Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Spyro: A Hero's Tail

GameCube
Spyro: A Hero's Tail
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    3 november 2004
  • Utvecklare
    VU Games, Eurocom Ent.
  • Antal ägare
    30
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 7

Speltest av Vaati_Neko

Inskickad av Vaati_Neko den 10/01 -07 14:09

Handling / story / vad man gör i spelet
Du spelar som vanligt som den unga, lilla draken Spyro. Friden i drakarnas värld är ännu en gång störd, denna gång av en ond drake vid namn Red som suktar att placera Dark Gems över alla världar och försänka dem i evigt mörker. Det är upp till dig att stoppa honom.

Samla Light Gem's, förstör alla Dark Gems, samla drakägg för att låsa upp hemliga tillgångar och spela som flera olika karaktärer för att en gång för alla stoppa Red och hans planer!

Vad jag tycker om spelet
Det här spelet är väldigt olikt från hur det brukade vara när InsOmniaC hade hand om Spyro. Saken är den att det här spelet är mer likt exempelvis ett Metroid spel (på gott och ont), det är mörkare och mer krångligt, samt att man har tillgång till vissa egenskaper som påminner om Metroid.

Det är roligt att kunna spela som fler karaktärer igen, som det brukar vara i Spyro-spelen. Men den här gången har man mer frihet och kan styra mycket lättare. Jag tycker att spelet är mycket lovande för att inte ha gjorts av InsOmniaC.

Det är dock tråkigt att handlingen är så solklar. Det är som att man får förklarat för sig vad man ska göra, och så gör man det, och så är det bara så, men det finns ingen bra anledning eller så; med andra ord kan man säga att det går för fort. Exempel: Red behöver inte ha en anledning eller en ursäkt för att sprida Dark Gems överallt, han bara gör det. Och man behöver inte veta vem han är, han bara finns.

Men trots det flyter det på ganska bra, det påminner mycket om hur jag tycker ett Spyro-spel ska vara.

Betyg till spelet
Ah, grafiken är verkligen snygg, bortsett från några 2D-plantor här och var, men det är sådant som man får ha överseende med och som oftast passar in. Man rör sig snyggt och kan se detaljerna i det mesta. Jättesnyggt.

Vad gäller spelkänslan kan jag nämna att kontrollen kan vara lite knepig ibland. Vill man gå framåt kan det hända att Spyro (eller vem man nu är vid det tillfället) bestämmer sig för att snurra runt i en cirkel ett par gånger. Det kan hända ibland när man vill hoppa framåt också, och det är ett stort minus.

Musiken brukar inte höras, men det finns faktiskt bra musik här och var i spelet som man till och med kan ha på skiva eller i datorn och ändå tycka att den är bra.
Rösterna tycker jag också är bra, röstskådespelarna har visat sig kunna spela ut riktigt snyggt. En solklar sjua.

Det kan hända att ens fil plötsligt blir korrupt, och för att det inte ska hända rekommenderar jag att, när du vill avsluta, du går in på menyn och avslutar (istället för att bara stänga av din GC). Det brukar hjälpa. Gör man bara så, så tycker jag att hållbarheten... ja... håller i sig.

Totalbetyg: 7 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 7