Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Resident Evil 4

GameCube
Resident Evil 4
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    18 mars 2005
  • Utvecklare
    Capcom
  • Antal ägare
    113
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.5

Speltest av Metal_Gamer

Inskickad av Metal_Gamer den 29/03 -06 18:00

Handling / story / vad man gör i spelet
Leon Scott Kennedy, dåvarande polis i Raccoon City Police Department. Han fick första dagen i styrkan förstörd av Umbrella Corporation, på grund av deras sinnessjuka experiment och forskning som gjorde hela Raccoon City's befolkning till köttätande zombies. Han var en av överlevarna...

Sex år har gått sedan dess, och Leon är nu utbildad special agent som har ett uppdrag att skydda presidentens familj. Ahley Graham, presidentens dotter, har kidnappats av en grupp okända människor och förts till en liten by någonstans i Spanien. Leon's uppdrag är att rädda henne, men är det så lätt som han tror?
Är människorna verkligen mänskliga...?

Spelet går alltså ut på att hitta Ashley, som har blivit kidnappad av en man vid namn Osmund Saddler. Man kan köpa vapen, Medical Spray, större väska och lite annat, men även såklart sälja eller uppgradera sina gamla vapen hos en så kallad Merchant. Det är en ny finess som aldrig funnits i något Resident Evil-spel. Något annat som är nytt är kameravinkeln. Nu är den precis bakom Leon's rygg, och när man ska sikta så kommer den bredvid Leon's huvud vilket känns som en mycket bra förändring.

När du klarat spelet så låser du upp två nya spellägen. Det ena heter Assignment Ada, där du får spela som tjejen Ada, som man får se ibland i spelet. Det andra spelläget heter The Mercenaries, där man ska döda så många fiender och tjäna så mycket poäng som möjligt på en viss tid. Man kan tjäna extra tid och låsa upp nya karaktärer, men man kan endast spela med dem i The Mercenaries och inte Single Player.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att det är ett mycket bra och imponerande spel. Det är nog i alla fall ett av de bästa jag har spelat. Jag har aldrig tyckt om kameravinklarna i de andra spelen, men det här är bra! Man har bättre precision än någonsin! Ett annat plus är att det finns en Merchant där man kan, som sagt, köpa vapen, Medical Spray, större väska och lite annat. Och så kan man såklart sälja sina gamla saker, eller uppgradera nya vapen. När du sparar så måste du gå till en skrivmaskin, vilket har funnits i de flesta spel i serien, men nu måste du inte ha några Ink Ribbons (Maskinbläck), så det är mycket bättre tycker jag. Man kan sitta och spela i flera timmar utan att tröttna (nåja, i alla fall jag). Det är mycket varierande och det händer nästan alltid någonting. Spelet är lagom långt och svårt och man kan låsa upp en svårare svårighetsgrad när man klarat spelet på Normal.
Jag tycker att alla människor ska testa detta spel någon gång i deras liv!

Betyg till spelet
Ja, betygen...

Grafik: Måste bara säga att det är en mycket stark 9:a! Mycket, mycket snyggt och realistiskt.

Spelkänsla: Mycket bättre än de förra spelen. Man kommer närmare skräcken med den fräscha kameravinkeln.

Ljud: Lysande ljudeffekter och bra dialoger.

Hållbarhet: Ganska långt och bra, och man tröttnar nästan aldrig på det! Jag klarade det dock på 19 timmar och 31 minuter...

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9