Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Pikmin 2

GameCube
Pikmin 2
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    8 oktober 2004
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    72
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8.7

Speltest av Hyper_Link

Inskickad av Hyper_Link den 11/07 -05 21:32

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet börjar där Pikmin slutar. (Alltså ettan slutar). Captain Olimar kommer hem från den där konstiga planeten, men när han kommer hem så har hans assistent, (tror jag) Louie, misslyckats med sitt första uppdrag. Han skulle hämtat en "Golden pikpik carrot" men på hemvägen kom en jättestor rymdhare och åt den... Så företaget han jobbade för, Hocotate Freight (tror jag) på planeten Hocotate fick ta ut ett ENORMT lån på 10100 pokos, valutan på planeten. Plötsligt kommer Olimar på att han har en present till sin son från den där planeten. Han tappar den, och den landar en liten bit bort. Plötsigt vaknar ett gammalt skepps sensorer till liv, och två ord hörs (flera gånger) TREASURE!!!TREASURE!!!TREASURE!!!MONEY!!!MONEY!!!MONEY!!! Skeppet suger upp kapsylen och den var värd 100 pokos!!! Nu får Olimar och Louie ett uppdrag: ATT HÄMTA HEM RESTEN AV SKATTEN!!!

Man tar hjälp av så kallade "pikmins&qout; för att hämta skatten, besegra fiender, riva murar, bygga broar och mycket mer. Det finns fem sorters pikmin, och varje sort är lite speciell till utseendet och kan göra olika saker.

De röda pikmin: Dessa är de enda med näsa och är lite starkare än vanliga pikmin. De tål eld, så om det är ett litet hål som sprutar eld, så är röda pikmin är bäst!

De blåa pikmin: Dessa är de enda med mun, vilket gör att de kan andas under vattnet. För att få igenon alla pikmin genom vattnet, använd blåa och krossa en sten! (finns inte allltid).

De gula pikmin: De har öron, så de kan kasta dem högre än vanliga, tål elektrisitet, så dom kan riva elstängsel!

De lila pikmin: Tänk dig om en pikmin vägde 100 ton!!! Det hade blivigt 1000 ton på en lila eftersom den väger 10 gånger så mycket! De har hår, är lite knubbigare, men går långsamt... Men jag gillar dom, eftersom de väger 10 gånger så mycket, betyder det 10 gånger skada av att kasta dem på fienderna!!! Och de kan lyfta någonting som väger 10 med en! Om man skall lyfta någonting, visas en siffra över, och den visar vikten.
De går endast att hitta genom att kasta en annan sort i en lila blomma.

De vita pikmin: Fem ord: Snabba, små, giftiga, gifttåliga och... Stålmannen? Ja, nästan. De kan hitta och gräva upp skatter gömda i marken! Och om en fiende äter dem, förlorar han liv!

Värt och spela.

Vad jag tycker om spelet
Ett bra spel med många kul funktioner och Multiplayer Battle är kul när man spelar med en kompis. Men jag gillar mest Single player och Multiplayer Challenge. Challenge är kul, men tidsbegränsningen är lite störande...! Väldigt bra spel, och om man lägger ner några timmar, så han man nog lika kul som resten av spelarna tillslut! Testa att ordna en turnering i Battle!

Betyg till spelet
Grafik: Ahh... Skön för mina ögon, inget hårt ljus som är svårt att titta på, och att se de små pikmin som följer sina knubbiga ledare är otroligt kul! Jag gillar att i filmsekvenserna som innehåller ledarna, verkar dom gjorda av gele! En 8 - Jättebra!

Ljud: Att lyssna på Louies vissla och C-signal är jättekul!
Det är kul att höra sina pikmin sjunga också!

Spelkänsla: Lätt att leva sig in i!

Hållbarhet: Leta efter alla skatter när ni har vunnit? Det går väl inte? Jo, för det finns fler skatter än värdet 10000 pokos!

SPELA DETTA SPEL!!!

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8