga problem jag stöt på är när man ska baka i Pilot läget.


Ljud
Karaktärerna har fått nya bättre röster, det är lite ovant till en början men efter en stund spelande lär man sig gilla dem. Samt har man tillfört nya låtar i backrunds musiken men gamla låtar finns kvar.


Hållbarhet
10 story uppdrag är ju inget att skryta med, dock finns 3 svårighets grader + vs.mode som man (iallafall jag) orkar med i ungefär 50 matcher.

Totalbetyg: 6.5 Ljud: 7 Grafik: 7 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 7