Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Pikmin 2

GameCube
Pikmin 2
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    8 oktober 2004
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    72
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8.7

Speltest av WinMem

Inskickad av WinMem den 07/06 -05 13:06

Handling / story / vad man gör i spelet
Pikmin 2 är ett spel för den lekfulle.
I detta spel kontrollerar Du två karaktärer som under sin färd ska styra en massa små varelser som kallas just Pikmins. Med dessa pikmins kan Du ta dig fram genom de flesta hinder genom att kasta på/springa in i objektet/fienden.
Det hela går ut på att hitta en massa skatter runtom på planeten för att försöka betala av en skuld som uppstått efter att en dyrbar last försvunnit.
Skatterna kan bestå av kapsyler, batterier, lampor och allt möjligt som vi ser varje dag i vardagen. Troligtvis är det planeten jorden vi landat på?

Alla pikmins har olika funktioner och det finns fem olika sorter;
Röda: Dessa börjar du med och de är immuna mot eld.
Lila: Dessa är 10 ggr så starka och tunga som vanliga pikmins och kan endast hittas i speciella blommor.
Vita: Dessa är skattsökare och finner skatter under jord som de gräver upp, de är även immuna mot gaser och giftiga för fienden (fienden dör direkt när de vita blir uppätna). Kan också enbart hittas i speciella blommor.
Gula: Dessa är immuna mot elektricitet och kan hoppa extra högt. T.ex. om Du vill komma åt en skatt på väldigt hög höjd!
Blåa: Kan gå på vatten, utan att drunkna, och är immun mot vatten-anfall. Kan även ta initiativet till att bygga broar!
De röda, gula och de blåa pikmins kan föröka sig genom att bära sina offer till respektives skepp.
Ett skepp per färg förutom lila och vit som har huvudskeppet som bostad.

Möjligheten att spela mot en kompis i olika battles utöver uppdraget är ett plus. Det går då ut på att försöka plocka 4 stycken kulor till sitt skepp innan den andra gör det. Eller att plocka kompisens speciella kula till sitt skepp.

Efter att Du lyckats hitta en skatt i form av en nyckel senare i spelet får du även möjligheten att spela miniuppdrag som du kan avklara tillsammans med en kompis.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är en kul idé med många roliga funktioner.
Uppdragen är många och skatterna nästan obegränsade.
Du kommer att bli överraskad några gånger av de olika typer av skatter de har, vissa känns verkligen igen och får en att tänka tillbaka till den gamla goda tiden.
Flerspelar-funktionen är verkligen en underbar idé, även om den kan vara lite annorlunda. Alla kompisar gillar den dock inte eftersom kontrollen kan vara svår till en början. Men när kompisen har övat lite brukar det bli bra resultat av ronden.

Även de extra mini-uppdragen som dyker upp senare i spelet är kul, oftast när man är två, men då gäller också hårt samarbete.

Betyg till spelet
Grafik: Väldigt gullig grafik som lugnar mina ögon, de små pikmins och de knubbiga ledarna får en att spela mer.
Spelkänsla: Till en början kan det vara svårt att lära sig kontrollen, men man lär sig fort tack vare spelets upplärningssystem under uppdragens gång.
Ljud: Gulliga ljud och lugnande musik emellanåt.
Hållbarhet: Håller länge tack vare flerspelarläget och att du trots allt klarat spelet kan fortsätta och leta upp resten av skatterna.

Ett spel att rekommendera, helt klart!

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8