Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Resident Evil 4

GameCube
Resident Evil 4
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    18 mars 2005
  • Utvecklare
    Capcom
  • Antal ägare
    113
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.5

Speltest av Crescent

Inskickad av Crescent den 29/07 -07 14:29

Handling / story / vad man gör i spelet
Paniken kan inte komma fram längre, den har nått sitt mål, jag är i en fight med hela 7 stycken arga spanska bönder med både motorsågar med on-knappen på och nyvässade vedyxor. Jag sjuter dom med min 9mm pistol samtidigt när jag laddar så backar jag, bönderna kommer närmare, dom är fortare än jag hade trott, det finns inga gömnställen runt omgivningen, jag lyckas bara döda 3, men det finns fortfarande 4 st kvar, jag sjuter, skotten räcker inte, dom börjar attackera samtidigt, jag skriker samtidigt som jag knappar svettigt på Gamecube konsollen, jag andas knappt, jag hoppar och skakar på TV-Soffan. Jag är störträdd, rädd av ett skräckspel, rädd av Resident Evil 4.

Resident Evil 4 är en ny del i Resident Evil 4 där temat är skräck (Vad annars? Skulle det ha varit barnspel om jag känner mig sådär?).
Vi får åter igen vara killen Leon S Kennedy som inte är polis längre, utan en sorts specialagent utsänd i Spanien för att rädda presidentens kidnappade dotter Ashley.
Sagt och gjort, Leon får sjuts och är då utanför en by där Ashley lär vara kidnappad.
Om ni tror att det är en by där det finns en massa ekorrar och blommor, glöm det, denna by är mer gråaktig och där befolkningen sysslar med jordbruk och annat.
Det visar senare att Ashleys kidnappning är bara en liten del av den "stora" planen av "super skurken", resten får ni reda ut själv!

Vad jag tycker om spelet
Dom förra spelen i serien så är det lågt tempo, långsamma fiender etc etc, jag blev ganska överraskad när Capcom har gjort 4:an till ett mer högt tempo, det gäller att sjuta sig fram, det är där det roliga kommer, i början möter man som sagt arga spanska bönder (Och kvinnliga fiender, så det blir lite mer skräckis!), det är oftast flera stycken man möter, runt 5-7, och man blir oftast trängd, vad gör man om man är trängd i ett hörn och har 5 bönder på sig samt inget ammonation, en av dom en påtänd dynamit, resten påslagna motorsågar? Tufft tur.
En bra taktik är att sjuta dom på benen, springa fram, och sparka av deras huvuden, och sen störta sig tillbaka och upprepa, spark-funktionen gör man med A-Knappen, på samma sätt som att hoppa in i ett hus genom ett fönster eller att trampa ner en uppvänd stege, det är såna som man kallar för quick-time events, saker som ska gå väldigt fort.
Sen får man skydda Ashley, då blir det ännu jobbigare och stressande, man får hindra folk från att skada Ashley samtidigt som man börjar sjuta på några ilskna munkar.
Jag kan säga att Resident Evil 4 är ett riktigt skräckspel, tom folk som är vana vid typiska skräckspel kommer att bli skräckslagna av det här! Redan efter 2 minuter...

Betyg till spelet
Plus: Super variation, extremnt bra grafik, hög rädsla, hög panik etc etc...

Minus: Jag måste sova med lampan tänd, jag måste läsa mera godnattsagor...

Grafik: Superb varerade banor, underbar grafik!

Spelkänsla: Stressande, jobbigt, rädd!

Ljud: Suveräna ljudeffekter!

Hållbarhet: Räcker tillräckligt för att man ska bli upp till 100% panikslagen.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10